Titel: Änglar
Författare: Marian Keyes
Originaltitel: Angels
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 427
Språk: Svenska
(utläst 25 juni 2011)
Beskrivning från Adlibris:
Maggie Walsh är den ordentliga storasystern. Hon är gift med sin ungdomskärlek, arbetar som sekreterare och har aldrig tagit ett felsteg i hela sitt liv. Men en dag får hon nog, lämnar sin man och reser till sin väninna Emily som är manusförfattare i Los Angeles.
Här möter Maggie en helt ny värld där partylivet och martinidrickandet pågår nonstop. Hon träffar självsäkra filmproducenter, plastikopererade unga kvinnor, desperata wannabes och - inte minst - den mystiske Troy. Och plötsligt gör hon saker hon aldrig ens hade drömt om att göra förut.
Kommentarer:
Ville ha en mysig chick-lit att läsa i värmen, men då solen och värmen inte kom tänkte jag - Äh kan väl vara trevligt att läsa nu ändå? Men nej, jag har tröttnat på att chick-lit oftast bara består av en massa fester hit och dit varvat med lite shopping och det tycker jag är stört ointressant att läsa om. Vet inte vad det var som gjorde att jag gillade det förut, tror det var för att jag var mer intresserad av både fester och shopping då. Nu är jag tyvärr inte speciellt partysugen ofta, pub kan vara riktigt trevligt men de ytliga fester som beskrivs i sådana här böcker och klubbade, Nej tack!
När det gäller shopping är jag inne i en riktig svacka, vill ha nya kläder och inspiration men hittar inget i butiken som jag gillar. Att däremot läsa om shopping i böcker, gud så tråkig, speciellt när de alltid envisas om att snacka märkeskläder och typer av kläder som inte alls är min stil. Boring säger jag bara :P
Så är inte helt opartisk i min sågning av denna bok, bara så ni är förvarnade.
Började bra med att läsningen gick snabbt fram, men efter runt 100-150 sidor så tröttnade jag rejält, fick kämpa mig igenom den. Det händer verkligen inte speciellt mycket och kommer säkert att glömma handlingen när jag börjar läsa på någon ny bok.
Men för att komma med något positivt så är det i alla fall en Keyes som vi bjuds på, så humorn finns där. (Trotts att jag missade mycket av det då jag skummade förbi många av sidorna för att jag tyckte den var lite tjatig och händelselös men orkade i alla fall läsa ut den till skillnad från boken ”Alla var där”).
Gillar till exempel delen i boken där alla syskonen beskrivs som olika sorters mat och Maggie blir ”rumstempererad naturell yougurt”. Elakt och klockrent mot någon som ska vara den ”duktiga” aka tråkiga i familjen. Inte kul att höra.
Andra roliga citat från boken är när pappa Walsh frågar - ”Har han doppat veken där han inte borde?” då han får reda på om Maggie och hennes mans planerade skilsmässa. Haha, gud så pinsamt. Keyes kan verkligen få till väldigt sköna familjepinsamheter. Vem skulle vilja höra sin pappa ställa den frågan?
Något jag däremot tycker är mycket negativt är att Keyes alldeles för ofta romantiserar anorexia och verkar beskriva det som något positivt. Att vara anorektiskt mager är något man tydligen vill vara. Vill hon att sina läsare ska få ätstörningar? Nä det blir jag väldigt arg på.
Sedan kommer vi till det mer lättsamma ämnet: Omslaget - hur tänkte ni nu? Sedan när blev Maggie en 20-tals klädd dam? Okey att hon ska vara fröken duktig men att hon skulle gå klädd sådär fick jag verkligen inte uppfattningen av. Snygg framsida, men passande inte alls. Då tycke jag den gamla < - -, var mycket mer passande.
Nä skippa denna och läs ”Rachels holiday” istället den var mycket bättre, tror också jag gillade ”Vattenmelonen” och ”Sushi för nybörjade” men de var det flera år sedan jag läste, så skulle säkert ha en helt annan åsikt nu. Men i ”Rachels holiday” eller ”En oväntad semester” som den heter på svenska så händer det i alla fall lite mer grejer. Även ”Är det någon där?” som var den senaste jag läste om systrarna Walsh var bättre.
Men vill du läsa alla böckerna om syskonen så ger jag dig här en kort lista med dem:
(efter syskonen i åldersordning)
Clair - ”Vattenmelonen” 1998 (”Watermelon ” 1995):
Den äldsta av syskonen och i denna bok blir hon dumpad av sin man samma dag som hon föder deras första barn.
Maggie – ”Änglar” 2003 (”Angels” 2002)
Som är den näst äldsta systern och lite av familjens ”duktiga flicka”.
Rachel – ”En oväntad semester” 1999 (”Rachel's holiday” 1997)
Mellersta systern som åker in på rehab för sina drogproblem.
Anna – ”Är det någon där?” 2007 (”Anybody out there?” 2006)
Näst yngsta systern som beskvins som något av en hippe, men det minns jag inte nått om när jag läste hennes bok.
Helen - -
Sist har vi den yngsta av flickorna Walsh och som beskrivs som den snyggaste av syskonen, hoppar mellan jobb och i Änglar bestämmer hon sig för att bli privatdetektiv. Vilket jag har nått svagt minne av att hon var i den senaste boken ("Är det någon där?").
Hon har dock ingen egen bok än.
onsdag 29 juni 2011
tisdag 28 juni 2011
Day 05 – A book that makes you happy
Hmmm borde inte vara så svårt, alla böcker man älskar gör ju en glad. Som min senaste favoritbok ”Själens osaliga längtan” av Audrey Niffenegger, den gjorde mig glad. Den är delvis riktigt sorglig men den gjorde mig lycklig för att jag var så glad över att ha hittat en ny favoritbok <3 (händer alldeles för sällan).
Att jag sedan trotts dess ledsamma partier mestadels läste den med ett leende på läpparna är väl beviset för en bok som gör en glad? En bok som är så mysig att man inte kan låta bli att le.
Annars om man tänker ”books that makes you happy” som en rolig/humoristiskt bok så har vi klassikern ”Liftarens guide till galaxen” som verkligen är min typ av humor, finns nog ingen bok jag skrattat så mycket till =) (och som jag nämnde i mitt inlägg "Habegär!" har fått sjukt snygga omslag).
En senare favorit om jag tyckt var skojig är ”The Tiny Wife” som kanske inte var skratta-högt-hela-tiden rolig men som man log sig igenom.
Feel-good romaner är annars något som är lite av en bristvara av i min ”läst”-lista:
Så ge mig gärna tips på böcker som ni blev glada av!
Att jag sedan trotts dess ledsamma partier mestadels läste den med ett leende på läpparna är väl beviset för en bok som gör en glad? En bok som är så mysig att man inte kan låta bli att le.
Annars om man tänker ”books that makes you happy” som en rolig/humoristiskt bok så har vi klassikern ”Liftarens guide till galaxen” som verkligen är min typ av humor, finns nog ingen bok jag skrattat så mycket till =) (och som jag nämnde i mitt inlägg "Habegär!" har fått sjukt snygga omslag).
En senare favorit om jag tyckt var skojig är ”The Tiny Wife” som kanske inte var skratta-högt-hela-tiden rolig men som man log sig igenom.
Feel-good romaner är annars något som är lite av en bristvara av i min ”läst”-lista:
Så ge mig gärna tips på böcker som ni blev glada av!
måndag 27 juni 2011
Temainlägg (2): Steampunk!
Lite sugen (läs extemt sugen) på det här med Steampunk, så vackert och facinerande. Men har knappt läst något alls i de temat förutom Guldkompassen.
För er som inte vet vad "ångpunk" :P är så har ni här:
Wikipedias beskrivning av steampunk:
Trotts att jag blir alldeles varm inuti när jag tänker på steampunk- modet, maskinerna och miljöerna så har jag som sagt inte läst så mycket eller ens sett så mycket med det temat. Känner att detta är en värld jag verkligen måste lära känna bättre.
