lördag 3 september 2011

The Passage av Justin Cronin

Titel: The Passage
Författare: Justin Cronin
Förlag: Orion Publishing Group
Antal sidor: 976 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del ett i en kommande trilogi

EJ utläst... gav upp efter jag läst ca 650 sidor!


Beskrivning från Adlibris:

Amy Harper Bellafonte is six years old and her mother thinks she's the most important person in the whole world.

She is.

Anthony Carter doesn't think he could ever be in a worse place than Death Row.

He's wrong.

FBI agent Brad Wolgast thinks something beyond imagination is coming.

It is.


Kommentarer:

För det första är detta alltså en bok jag INTE läst ut. Så om det hände något som jag missade och hade gjort boken bättre de 200-300 sidorna som var kvar kan jag tyvärr inte uttala mig om.
Läste dock det sista kapitlet så har ett litet hum om hur boken slutade men eftersom det är en kommande trilogi så var det inte mycket till slut iallafall.

Det andra jag måste säga är att jag är sååå otroligt superbesviken på denna bok. Hade bara hört gott om den. Bokbloggar efter bokbloggar hyllade den. Det skrevs att det var den bästa bok de hade läst i år. En dystopi om ett virus, en bok som handlade om vampyrer och en framsidan som är fullkomligt underbar = jag hade räknat med att jag skulle älska den. Var lite rädd för att den var så lång nästan 1000 sidor i den upplagan jag valde. Men vad skulle det göra när den nu skulle vara så underbart bra?, jag såg fram emot att dyka in i en värld där jag skulle få stanna länge =). Stannade länge det gjorde jag.. men älskade den gjorde jag inte :(

Som jag kämpat och kämpat och tvingat mig igenom denna bok. Efter ca 600-700 sidor så orkade jag inte längre, kändes bara som slöseri på lästid. Det finns bättre böcker, de finns böcker jag kommer fastna för. Den här boken dödade min läslust och jag som hade hoppats på en favorit.


Boken började bra, första kapitlet tyckte jag var jätteintressant och själva grundidén gillar jag. Men gick ändå väldigt segt, tog mig 3h att läsa 100 sidor, som normalt brukar ta ca 2 timmar..
Hade kunnat bli en favorit men blev inte så. Jag tror att det som det föll på var att det aldrig höll sig till en historia. Utan boken består av flera stycken. Jag blev bara snurrig av alla karaktärer, folk dog innan man hann lära känna dem, innan de hann betyda något för en. Känns som om han har tryckt in flera böcker i en. Först dystopi och Sci Fi sen någon skum Fantasy och ja vet inte vad. Nä blev ingen hitt för mig inte.


Slutsats: Hade det varit mindre tidshopp mellan historierna och hade man kunnat följt en karaktär längre hade jag nog gillat den bättre. Nu blev jag aldrig intresserad av någon, brydde mig inte vad som hände med dem och grät inte när någon dog.

Sedan hade den hemskt gärna fått vara kortare, blev för alldeles för utdraget!

Men är iallafall snygg i bokhyllan :PAndra bloggar om boken:
Fiktiviteter älskade den, lika så Det mörka tornet. Beroende av böcker är däremot en av få som inte heller gillade den.

Andra omslag/utgåvor:Älskar det omslagen jag själv valde, så otroligt stämningsfullt och lite läskigt. De andra tycker jag är supertråkiga..

Inbunden på svenska:


Provläs på svenska på Bokus hemsida!

6 kommentarer :

 1. Usch, det är alltid så surt när man har slösat bort hundratals sidor på att läsa en bok man verkligen inte gillar. :(

  SvaraRadera
 2. Det här var nog den första negativa recensionen jag sett på den här boken. Jag blir alltid misstänksam när alla gillar en bok, så detta kändes bra. Hur konstigt det än låter. Då väntar jag ett tag till innan jag skaffar den.

  SvaraRadera
 3. Håller med om att det inte var någon speciellt bra bok. Dock gillade jag tidshoppen, men håller med om att den borde varit en bra bit kortare.

  SvaraRadera
 4. Sofia: eller hur :(

  Monika: Gör du det. Eller låna den. så behövde du inte läsa ut den bara för att.

  Anna: Var tydligen inte ensam om det då =)

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Håller med om den tanke du beskriver här, även om jag tyckte att boken var bra - men inte så bra som jag hade väntat mig. Skrev vidare och funderade en del över varför det egentligen inte blev sådär jättespännande. Ser att det var ett tag sedan du läste boken, men om du minns något du vill reflektera kring så får du gärna kommentera. Det finns på http://365storylog.wordpress.com/2013/02/06/struktur-for-spanning/ om du vill kika in. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns inte så mycket av boken längre men kika kan jag göra ändå!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...