torsdag 9 juni 2011

Våld av Joyce Carol Oates

Titel: Våld : en historia om kärlek
Författare: Joyce Carol Oates
Originaltitel: Rape. A Love Story
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 166
Språk: Svenska

(utläst 7 juni 2011)

Beskrivning från Bokus:

Teena Maguire borde aldrig tagit den där genvägen hem efter 4 juli-festen. Inte efter midnatt. Inte genom parken. Inte så som hon var klädd: linne, avklippta jeans, högklackade sandaler - som om hon bad om det. Inte tillsammans med sin tolvåriga dotter Bethie. Inte medan pojkgängen i grannskapet var ute och härjade.

Hon blir offer för en brutal gruppvåldtäkt, och nu kan hon bara beklaga att hon överlevde. Bethie, som blir vittne till övergreppet, lever i ständig skräck. