fredag 10 juni 2011

Askungar av Kristina Ohlsson

Titel: Askungar
Författare: Kristina Ohlsson
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 401
Språk: Svenska
Serie: del 1 i deckarserien om Fredrika Bergman

(utläst 9 juni 2011)

Beskrivning från Adlibris:

En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.

I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?


Provläs på Bokus hemsida!

Kommentarer:

Första boken jag läser av Kristina Ohlsson, kan inte säga att jag gillar någon av karaktärerna i boken speciellt mycket men fastnar trotts allt för historien. Är heller inget stort fan av deckare men tänker inte ge upp förrän jag hittar en favoritdeckare, gärna i en deckarserie så jag har fler böcker att läsa.

Blir ingen favorit detta men kommer följa serien, lättläst och spännande. Vet inte vad som gör att jag fastnar, även om jag stör mig på att utredarna inte listar ut det som jag själv fattade från de första kapitlena så vill jag ändå läsa vidare och veta hur allt kommer sluta.

Blir inte så lång recension, vet inte vad jag ska säga om boken egentligen, mer än att jag gillade den och inte har någon förklaring varför :P


Tycker iallafall att bokomslagen på böckerna är riktigt snygga, älskar när man ser vilka böcker som hör till en serie och när en viss författare har ett visst tema på sina böcker =)

3 kommentarer :

  1. De blir bara bättre hennes böcker så fortsätt läs!!!

    SvaraRadera
  2. Läs Mari jungstedts deckar serie. Jätte bra. "den du inte ser" heter första boken. Finns en film oxå men den suger så titta inte på den :) läs boken!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...