Listar här därför lite steampunk-böcker jag vill läsa:
(och detta blir samtidigt ännu en utmaning till mig själv :P)
Boneshaker av Cherie Priest:
En steampunk bok med twist av Zombies ;) och med något av de snyggaste omslag jag sett!
"Ett äventyr i vilda ångpunkswestern. Under tiden för guldrushen skapades en borr, The Boneshaker, för att ta sig igenom isen till guldet. Istället raserade den Seattle och släppte lös en gas, the Blight, som har förfärliga effekter." - SF-Bokhandeln
Whitechapel Gods av S.M. Peters:
The Steampunk Bible av Jeff Vandermeer , S. J. Chambers , Desirina Boskovich:
The Steampunk Bible verkar vara någon sorts guide med bilder till steampunken i böcker, film, musik och konst etc.
Verkar ju lovande men kan lika gärna vara skit, hemskt nyfiken är jag i alla fall. Inget jag skulle köpa utan att kika i den först dock, förväntar mig många härliga färgbilder, utan det skulle det kännas trist.
The Time Machine av H.G. Wells :
H.G. Wells var en ”scientific romance”- författare och har som jag förstått det haft stort inflytande på steampunk genren. Är därför väldigt nyfiken på att läsa hans roman The Time Machine som är skriven år 1895.
”En brittisk vetenskapsman har kring år 1900 uppfunnit en tidsmaskin. Vetenskapsmannen använder sin maskin till att resa tusentals år framåt i tiden med. Han kom till en till då jorden befolkades av morlocker, en slags underjordiska apmänniskor, och eloaner, som var vackra, späda framtidsmänniskor. Vetenskapsmannen försöker komma på hemligheten med detta samhälle, och vad som hänt med mänskligheten”. - Wikipedia
Guldkompassen av Philip Pullman:
Första delen i trilogin “His Dark Materials” och är ett grymt spännande och mysigt fantasyäventyr som jag tipsar alla om alla läsa! Ska själv läsa om den på engelska har jag tänkt.
Alexia Tarabotti är socialt stigmatiserad av flera orsaker. Hon saknar en själ. Hon är ungmö och faderlös. Hon har dödat en vampyr som angrep henne i strid mot alla rimliga sociala konventioner. Nu har den höggljudda, motbjudande Lord Maccon skickats ut av drottningen för att undersöka vad som blev av vampyren. Alla tycks anta att Alexia är skyldig till både det ena och det andra. Han hon avslöja de riktiga skurkarna och åter bli en respektabel kvinna, innan något riktigt katastrofalt händer?"– Sf-bokhandeln
Några mer jag vill läsa:
- The League of Extraordinary Gentlemen - Alan Moore
- Howl's Moving Castle - Diana Wynne Jones
- Un Lun Dun - China Miéville- Perdido Street Station - China Miéville
- The Difference Engine - William Gibson & Bruce Sterling
- The Affinity Bridge av George Mann
- Clockwork Angel - Cassandra Clare
- The Prestige - Christopher Priest
- Leviathan - Scott Westerfeld
- The City of Ember - Jeanne DuPrau
Någon klockren som jag missat? Hur är de jag listat?, har ni någon av läst dem?
(Böckerna hittade jag från exempelvis stempunk-tips-listor från bla SF-bokhandeln och Goodreads så kolla där om ni vill ha ännu mer tips!)
För er som inte vet vad "ångpunk" :P är så har ni här:
Wikipedias beskrivning av steampunk:
Steampunk, ångpunk, (ordet utvecklat ur cyberpunk) en typ av science fiction och estetik som grundar sig på ångmaskiner, luftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen, men före andra industriella revolutionen. Karaktäristiskt för steampunk är teman och material som synlig mekanik, kugghjul och mässing. Mikroelektronik och förbränningsmotorer är ovanliga. Steampunk utspelar sig vanligtvis i en viktoriansk miljö men genren har förgrenat sig och inkluderar nu alla tänkbara tidåldrar och historiska miljöer till exempel medeltiden, bronsåldern och antiken.
Trotts att jag blir alldeles varm inuti när jag tänker på steampunk- modet, maskinerna och miljöerna så har jag som sagt inte läst så mycket eller ens sett så mycket med det temat. Känner att detta är en värld jag verkligen måste lära känna bättre.
Listar här därför lite steampunk-böcker jag vill läsa:
(och detta blir samtidigt ännu en utmaning till mig själv :P)
Boneshaker av Cherie Priest:
En steampunk bok med twist av Zombies ;) och med något av de snyggaste omslag jag sett!
"Ett äventyr i vilda ångpunkswestern. Under tiden för guldrushen skapades en borr, The Boneshaker, för att ta sig igenom isen till guldet. Istället raserade den Seattle och släppte lös en gas, the Blight, som har förfärliga effekter." - SF-Bokhandeln
The Windup Girl av Paolo Bacigalupi
Omslaget....GE mig! Så jag kan stirra mig blind på denna fina bok.
"The Windup Girl is both a heart-stopping dystopian thriller and a razor-sharp vision of our near future" - Adlibris
Vet egentligen inte så mycket vad den handlar om, men vill ha den ändå :P
Whitechapel Gods av S.M. Peters:
"En sjukdom som ger folk tumörer av urverk och maskindelar, som gör att folk blöder olja. Två gudaliknande varelser i ett London-som-det-aldrig-var."- SF- Bokhandeln. Hur spännande låter inte detta?
"Ångpunkig fantasy från ett viktorianskt London där slummen i Whitechapel är ett rykande, pulserande helvete. Staden styrs av två mystiska gudar: Mama Engine och Grandfather Clock. För några år sedan härjade Det stora upproret, människornas kamp mot maskinerna. Det slutade i nederlag, men en upprorsrörelse existerar fortfarande och samlar sig för att slå till igen. Den här gången tänker upprorsmännen använda sig av ett hemligt vapen med domedagskrafter." - SF-BokhandelnThe Steampunk Bible av Jeff Vandermeer , S. J. Chambers , Desirina Boskovich:
The Steampunk Bible verkar vara någon sorts guide med bilder till steampunken i böcker, film, musik och konst etc.
Verkar ju lovande men kan lika gärna vara skit, hemskt nyfiken är jag i alla fall. Inget jag skulle köpa utan att kika i den först dock, förväntar mig många härliga färgbilder, utan det skulle det kännas trist.
The Time Machine av H.G. Wells :
H.G. Wells var en ”scientific romance”- författare och har som jag förstått det haft stort inflytande på steampunk genren. Är därför väldigt nyfiken på att läsa hans roman The Time Machine som är skriven år 1895.
”En brittisk vetenskapsman har kring år 1900 uppfunnit en tidsmaskin. Vetenskapsmannen använder sin maskin till att resa tusentals år framåt i tiden med. Han kom till en till då jorden befolkades av morlocker, en slags underjordiska apmänniskor, och eloaner, som var vackra, späda framtidsmänniskor. Vetenskapsmannen försöker komma på hemligheten med detta samhälle, och vad som hänt med mänskligheten”. - Wikipedia
Guldkompassen av Philip Pullman:
Första delen i trilogin “His Dark Materials” och är ett grymt spännande och mysigt fantasyäventyr som jag tipsar alla om alla läsa! Ska själv läsa om den på engelska har jag tänkt.
”Lyra är en ung flicka som växer upp bland de lärda i Jordan College i Oxford. En dag hör hon en viskad konversation om en ovanlig partikel som hittats långt upp i norr, men förmågan att knyta samman hela universum. Hon kastas in i en kamp mellan de som vill använda partikeln och de som vill förstöra den, föga anande att hon ensam är den som kan avgöra kampen. ”– Sf-bokhandeln
”Boken Guldkompassen av Philip Pullman utspelar sig i ett parallellt universum, där varje människa har en så kallad daimon (uttalas som det svenska ordet demon), vilket är en del av människans själ i form av ett djur utanför den fysiska kroppen. Människan och dess daimon kan inte vara för långt ifrån varandra, men undantag för häxor, där daimonen och människan kan vara i princip hur långt som helst från varandra. När en människa kommer i puberteten antar daimonen en form som den sedan har resten av livet. Varken människan eller daimonen kan välja vilken form daimonen kommer anta, men det blir alltid något som hör ihop med människans personlighet. ”En sjömans daimon valde att bli en delfin, sjömannen kunde aldrig gå iland eftersom han då skulle komma för långt ifrån sin daimon. ” ” - Wikipedia
Soulless av Gail Carriger:
Uppdatering! Har varit sugen på den här boken ett tag med men lyckades glömma den så lägger till den i listan nu i efterhand.
Vampyrer och Steampunk! Kan ju inte bli fel eller?
"Första delen i en viktoriansk fantasyserie fylld av vampyrer, varulvar och tebjudningar.Alexia Tarabotti är socialt stigmatiserad av flera orsaker. Hon saknar en själ. Hon är ungmö och faderlös. Hon har dödat en vampyr som angrep henne i strid mot alla rimliga sociala konventioner. Nu har den höggljudda, motbjudande Lord Maccon skickats ut av drottningen för att undersöka vad som blev av vampyren. Alla tycks anta att Alexia är skyldig till både det ena och det andra. Han hon avslöja de riktiga skurkarna och åter bli en respektabel kvinna, innan något riktigt katastrofalt händer?"– Sf-bokhandeln
Några mer jag vill läsa:
- The League of Extraordinary Gentlemen - Alan Moore
- Howl's Moving Castle - Diana Wynne Jones
- Un Lun Dun - China Miéville- Perdido Street Station - China Miéville
- The Difference Engine - William Gibson & Bruce Sterling
- The Affinity Bridge av George Mann
- Clockwork Angel - Cassandra Clare
- The Prestige - Christopher Priest
- Leviathan - Scott Westerfeld
- The City of Ember - Jeanne DuPrau
Någon klockren som jag missat? Hur är de jag listat?, har ni någon av läst dem?
(Böckerna hittade jag från exempelvis stempunk-tips-listor från bla SF-bokhandeln och Goodreads så kolla där om ni vill ha ännu mer tips!)
lördag 25 juni 2011
Thin them out av Kim Paffenroth, RJ Sevin & Julia Sevin
Titel: Thin them out
Författare: Kim Paffenroth, RJ Sevin & Julia Sevin
Antal sidor: 35
Språk: Engelska
(utläst 22 juni 2011)
Beskrivning från Goodreads:
The dead are getting up. Walking around. Acting... strangely.
And killing.
But sometimes, in this terrifying new world, it's the living you have to worry about.
Kim Paffenroth, author of the Dying to Live series and the Bram Stoker Award-winning Gospel of the Living Dead, has collaborated with R.J. and Julia Sevin, editors of Corpse Blossoms, to bring you a harrowing glimpse into a harsh world where the living are little more than ticking time bombs charged with paranoia and hostility, and the dead have begun to stage bizarre endeavors of their own.
Kommentarer:
Denna novell var min finfina vinst från SwedishZombies tävling.
Första tanken som ploppade upp i mitt huvud när jag såg boken var - "OJ, var den så kort" för med bara 35 sidor är det ett häfte och ingen bok. Även om Jonny hade förvarnat mig om att den var en novell och skulle vara mycket snabbt utläst blev jag ärligt talad förvånad.
Men tänk så mycket historia man kan få in på så få sidor, kändes som att se ett 45 minuters zombie-Tv-serie avsnitt =) fast i huvudet och medan jag satt i solen på balkonen. Det sista kapitlet läste jag dock i mörkret och i min säng som en zombiebok egentligen ska läsas för bästa skrämmande effekt.
Det som jag föll mest för var avsnitten där man läste från en zombies synvinkel, vilket var mycket intressant. Men också sorgligt! För i resten av novellen kunde man ju inte riktigt glädjas av att läsa hur människorna slaktade dessa spännande individer. Det som alltid har varit min anledning till att jag älskat ”skjuta moster”-tv/datorspel mer än vanliga krigsspel, man kan ju slakta dem helt utan skuldkänslor (finns det något roligare än att spela Dead Rising och krossa de små liven med allt man kommer över som en godisautomat till ett bowlingklot!?). Det går ju inte nu på samma sätt, så det är tur att jag med åren har slutat ha skuldkänslor i spel ^^. Det första kapitlet var nog också de jag gillade bäst så även om ni inte kommer köpa boken (aka häftet) så kan ni läsa det första kapitlet HÄR gratis ;)! Det är riktigt charmigt att läsa om när zombien beskriver sitt hål i magen och hur han blir glad över att nu ha ett ställe där han kan förvara saker ^^ Hur kan man inte älska det?
Resten av historien är även den riktigt läsvärd. Spännande, kort, intensivt och föll mig i smaken! De delar som inte är från en zombies synvinkel är kankse inte lika originellt men är man sugen på en skön zombiehistoria är man ofta ute efter just det man får, en klassisk zombieapokalyps. Synd att den inte säljs på mer ställen bara, som tex Adlibris eller Bokus så att fler kunde få ta del av den. Ni som känner mig irl får helt enkelt låna den av mig! Men var försiktig med den, den är ju trotts allt signerad ;)
Något jag dock har svårt för, är att hänga med ibland då lik/döda människor helt plötsligt dyker upp igen, ja de är ju zombies så det är inge konstigt med det. Men när de skrivs med förnamn är jag ibland lite trög och då min engelska inte alltid är den bästa tror jag att jag har läst fel eller blandat ihop någon karaktär. Får inte bara öva genom att läsa mer på engelska, får öva genom att läsa mer zombieböcker så jag inte blir lika förvirrad :P.
Sedan måste jag självklart kommentera omslaget (book cover-tokig som jag är). Det är jättesnyggt, svart och rött har varit en favoritfärgkombination sedan mina ”emo år" i grundskolan som jag visserligen sedan länge helt kommit över, men färgerna är jag fortfarande helt såld på!
Läs även recensionen av novellen på SwedishZombie.com
Författare: Kim Paffenroth, RJ Sevin & Julia Sevin
Antal sidor: 35
Språk: Engelska
(utläst 22 juni 2011)
Beskrivning från Goodreads:
The dead are getting up. Walking around. Acting... strangely.
And killing.
But sometimes, in this terrifying new world, it's the living you have to worry about.
Kim Paffenroth, author of the Dying to Live series and the Bram Stoker Award-winning Gospel of the Living Dead, has collaborated with R.J. and Julia Sevin, editors of Corpse Blossoms, to bring you a harrowing glimpse into a harsh world where the living are little more than ticking time bombs charged with paranoia and hostility, and the dead have begun to stage bizarre endeavors of their own.
Kommentarer:
Denna novell var min finfina vinst från SwedishZombies tävling.
Första tanken som ploppade upp i mitt huvud när jag såg boken var - "OJ, var den så kort" för med bara 35 sidor är det ett häfte och ingen bok. Även om Jonny hade förvarnat mig om att den var en novell och skulle vara mycket snabbt utläst blev jag ärligt talad förvånad.
Men tänk så mycket historia man kan få in på så få sidor, kändes som att se ett 45 minuters zombie-Tv-serie avsnitt =) fast i huvudet och medan jag satt i solen på balkonen. Det sista kapitlet läste jag dock i mörkret och i min säng som en zombiebok egentligen ska läsas för bästa skrämmande effekt.
Det som jag föll mest för var avsnitten där man läste från en zombies synvinkel, vilket var mycket intressant. Men också sorgligt! För i resten av novellen kunde man ju inte riktigt glädjas av att läsa hur människorna slaktade dessa spännande individer. Det som alltid har varit min anledning till att jag älskat ”skjuta moster”-tv/datorspel mer än vanliga krigsspel, man kan ju slakta dem helt utan skuldkänslor (finns det något roligare än att spela Dead Rising och krossa de små liven med allt man kommer över som en godisautomat till ett bowlingklot!?). Det går ju inte nu på samma sätt, så det är tur att jag med åren har slutat ha skuldkänslor i spel ^^. Det första kapitlet var nog också de jag gillade bäst så även om ni inte kommer köpa boken (aka häftet) så kan ni läsa det första kapitlet HÄR gratis ;)! Det är riktigt charmigt att läsa om när zombien beskriver sitt hål i magen och hur han blir glad över att nu ha ett ställe där han kan förvara saker ^^ Hur kan man inte älska det?
