torsdag 15 september 2011

Tegelstens skräcken..

Nu har Helena dragit igång med "Tegelstenshösten" och eftersom jag är tokig i utmaningar :P så är jag självklart på. Men då jag är smått livrädd för tegelstenar (tar ju sån jääävla tid att läsa) så kör jag lite mesigt med bara två böcker:
1. Hunger av Michael Grant,  608 sidor
2. Pestens tid av Stephen King,   1227 sidor

Vilka av er kommer vara med? =)

"Du verkar ju läsa så otroligt mycket hur kan du då vara rädd för tegelstenar" fick jag en kommentar, men det handlar inte om att läsa mycket, det tycker jag ju om, duh! jag driver ju en bokblogg ;) . Utan det handlar om att läsa SAMMA bok i hundra år. Jag blir stressad av det, den tar ju aldrig slut och jag som har tusentals "att läsa" böcker som väntar. Gör inte saken bättre när det är en bok som The Passage som jag tyckte var seg att läsa också, kändes ju som en evighet att komma igenom den (och den läste jag inte ens ut).

Min lista över lästa tegelstenar är verkligen inte lång.... Så hoppas att den här utmaningen gör mig liite mindre rädd för dem :P (och jag räknar böcker över 500 som tegelsten, så vissa är inte ens jättelånga)

Andra tegelstenar jag har hemma väntandes är:

- Eragon av Christopher Paolini, 754 sidor
- Ficktjuven av Sarah Waters,  546 sidor
- Priestess of the White av Trudi Canavan,  598 sidor
- Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke,  772  sidor
- Kafka på stranden av Haruki Murakami, 518 sidor

Så vilka mer tycker att tegelstenar är läskiga/jobbiga?

3 kommentarer :

 1. Jag ger mig snart på Benrangel av Stephen King, visserligen bara 491 sidor. :-)

  Tegelstenar kan vara avskräckande, men om boken är bra så glömmer jag snabbt hur tjocka de är. Men andra, som The Passage, låter mig aldrig glömma just hur mycket man har kvar...

  SvaraRadera
 2. Känner samma sak, stressas och blir otålig. Finns så många andra böcker att läsa. Ganska dumt dock för har man hittat en bok man älskar vill man ju gärna att den ska fortsätta i sådär 1000 sidor till.

  Köpte Tolstojs Anna Karenina med stora ambitioner för ett tag sedan. Jag har läst sådär 30 sidor.. Och MASSOR av andra små pockets efter det. :)

  SvaraRadera
 3. Lycka till med din utmaning! ^^ De tjockaste böckerna brukar vara de som lämnar mest intryck och som sedan är enklast att rekommendera (kanske att det beror på att man tillbringar så mycket tid med dem). Vad krävs för att man ska delta i utmaningen? Räcker det att man läser en tegelsten? :P Jag har också Jonathan Strange & Mr Norrell oläst i bokhyllan, men känner mig mer sugen på att läsa Boktjuven av Markus Zusak (582 sidor).

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...