söndag 6 november 2011

Pretty Monsters av Kelly Link

Titel: Pretty Monsters
Författare: Kelly Link
Förlag: Speak
Antal sidor: 404 sidor
Språk: Engelska

EJ helt utläst, har bara läst klart några av novellerna..


Beskrivning från Bokus:

Weird, wicked, spooky and delicious, Pretty Monsters is a book of tall tales to keep you up all night. Kelly Link creates a world like no other, where ghosts of girlfriends past rub up against Scrabble-loving grandmothers with terrifying magic handbags, wizards sit alongside morbid babsitters, and we encounter a people-eating monster with a sick sense of humour.

Kommentarer:

På tal om böcker jag gett upp så ger jag här en försenad recension av denna bok som jag inte läst klart helt utan där jag bara har läst ut några av novellerna.

Åh vad mycket gott jag hade hört om denna samling och hade då inte helt oväntat superhöga förväntningar, himla fint omslag hade den också.Tyvärr så som de flesta andra novellsamlingar som jag har läst så var den tyvärr för ojämn. Men sen är jag är som vanligt jättedum som jämt envisas med att läsa för många av novellerna direkt efter varandra, novellerna ska läsas lite då och då och inte som en och samma bok, för det är automatiskt fail, så lite får väl jag skylla mig själv.
Men då Pretty Monsters var den enda olästa bok jag hade kvar med mig förutom The Passage (på min semester hos min killes landställe) och då jag var otroligt megatrött på den boken så var jag ändå tvungen att fuska och läsa alla på en gång :P (försöker här skylla ifrån mig lite).

Började bra, jag gillade verkligen den första novellen, "The Wrong Grave" (som ni btw kan läsa här!) och blev alldeles lycklig över min nya fina novellsamling men tyvärr blev det pannkaka för de flesta andra novellerna. Många orkade jag inte ens läsa ut och många skummade jag igenom.

För att sammanfatta innehåller boken dessa noveller :

=) - The Wrong Grave         - Mysig och härligt lättläst.
=( - The Wizards of Perfil     - Blev bara förvirrad, läste inte klart.      
=) - Magic for Beginners       - Superskum men gillade den tror jag. 
<3 - The Faery Handbag    - Åh vad jag tyckte om denna, älskade den verkligen <3.
=) - The Specialist’s Hat     - Mysig och nästan ett älskar betyg här.
ok - Monster                          - Skum... men helt Ok.
=( - The Surfer                       - Långtråkig Läste bara halva och sen lite av slutet.
=( - The Constable of Abal   - Lite långtråkig Läste bara halva och sen lite av slutet.
ok - Pretty Monsters             - Mycket skum, gillade men samtidigt inte. Skummade slutet.
=) - The Cinderella Game     - Skrämmande, gav obehagskänsla på ett bra sätt.

En supermysig grej är att denna version av boken (vet inte om alla versioner har det) har illustrationer av Shaun Tan. Tror att det var efter denna bok som jag började söka på info om honom, väldigt glad över det. Han är en underbart duktig illustratör.  Varje novell hade en söt liten bild innan novellen började, mys!
Så som denna, tagen från Kelly Links hemsida

På tal om Shaun tan såg jag att det var han som gjort boken bakom denna söta kortfilm ^^
Måste köpa de albumet och läsa, så himla fin!


Andra bloggar om boken:
Eftersom det är många andra som gillade boken även om inte jag gjorde det, tipsar jag er att läsa andras recensioner  ;)

Eli läser och skriver , Fiktiviteter, Bokbabbel, Boktradition, Bokmalande. 


Andra omslag/utgåvor:
När det gäller omslag verkar det finns att köpa från två olika bokförlag, Speak (som jag har ifrån) och från Canongate Books Ltd. Vet dock inte vad som är skillnaden mer än att den senare verkar vara billigare. Själv köpte jag min från en fysisk bokhandel och då fanns det bara en.

Och med samma omslag finns den även som inbunden.

Gillar du dock inte just de omslaget (själv tycker jag det är jättesnyggt men smaken är som baken) så finns också dessa:
Dock är den första (som är från UK) dyrare och står inget om Shan Tan så vet inte om man får med några illustrationer. Vilket i så fall är dubbel fail enligt mig men men ;P. Hittade även ett till omslag (omslag nr 2) på Kellys hemsida, men vet inget om det tyvärr och har inte sett de i några svenska butiker. 

Uppdatering: Finns på svenska nu med =):Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...