Resten av historien är även den riktigt läsvärd. Spännande, kort, intensivt och föll mig i smaken! De delar som inte är från en zombies synvinkel är kankse inte lika originellt men är man sugen på en skön zombiehistoria är man ofta ute efter just det man får, en klassisk zombieapokalyps. Synd att den inte säljs på mer ställen bara, som tex Adlibris eller Bokus så att fler kunde få ta del av den. Ni som känner mig irl får helt enkelt låna den av mig! Men var försiktig med den, den är ju trotts allt signerad ;)
Något jag dock har svårt för, är att hänga med ibland då lik/döda människor helt plötsligt dyker upp igen, ja de är ju zombies så det är inge konstigt med det. Men när de skrivs med förnamn är jag ibland lite trög och då min engelska inte alltid är den bästa tror jag att jag har läst fel eller blandat ihop någon karaktär. Får inte bara öva genom att läsa mer på engelska, får öva genom att läsa mer zombieböcker så jag inte blir lika förvirrad :P.
Sedan måste jag självklart kommentera omslaget (book cover-tokig som jag är). Det är jättesnyggt, svart och rött har varit en favoritfärgkombination sedan mina ”emo år" i grundskolan som jag visserligen sedan länge helt kommit över, men färgerna är jag fortfarande helt såld på!
Läs även recensionen av novellen på SwedishZombie.com
En vampyrs bekännelse av Anne Rice
Nu ger jag upp (efter att ha försök, men bara kommit halvvägs), gillar inte att göra det men gillar inte heller att sitta i timmar med en bok som jag inte tycker om. En vampyrs bekännelser var för seg, för långa beskrivningar innan något händer, för lite action helt enkelt. Att texten sen i boken är för liten för min smak gör inte boken mindre trög att läsa..
Innan jag köpte den provläste jag de första sidorna på Bokus och fastnade, men tyvärr blev den ingen hitt sen i alla fall, vilket är synd.
Men hur skulle jag kunnat låtit bli att iallafall testa att läsa den? Filmen som jag såg första gången när jag var ganska liten har varit min favorit vampyrfilm länge, jag älskar den! Så SE FILMEN men skippa boken, jäsp…
Lite citat från filmen:
<3
Innan jag köpte den provläste jag de första sidorna på Bokus och fastnade, men tyvärr blev den ingen hitt sen i alla fall, vilket är synd.
Men hur skulle jag kunnat låtit bli att iallafall testa att läsa den? Filmen som jag såg första gången när jag var ganska liten har varit min favorit vampyrfilm länge, jag älskar den! Så SE FILMEN men skippa boken, jäsp…
Lite citat från filmen:
Lestat: Mon dieu, what melancholy nonsense. I swear you grow more like Louis each day. Soon you'll be eating rats!
Claudia: Rats? When did you eat rats Louis?
Louis: It was a long, long time ago. Before you were born, and I don't recommend them.Claudia: Goodnight sweet prince, may flights of devils wing you to your rest.
Är lite betuttad i Claudia. Väldigt spännande karaktär, synd att jag inte orkar läsa vidare i boken, för henne är jag väldigt nyfiken på. Kanske orkar jag någon dag i framtiden men inte nu. Blev dock väldigt förvånad när jag läste i boken att hon ska vara 5 år… det är hon knappast i filmen :P
<3
fredag 24 juni 2011
Djur av Joyce Carol Oates
Titel: Djur
Författare: Joyce Carol Oates
Originaltitel: Beasts
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 159
Språk: Svenska
(utläst 22 juni 2011)
Beskrivning från Bokus:
Brandlarmet gick klockan 03.50 i den isande vinternatten. Ljudet var öronbedövande och någon rusade runt i studenthemmets korridor och bankade på dörrarna. Flickorna samlades ute på gårdsplanen, paniken gjorde dem upprymda. Men nu såg de - röken och eldslågorna kom inte från deras hus, det var utanför campus, borta vid lärarbostäderna.
Som 20-åring vid Catamount College blir Gillian Brauer förälskad - i poesi, i den karismatiske läraren Andre Harrow och hans hustru Dorcas som är en kontroversiell skulptris. Deras bohemiska livsstil, deras avsides belägna hus och nattliga hemligheter utövar en oemotståndlig lockelse på henne. Lust, spänning och ångest väntar. Gillian Brauer är på väg ner i helvetet.
Kommentarer:
Ännu ett försök att se storheten med Joyce Carol Oates, hade varit så underbart att älska henne då hon har skrivit så mycket, men inser att det inte är min typ av böcker. Denna bok har jag dock gett betyg 7, så jag har inte gett upp helt än Ela ;). Ingen favoritförfattare men hon intresserar mig och skönt med en avbrott från det gamla vanliga sorterna jag brukar läsa. En bra mellanbok kan man säga.
Boken heter "Beasts" på engelska och det är en bättre och mer passande titel än den svenska titeln "Djur" (så som "Rape" var än bättre titel än "Våld"), då boken skildrar två hemska människor. Men man får aldrig riktigt lära känna dem och man får aldrig veta varför de är så vidriga.
En kort men bra bok, även om man inte får veta alla detaljer (hade gärna läst en 50 sidor till), så tycker jag att Oates är riktigt duktig som kan få så mycket historia/berättelse i en så pass kort bok som denna ändå är. Med sina få sidor gick den snabbt att läsa, men antalet sidor är förståss inte allt. "Potensgivarna" var också en bok under 200 sidor men den tog mycket längre tid att komma igenom, där tröttnade man snabbt och kunde inte läsa lika mycket i taget. I Djur däremot så blev boken utläst i ett naffs, jag kollade sällan sidnummret vilket är som jag tidigare nämnt ett tydligt exempel på att en bok är bra. Boken var spännande och man ville veta vad som skulle leda till branden i bokens början och hur den skulle sluta.
Språket flöt på bra och även om detta inte är en bok som har de tema eller den historia som jag normalt är intresserad av var det intressant att läsa den. Det jag dock har svårt för är all poesi och liknande de tar upp, poesi har aldrig varit något jag förstått mig på. Varje gång en bok har med en dikt så skummar jag snabbt igenom den, är helt ointresserad.
Får många ”Den hemliga historien” vibbar av den här boken: poesin, elever med besatthet av sin lärare, hemliga möten/grupper, college, etc. Boken har fått mycket god kritik och verkar vara en bok som många älskar men som jag själv tyckte den var helt okey men där jag fick kämpa mig igenom den långa tegelstenen. Nej, för även om den var bra är 700 sidor med klassisk litteratur, filosofi, språk och poesiintresserade collagestudenter inget för mig! Men denna korta roman gick ner i alla fall, under 200 sidor är lagom om det inte är ens favoritämne.
Så gillade ni ”Den hemliga historien” men inte har tid eller ork att läsa en tegelsten, läs Djur!
Författare: Joyce Carol Oates
Originaltitel: Beasts
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 159
Språk: Svenska
(utläst 22 juni 2011)
Beskrivning från Bokus:
Brandlarmet gick klockan 03.50 i den isande vinternatten. Ljudet var öronbedövande och någon rusade runt i studenthemmets korridor och bankade på dörrarna. Flickorna samlades ute på gårdsplanen, paniken gjorde dem upprymda. Men nu såg de - röken och eldslågorna kom inte från deras hus, det var utanför campus, borta vid lärarbostäderna.
Som 20-åring vid Catamount College blir Gillian Brauer förälskad - i poesi, i den karismatiske läraren Andre Harrow och hans hustru Dorcas som är en kontroversiell skulptris. Deras bohemiska livsstil, deras avsides belägna hus och nattliga hemligheter utövar en oemotståndlig lockelse på henne. Lust, spänning och ångest väntar. Gillian Brauer är på väg ner i helvetet.
