lördag 25 juni 2011

Thin them out av Kim Paffenroth, RJ Sevin & Julia Sevin

Titel: Thin them out
Författare: Kim Paffenroth, RJ Sevin & Julia Sevin
Antal sidor: 35
Språk: Engelska

(utläst 22 juni 2011)

Beskrivning från Goodreads:

The dead are getting up. Walking around. Acting... strangely.
And killing.
But sometimes, in this terrifying new world, it's the living you have to worry about.

Kim Paffenroth, author of the Dying to Live series and the Bram Stoker Award-winning Gospel of the Living Dead, has collaborated with R.J. and Julia Sevin, editors of Corpse Blossoms, to bring you a harrowing glimpse into a harsh world where the living are little more than ticking time bombs charged with paranoia and hostility, and the dead have begun to stage bizarre endeavors of their own.Kommentarer:

Denna novell var min finfina vinst från SwedishZombies tävling.

Första tanken som ploppade upp i mitt huvud när jag såg boken var - "OJ, var den så kort" för med bara 35 sidor är det ett häfte och ingen bok. Även om Jonny hade förvarnat mig om att den var en novell och skulle vara mycket snabbt utläst blev jag ärligt talad förvånad.

Men tänk så mycket historia man kan få in på så få sidor, kändes som att se ett 45 minuters zombie-Tv-serie avsnitt =) fast i huvudet och medan jag satt i solen på balkonen. Det sista kapitlet läste jag dock i mörkret och i min säng som en zombiebok egentligen ska läsas för bästa skrämmande effekt.

Det som jag föll mest för var avsnitten där man läste från en zombies synvinkel, vilket var mycket intressant. Men också sorgligt! För i resten av novellen kunde man ju inte riktigt glädjas av att läsa hur människorna slaktade dessa spännande individer. Det som alltid har varit min anledning till att jag älskat ”skjuta moster”-tv/datorspel mer än vanliga krigsspel, man kan ju slakta dem helt utan skuldkänslor (finns det något roligare än att spela Dead Rising och krossa de små liven med allt man kommer över som en godisautomat till ett bowlingklot!?). Det går ju inte nu på samma sätt, så det är tur att jag med åren har slutat ha skuldkänslor i spel ^^. Det första kapitlet var nog också de jag gillade bäst så även om ni inte kommer köpa boken (aka häftet) så kan ni läsa det första kapitlet HÄR gratis ;)! Det är riktigt charmigt att läsa om när zombien beskriver sitt hål i magen och hur han blir glad över att nu ha ett ställe där han kan förvara saker ^^ Hur kan man inte älska det?

Resten av historien är även den riktigt läsvärd. Spännande, kort, intensivt och föll mig i smaken! De delar som inte är från en zombies synvinkel är kankse inte lika originellt men är man sugen på en skön zombiehistoria är man ofta ute efter just det man får, en klassisk zombieapokalyps. Synd att den inte säljs på mer ställen bara, som tex Adlibris eller Bokus så att fler kunde få ta del av den. Ni som känner mig irl får helt enkelt låna den av mig! Men var försiktig med den, den är ju trotts allt signerad ;)

Något jag dock har svårt för, är att hänga med ibland då lik/döda människor helt plötsligt dyker upp igen, ja de är ju zombies så det är inge konstigt med det. Men när de skrivs med förnamn är jag ibland lite trög och då min engelska inte alltid är den bästa tror jag att jag har läst fel eller blandat ihop någon karaktär. Får inte bara öva genom att läsa mer på engelska, får öva genom att läsa mer zombieböcker så jag inte blir lika förvirrad :P.

Sedan måste jag självklart kommentera omslaget (book cover-tokig som jag är). Det är jättesnyggt, svart och rött har varit en favoritfärgkombination sedan mina ”emo år" i grundskolan som jag visserligen sedan länge helt kommit över, men färgerna är jag fortfarande helt såld på!

Läs även recensionen av novellen på SwedishZombie.com

2 kommentarer :

  1. På Creeping Hemlock Press sida är det bara det första kapitlet man får läsa gratis. Men man kan köpa den här:

    http://www.johnjosephadams.com/the-living-dead-2/table-of-contents/thin-them-out-kim-paffenroth-julia-sevin-rj-sevin/

    och då får man ju över 20 andra bra noveller med på köpet.

    8 av 10 schitzo-kakor får Paffenroth & Sevins vara nöjda med. Bra recension!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...