Kommentarer:
Ännu ett försök att se storheten med Joyce Carol Oates, hade varit så underbart att älska henne då hon har skrivit så mycket, men inser att det inte är min typ av böcker. Denna bok har jag dock gett betyg 7, så jag har inte gett upp helt än Ela ;). Ingen favoritförfattare men hon intresserar mig och skönt med en avbrott från det gamla vanliga sorterna jag brukar läsa. En bra mellanbok kan man säga.
Boken heter "Beasts" på engelska och det är en bättre och mer passande titel än den svenska titeln "Djur" (så som "Rape" var än bättre titel än "Våld"), då boken skildrar två hemska människor. Men man får aldrig riktigt lära känna dem och man får aldrig veta varför de är så vidriga.
En kort men bra bok, även om man inte får veta alla detaljer (hade gärna läst en 50 sidor till), så tycker jag att Oates är riktigt duktig som kan få så mycket historia/berättelse i en så pass kort bok som denna ändå är. Med sina få sidor gick den snabbt att läsa, men antalet sidor är förståss inte allt. "Potensgivarna" var också en bok under 200 sidor men den tog mycket längre tid att komma igenom, där tröttnade man snabbt och kunde inte läsa lika mycket i taget. I Djur däremot så blev boken utläst i ett naffs, jag kollade sällan sidnummret vilket är som jag tidigare nämnt ett tydligt exempel på att en bok är bra. Boken var spännande och man ville veta vad som skulle leda till branden i bokens början och hur den skulle sluta.
Språket flöt på bra och även om detta inte är en bok som har de tema eller den historia som jag normalt är intresserad av var det intressant att läsa den. Det jag dock har svårt för är all poesi och liknande de tar upp, poesi har aldrig varit något jag förstått mig på. Varje gång en bok har med en dikt så skummar jag snabbt igenom den, är helt ointresserad.
Får många ”Den hemliga historien” vibbar av den här boken: poesin, elever med besatthet av sin lärare, hemliga möten/grupper, college, etc. Boken har fått mycket god kritik och verkar vara en bok som många älskar men som jag själv tyckte den var helt okey men där jag fick kämpa mig igenom den långa tegelstenen. Nej, för även om den var bra är 700 sidor med klassisk litteratur, filosofi, språk och poesiintresserade collagestudenter inget för mig! Men denna korta roman gick ner i alla fall, under 200 sidor är lagom om det inte är ens favoritämne.
Så gillade ni ”Den hemliga historien” men inte har tid eller ork att läsa en tegelsten, läs Djur!
torsdag 23 juni 2011
Bra Böcker är ett mycket trevligt Bokförlag
Det här med att vara tokig i böcker och tokig i att köpa/samla på böcker är ingen bra kombo om man är student, och speciellt inte om man knappt har något jobb till sommaren (vilket i och för sig nog går att ordna, bara jag får ändan ur vagnen och vågar ringa och tjata till mig några pass, inte lätt att ha telefonskräck :P).
Kom därför att tänka på i och med diskussioner och inlägg på andra bloggar att det ju finns något som så fint heter recensionsexemplar. Något jag ännu inte vågat testa, -"men inte ska väl lilla jag ?" men nu när jag faktiskt haft bloggen ett par månader och fått en skara läsare så känns det inte lika dumt längre.
Tog därför och skickade ett mail till Bra Böcker och undrade ifall jag kunde få någon av Stephen Kings böcker (Eldfödd, Pestens tid eller kanske Staden som försvann) som har kommit i så otroligt fina nyutgåvor och som därför är ett måste för någon som älskar att samla fina serier och omslag som jag gör.
Vad händer inte då utan att jag får ett mycket trevligt svar tillbaka där jag får reda på att de skickar ALLA böckerna jag önskade mig! Hur trevlig överraskning som helst och verkligen en trevlig midsommarpresent till en förkyld stackars bokbloggare :P.
Så Tack Bra Böcker!
Kom därför att tänka på i och med diskussioner och inlägg på andra bloggar att det ju finns något som så fint heter recensionsexemplar. Något jag ännu inte vågat testa, -"men inte ska väl lilla jag ?" men nu när jag faktiskt haft bloggen ett par månader och fått en skara läsare så känns det inte lika dumt längre.
Tog därför och skickade ett mail till Bra Böcker och undrade ifall jag kunde få någon av Stephen Kings böcker (Eldfödd, Pestens tid eller kanske Staden som försvann) som har kommit i så otroligt fina nyutgåvor och som därför är ett måste för någon som älskar att samla fina serier och omslag som jag gör.
Vad händer inte då utan att jag får ett mycket trevligt svar tillbaka där jag får reda på att de skickar ALLA böckerna jag önskade mig! Hur trevlig överraskning som helst och verkligen en trevlig midsommarpresent till en förkyld stackars bokbloggare :P.
Så Tack Bra Böcker!
Etiketter:
Beställt
,
Bra Böcker
,
Rec-ex
,
Skräck
,
Stephen King
,
Tankar
,
Vampyrer
,
Övernaturligt
Legend av Richard Matheson
Titel: Legend
Författare: Richard Matheson
Originaltitel: I am Legend
Förlag: Styxx fantasy
Antal sidor: 211
Språk: Svenska
(utläst 21 juni 2011)
Beskrivning från Adlibris:
"Robert Neville är den siste mannen på jorden - men han är inte ensam."
En fasansfull farsot har dragit fram och gjort att resten av mänskligheten - män, kvinnor och barn - har muterat och förvandlats till fruktansvärda, nattlevande varelser som törstar efter Roberts blod.
Hopplösheten i Roberts liv är total, ändå förmår han inte göra slut på det. Han lever sitt liv på det enda sätt han kan: på dagarna åker han runt i det ödelagda Los Angeles och letar efter sina vilande fiender för att ta slut på dem, en efter en, med en påle i hjärtat. På natten barrikaderar han sig i sitt hus och ber om att få se ännu en gryning.
Kommentarer:
Legend, eller I am Legend som den heter på engelska är en Sci Fi/Vampyr klassiker skriven år 1954. Nu har jag läst den nya svenska översättningen men slås ändå över hur det inte alls märks att den är skriven för så många år tillbaka. Tycker det är coolt att en bok kan hålla så länge, den förtjänar verkligen att ha stämpeln ”Klassiker”.
Detta är en spännande historia med stämning likt ”28 dagar senare” fast där jordens befolkning inte har utrotats av Zombies utan av Vampyrer. Man följer Robert i sin kamp mot inte bara hans vampyrgrannar utan även ensamheten och galenskapen som kommer krypande. Hur skulle du må om du var ”ensam” kvar i världen? Där hans grannar dessutom inte bara är döda hjärnbefriade moster (som Zombisar ofta beskrivs), de kan nämligen prata och retas med honom också.
Tycker verkligen att Richard Matheson har fått till just den biten väldigt bra, hur Robert blir mer och mer ensam och hur han skrattar åt sina dåliga skämt eller hur han pratar med sig själv (känner igen mig hur man kan diskutera och nästan gräla med sina egna tankar) han har verkligen fått till en spännande historia som griper mig.
Älskar också den nya fina översättningen, Styxx fantasy är ett förlag som har fått till riktig snygga böcker, älskar hur boken glänser och hur kanterna av boken är färgat svart. Detta är min lillasysters bok men själv äger jag även Udda verklighet som jag fick i julklapp förra julen av samma förlag. Om jag hade ägt den själv (legend alltså) hade jag säkert tvingats att köpa De vassa tändernas skog bara för att ha hela samlingen av dessa snygga svart-kantade böcker. Så det är tur att jag inte själv äger Legend, för jag vill hellre läsa De vassa tändernas skog på engelska (The Forest of Hands and Teeth) så där kom mitt nördiga samlar-jag undan!
En annan fin grej med boken är att den är så lättläst, stora fina bokstäver och sidorna försvinner iväg snabbt och jag hinner knappt kolla upp på sidnumren innan jag läst ut den, gott tecken. Boken är också av mycket lagom längd, de ca 200 sidorna passar utmärkt, Richard hinner få med känslan utan att det hinner bli långtråkigt som det annars hade kunnat bli med en bok om en ensam uttråkad kille.
För att fortsätta på det positiva spåret gillar jag också hans vetenskapliga beskrivningar och tolkningar på hur bakterien har spridits och hur han inte kan eller vet allting från början, hur han istället måste gå till biblioteket för att läsa på hur ett mikroskåp fungerar till exempel.
Det enda negativa jag har att komma med är slutet, tycker det är intressant men för flummigt.
Hade jag satt betyg på slutet hade boken fått en sjua men då jag älskade resten av boken så blir det en 8a. (Uppdatering: Nya betyget blev "älskar") Så Läs! En klassiker i nyutgåva som förtjänas att läsas! (men varning för den gamla översättningen Varulvarnas natt, med den gräsliga titelöversättningen kan man ju gissa hur dålig den är!)
Juste kan ju inte glömma att nämna filmatiseringen av boken, så som min lillasyster uttryckte det - lika gärna kunde ha varit gjord av någon annan bok. Där de har tagit många friheter och stämmer tydligen inte alls med boken, var för länge sedan jag själv såg filmen att jag inte kan minnas men vet i alla fall att slutet är väldigt annorlunda. När jag sedan såg att författaren har skriv manus till filmen blev jag dock väldigt konfunderad, men då den har blivit filmat två gånger tidigare kanske han tröttnade och ville göra något nytt? Någon som vet mer om saken?
Provläs på Bokus hemsida HÄR!
Författare: Richard Matheson
Originaltitel: I am Legend
Förlag: Styxx fantasy
Antal sidor: 211
Språk: Svenska
(utläst 21 juni 2011)
Beskrivning från Adlibris:
"Robert Neville är den siste mannen på jorden - men han är inte ensam."
En fasansfull farsot har dragit fram och gjort att resten av mänskligheten - män, kvinnor och barn - har muterat och förvandlats till fruktansvärda, nattlevande varelser som törstar efter Roberts blod.
Hopplösheten i Roberts liv är total, ändå förmår han inte göra slut på det. Han lever sitt liv på det enda sätt han kan: på dagarna åker han runt i det ödelagda Los Angeles och letar efter sina vilande fiender för att ta slut på dem, en efter en, med en påle i hjärtat. På natten barrikaderar han sig i sitt hus och ber om att få se ännu en gryning.
Kommentarer:
Legend, eller I am Legend som den heter på engelska är en Sci Fi/Vampyr klassiker skriven år 1954. Nu har jag läst den nya svenska översättningen men slås ändå över hur det inte alls märks att den är skriven för så många år tillbaka. Tycker det är coolt att en bok kan hålla så länge, den förtjänar verkligen att ha stämpeln ”Klassiker”.
Detta är en spännande historia med stämning likt ”28 dagar senare” fast där jordens befolkning inte har utrotats av Zombies utan av Vampyrer. Man följer Robert i sin kamp mot inte bara hans vampyrgrannar utan även ensamheten och galenskapen som kommer krypande. Hur skulle du må om du var ”ensam” kvar i världen? Där hans grannar dessutom inte bara är döda hjärnbefriade moster (som Zombisar ofta beskrivs), de kan nämligen prata och retas med honom också.
Tycker verkligen att Richard Matheson har fått till just den biten väldigt bra, hur Robert blir mer och mer ensam och hur han skrattar åt sina dåliga skämt eller hur han pratar med sig själv (känner igen mig hur man kan diskutera och nästan gräla med sina egna tankar) han har verkligen fått till en spännande historia som griper mig.
Älskar också den nya fina översättningen, Styxx fantasy är ett förlag som har fått till riktig snygga böcker, älskar hur boken glänser och hur kanterna av boken är färgat svart. Detta är min lillasysters bok men själv äger jag även Udda verklighet som jag fick i julklapp förra julen av samma förlag. Om jag hade ägt den själv (legend alltså) hade jag säkert tvingats att köpa De vassa tändernas skog bara för att ha hela samlingen av dessa snygga svart-kantade böcker. Så det är tur att jag inte själv äger Legend, för jag vill hellre läsa De vassa tändernas skog på engelska (The Forest of Hands and Teeth) så där kom mitt nördiga samlar-jag undan!
En annan fin grej med boken är att den är så lättläst, stora fina bokstäver och sidorna försvinner iväg snabbt och jag hinner knappt kolla upp på sidnumren innan jag läst ut den, gott tecken. Boken är också av mycket lagom längd, de ca 200 sidorna passar utmärkt, Richard hinner få med känslan utan att det hinner bli långtråkigt som det annars hade kunnat bli med en bok om en ensam uttråkad kille.
För att fortsätta på det positiva spåret gillar jag också hans vetenskapliga beskrivningar och tolkningar på hur bakterien har spridits och hur han inte kan eller vet allting från början, hur han istället måste gå till biblioteket för att läsa på hur ett mikroskåp fungerar till exempel.
Det enda negativa jag har att komma med är slutet, tycker det är intressant men för flummigt.
Hade jag satt betyg på slutet hade boken fått en sjua men då jag älskade resten av boken så blir det en 8a. (Uppdatering: Nya betyget blev "älskar") Så Läs! En klassiker i nyutgåva som förtjänas att läsas! (men varning för den gamla översättningen Varulvarnas natt, med den gräsliga titelöversättningen kan man ju gissa hur dålig den är!)
Juste kan ju inte glömma att nämna filmatiseringen av boken, så som min lillasyster uttryckte det - lika gärna kunde ha varit gjord av någon annan bok. Där de har tagit många friheter och stämmer tydligen inte alls med boken, var för länge sedan jag själv såg filmen att jag inte kan minnas men vet i alla fall att slutet är väldigt annorlunda. När jag sedan såg att författaren har skriv manus till filmen blev jag dock väldigt konfunderad, men då den har blivit filmat två gånger tidigare kanske han tröttnade och ville göra något nytt? Någon som vet mer om saken?
Provläs på Bokus hemsida HÄR!
Hur mysig verkar inte detta?
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children heter en bok som jag blev hemsk sugen på att köpa efter att jag såg denna mysiga video:
En skrämmande barnsaga? Eller vad kan det vara?
Någon som har läst den? Världens mysigaste titel och omslag har den iallafall =) VILL HA! <3
En skrämmande barnsaga? Eller vad kan det vara?
Någon som har läst den? Världens mysigaste titel och omslag har den iallafall =) VILL HA! <3
Etiketter:
Bok trailer
,
Habegär
,
Mys
,
Omslag
,
Tips
,
Önskelista
onsdag 22 juni 2011
tips om tävling @ SwedishZombie
Swedishzombie.com har nu ännu en tävling om signerade Zombieböcker så passa på och var med och tävla, själv har jag precis vunnit en bok av honom och har mer böcker än jag hinner läsa hemma, men jag tycker verkligen ni andra ska passa på!!
Nu när ändå vädret är så grått och regnigt (ser iförsig lite mer lovande ut idag) så är väl det passande att gosa in sig i soffan med en härlig zombiehistoria?
Tävlingen hittar du HÄR!
(Uppdatering: var med i tävlingen själv iallafall, kunde inte låta bli :P Plus att Thin Them Out läser jag lätt ut ikväll ^^)
100st SF och Fantasy böcker att läsa
Hittade denna roliga lista på Boktimmens blogg och tyckte den verkade kul att gå igenom:
Fetstila de titlar du har läst
Om du inte läst just den boken men annat av författaren - fetstila författaren
Kursivera de titlar du vill läsa
Stryk över de du inte vill läsa, eller markera med rött
* framför boken betyder att du aldrig hört talas om den
+ framför boken betyder att du äger den
x framför de du påbörjat men inte avslutat den
1. x+ J R R Tolkien - Sagan om ringen
2. * David Eddings - Sagan om Belgarion
3. * David Eddings - Sagan om Mallorea
4. +Douglas Adams - Liftarens guide till galaxen (men minns inte om jag läst sista boken)
5. * Robert Jordan - Sagan om drakens återkomst
6. * Katharine Kerr - Sagan om det magiska landet Deverry
7. Philip Pullman - Den mörka materian (läst de första två böckerna i serien, ska läsa om dem på engelska sen har jag tänkt)
8. Neil Gaiman - American gods
9. + Audrey Niffenegger - Tidsresenärens hustru
10. + Stephenie Meyer - Twilight
11. + Charlaine Harris - Serien om Sookie Stackhouse (läst två av böckerna i serien)
12. China Mieville - Un Lun Dun
13. C.S Lewis - Narnia-böckerna
14. * Ellen Kushner - The Privilegie of the Sword
15. * Johanne Hildebrandt - Sagan om Valhalla
16. x Jean M Auel - Grottbjörnens folk (Läser jus nu)
17. H.G Wells - The invisible man
18. + J.K Rowling - Harry Potter-serien
19. * Naomi Novik - Temeraire-serien
20. Robin Hobb - Fjärrskådar-serien
21. Margit Sandemo - Sagan om Isfolket
22. * Terry Brooks - Shannaras ättlingar (känner igen författaren men vet inte vad boken/serien handlar om)
23. * Tad Williams - Minne, sorg och törne
24. * Ursula LeGuin - Övärlden
25. x+ Neil Gaiman - Neverwhere
26. George R R Martin - A Song of Ice and Fire (Vill vill vill läsa!)
27. * Steven Erikson - The Malazan Book of the Fallen
28. * Diana Gabaladon - Främlingen
29. Bram Stoker - Dracula
30. * Richard Morgan - Altered Carbon
31. William Gibson - Neuromancer
32. * Scott Lynch - Gentlemannarövarna-serien
33. + Susanna Clarke - Jonathan Strange and Mr Norell
34. + John Ajvide Lindqvist – Låt den rätte komma in
35. * Patricia A McKillip - Ombria in Shadow
36. x+ Christoffer Paolini - Eragon
37. * Raymond E Feist - Imperiets dotter
38. + Julie Bertagna - Exodus
39. * Roger Zelazny - Enhörningens tecken
40. * Mårten Sandén - Den femte systern
41. + Terry Pratchett & Neil Gaiman - Goda Omen
42. Michael Ende - Den oändliga historien
43. * Patricia Briggs - Moon called
44. Julia Sandström - På ödets vingar
45. * Cory Doctorov - Little Brother
46. * Isaac Asimov - Stiftelsetriologin
47. * Joe Abercrombie - The blade itself
48. Poppy Z Brite - Lost Souls
49. * Alan Campbell - Deepgate Codex
50. Jasper Fforde - Thursday Next
51. * Jonathan Maberry - Patient Zero: A Joe Ledger Novel
52. * K.J. Parker - The Fencer Trilogy
53. * SM Peters - Whitechapel Gods
54. * Elizabeth Moon - Sagan om Paksenarrion
55. Stephen King - Pestens tid
56. * Jim Butcher - The Dresden Files
57. * Nicklas Krog - Triologin om frihetskriget
58. Dan Simmons - The Terror
59. * Ann VanderMeer och Jeff VanderMeer - Fast ships, black sails
60. * Michael Chabon - The Yiddish Policemen's Union
61. * Jonathan Barnes - Somnambulist
62. * Laurell K Hamilton - Anitha Blake, vampire hunter-serien
63. * Saga Borg - Jarastavens vandring
64. * Mary Gentle - Grunts
65. * David Gemmel - Legender från Drenai
66. x Ray Bradbury - Farenheit 451
67. Anthony Burgess - A Clockwork Orange
68. + Lewis Carroll - Alice i Underlandet
69. * Philip K Dick - Do androids dream of electric sheep?
70. William Golding - Flugornas Herre
71. Frank L Herbert - Dune
72. * PD James - Children of men
73. Stephen King - The Shining
74. Richard Matheson - I Am Legend
75. Cormac McCarthy - The Road
76 .Terry Pratchett - Discworld serien
77. * Ann Radcliffe - The Mysteries of Udolpho
78. * Jose Samargo - Blindhet
79. Mary Shelley - Frankenstein
80. Robert Louis Stevenson - The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde
81. HG Wells - Tidsmaskinen
82. * TH White -The sword in the stone
83. * John Wyndham - Day of the Triffids
84. * Cornelia Funke - Bläckhjärta
85. J.M. Barrie - Peter Pan
86. Charles de Lint - Onion girl
87. * Emma Bull - War of the oaks
88. * Paul Auster - I de sista tingens land
89. * JG Ballard - The Drowned World
90. * Margaret Atwood - Den blinde mördaren
91. Arthur C Clarke - 2001: A space odyssey
92. * Douglas Coupland - Girlfriend in a coma
93. Franz Kafka - Processen
94. * Stanislaw Lem - Solaris
95. * Doris Lessing - The Memoirs of a survivor
96. * Walter M Miller Jr - Canticle for Leibowitz
97. Haruki Murakami - Fågeln som vrider upp världen
98. George Orwell - 1984
99. Christopher Priest - The Prestige
100.* Alastair Reynolds - Revelation space
Var väldigt många jag inte kände igen... inte bra, blir att googla på de titlar som låter intressant =) Var inte många jag hade läst heller så det får bli bättring! :P
Fetstila de titlar du har läst
Om du inte läst just den boken men annat av författaren - fetstila författaren
Kursivera de titlar du vill läsa
* framför boken betyder att du aldrig hört talas om den
+ framför boken betyder att du äger den
x framför de du påbörjat men inte avslutat den
1. x+ J R R Tolkien - Sagan om ringen
2. * David Eddings - Sagan om Belgarion
3. * David Eddings - Sagan om Mallorea
4. +Douglas Adams - Liftarens guide till galaxen (men minns inte om jag läst sista boken)
5. * Robert Jordan - Sagan om drakens återkomst
6. * Katharine Kerr - Sagan om det magiska landet Deverry
7. Philip Pullman - Den mörka materian (läst de första två böckerna i serien, ska läsa om dem på engelska sen har jag tänkt)
8. Neil Gaiman - American gods
9. + Audrey Niffenegger - Tidsresenärens hustru
10. + Stephenie Meyer - Twilight
11. + Charlaine Harris - Serien om Sookie Stackhouse (läst två av böckerna i serien)
12. China Mieville - Un Lun Dun
13. C.S Lewis - Narnia-böckerna
14. * Ellen Kushner - The Privilegie of the Sword
15. * Johanne Hildebrandt - Sagan om Valhalla
16. x Jean M Auel - Grottbjörnens folk (Läser jus nu)
17. H.G Wells - The invisible man
18. + J.K Rowling - Harry Potter-serien
19. * Naomi Novik - Temeraire-serien
20. Robin Hobb - Fjärrskådar-serien
21. Margit Sandemo - Sagan om Isfolket
22. * Terry Brooks - Shannaras ättlingar (känner igen författaren men vet inte vad boken/serien handlar om)
23. * Tad Williams - Minne, sorg och törne
24. * Ursula LeGuin - Övärlden
25. x+ Neil Gaiman - Neverwhere
26. George R R Martin - A Song of Ice and Fire (Vill vill vill läsa!)
27. * Steven Erikson - The Malazan Book of the Fallen
28. * Diana Gabaladon - Främlingen
29. Bram Stoker - Dracula
30. * Richard Morgan - Altered Carbon
31. William Gibson - Neuromancer
32. * Scott Lynch - Gentlemannarövarna-serien
33. + Susanna Clarke - Jonathan Strange and Mr Norell
34. + John Ajvide Lindqvist – Låt den rätte komma in
35. * Patricia A McKillip - Ombria in Shadow
36. x+ Christoffer Paolini - Eragon
37. * Raymond E Feist - Imperiets dotter
38. + Julie Bertagna - Exodus
39. * Roger Zelazny - Enhörningens tecken
40. * Mårten Sandén - Den femte systern
41. + Terry Pratchett & Neil Gaiman - Goda Omen
42. Michael Ende - Den oändliga historien
43. * Patricia Briggs - Moon called
44. Julia Sandström - På ödets vingar
45. * Cory Doctorov - Little Brother
46. * Isaac Asimov - Stiftelsetriologin
47. * Joe Abercrombie - The blade itself
48. Poppy Z Brite - Lost Souls
49. * Alan Campbell - Deepgate Codex
50. Jasper Fforde - Thursday Next
51. * Jonathan Maberry - Patient Zero: A Joe Ledger Novel
52. * K.J. Parker - The Fencer Trilogy
53. * SM Peters - Whitechapel Gods
54. * Elizabeth Moon - Sagan om Paksenarrion
55. Stephen King - Pestens tid
56. * Jim Butcher - The Dresden Files
57. * Nicklas Krog - Triologin om frihetskriget
58. Dan Simmons - The Terror
59. * Ann VanderMeer och Jeff VanderMeer - Fast ships, black sails
60. * Michael Chabon - The Yiddish Policemen's Union
61. * Jonathan Barnes - Somnambulist
62. * Laurell K Hamilton - Anitha Blake, vampire hunter-serien
63. * Saga Borg - Jarastavens vandring
64. * Mary Gentle - Grunts
65. * David Gemmel - Legender från Drenai
66. x Ray Bradbury - Farenheit 451
67. Anthony Burgess - A Clockwork Orange
68. + Lewis Carroll - Alice i Underlandet
69. * Philip K Dick - Do androids dream of electric sheep?
70. William Golding - Flugornas Herre
71. Frank L Herbert - Dune
72. * PD James - Children of men
73. Stephen King - The Shining
74. Richard Matheson - I Am Legend
75. Cormac McCarthy - The Road
76 .Terry Pratchett - Discworld serien
77. * Ann Radcliffe - The Mysteries of Udolpho
78. * Jose Samargo - Blindhet
79. Mary Shelley - Frankenstein
80. Robert Louis Stevenson - The Strange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde
81. HG Wells - Tidsmaskinen
82. * TH White -The sword in the stone
83. * John Wyndham - Day of the Triffids
84. * Cornelia Funke - Bläckhjärta
85. J.M. Barrie - Peter Pan
86. Charles de Lint - Onion girl
87. * Emma Bull - War of the oaks
88. * Paul Auster - I de sista tingens land
89. * JG Ballard - The Drowned World
90. * Margaret Atwood - Den blinde mördaren
91. Arthur C Clarke - 2001: A space odyssey
92. * Douglas Coupland - Girlfriend in a coma
93. Franz Kafka - Processen
94. * Stanislaw Lem - Solaris
95. * Doris Lessing - The Memoirs of a survivor
96. * Walter M Miller Jr - Canticle for Leibowitz
97. Haruki Murakami - Fågeln som vrider upp världen
98. George Orwell - 1984
99. Christopher Priest - The Prestige
100.* Alastair Reynolds - Revelation space
Var väldigt många jag inte kände igen... inte bra, blir att googla på de titlar som låter intressant =) Var inte många jag hade läst heller så det får bli bättring! :P
tisdag 21 juni 2011
Potensgivarna av Karin Brunk Holmqvist
Titel: Potensgivarna
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa Böcker
Antal sidor: 197
Språk: Svenska
(utläst juni 20 2011)
Beskrivning från Adlibris:
Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida.
Kommentarer:
Ännu en bok som jag hade på min utmaningslista, denna gången var det från listan av författare som jag velat läsa något av men där det ännu inte blivit av, Karin Brunk Holmqvist. Vilket egentligen främst beror på att jag som jag skrev i förra inlägget älskar omslagen till hennes böcker.
Man ska ju inte döma boken efter omslaget som de så fint heter men kunde inte låta bli, för om jag sedan skulle gilla henne har jag ju massor av böcker att samla på :P
En annan anledning var att jag gillar att läsa böcker med ovanliga huvudpersoner, gillar John Ajvide Lindqvist's böcker som många gånger har intressanta karaktärer. Lika bra att få lite variation för de böcker som ligger efter på min läsarlista är många engelska ungdomsfantasyböcker där jag gissar att de flesta huvudkaraktärerna är runt 16 år och tjejer. Men inget dåligt med det, även om jag är 23 kan jag känna igen mig i dessa personer men är självklart kul med lite omväxling.
Så en bok om två tanter i 70års ålder tyckte jag skulle passa mig adlelses utmärkt. Problemet med en bok om två vanliga tanter att det inte blir så värst spännande. Det är sött och ofta roligt att läsa om deras vardagsproblem och rädsla för att göra bort sig om de glömt att ha de rätta dukarna/ fikat framme när de får besök men spännande blir det inte.
Hade trotts det väntat mig lite mer spänning, jag menar - två tanter som ska sälja potensökande medel, där kan det ju gå hemskt galet var min första tanke. Blev dock inte så galet, var en mysig bok, skrattade då och då åt deras tokigheter och missförstånd som när de trodde att en byrådirektör var något som sålde byråer, men någon toppenbok kan jag tyvärr inte tycka att det var. Den var istället lite trög att läsa, så de sista kapitlerna skummade jag faktiskt igenom, ville bara ha den utläst så att jag kunde börja på något nytt..
Slutdomen blir att det är en läsvärd bok men ingen fantastik läsupplevelse och inte någon favoritbok som tycks ha blivit mitt nya standardord att skriva om i mina recensioner.
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa Böcker
Antal sidor: 197
Språk: Svenska
(utläst juni 20 2011)
Beskrivning från Adlibris:
Systrarna Svensson har båda passerat 70-årsstrecket och lever stillsamt och ganska förnöjt sina liv i föräldrahemmet i Borrby. När byrådirektör Alvar Klemens köper sommarhus intill blir det liv i luckan. Nya klänningar inköps i Simrishamn och de glömmer till och med bort att deras bror vill få in dem på hemmet för att ha huset som sommarstuga. En dag får de se Molins hankatt mer eller mindre kasta sig över Erlandssons honkatt Majsan efter att ha ätit bland Alvars blommor. Då får de en strålande idé om hur de ska få pengar till att installera bekvämligheter. De startar en firma i potensökande medel, och när de satt in den första annonsen i tidningen blir inget sig likt för Tilda och Elida.
Kommentarer:
Ännu en bok som jag hade på min utmaningslista, denna gången var det från listan av författare som jag velat läsa något av men där det ännu inte blivit av, Karin Brunk Holmqvist. Vilket egentligen främst beror på att jag som jag skrev i förra inlägget älskar omslagen till hennes böcker.
Man ska ju inte döma boken efter omslaget som de så fint heter men kunde inte låta bli, för om jag sedan skulle gilla henne har jag ju massor av böcker att samla på :P
En annan anledning var att jag gillar att läsa böcker med ovanliga huvudpersoner, gillar John Ajvide Lindqvist's böcker som många gånger har intressanta karaktärer. Lika bra att få lite variation för de böcker som ligger efter på min läsarlista är många engelska ungdomsfantasyböcker där jag gissar att de flesta huvudkaraktärerna är runt 16 år och tjejer. Men inget dåligt med det, även om jag är 23 kan jag känna igen mig i dessa personer men är självklart kul med lite omväxling.
Så en bok om två tanter i 70års ålder tyckte jag skulle passa mig adlelses utmärkt. Problemet med en bok om två vanliga tanter att det inte blir så värst spännande. Det är sött och ofta roligt att läsa om deras vardagsproblem och rädsla för att göra bort sig om de glömt att ha de rätta dukarna/ fikat framme när de får besök men spännande blir det inte.
Hade trotts det väntat mig lite mer spänning, jag menar - två tanter som ska sälja potensökande medel, där kan det ju gå hemskt galet var min första tanke. Blev dock inte så galet, var en mysig bok, skrattade då och då åt deras tokigheter och missförstånd som när de trodde att en byrådirektör var något som sålde byråer, men någon toppenbok kan jag tyvärr inte tycka att det var. Den var istället lite trög att läsa, så de sista kapitlerna skummade jag faktiskt igenom, ville bara ha den utläst så att jag kunde börja på något nytt..
Slutdomen blir att det är en läsvärd bok men ingen fantastik läsupplevelse och inte någon favoritbok som tycks ha blivit mitt nya standardord att skriva om i mina recensioner.
Prenumerera på:
Inlägg
(
Atom
)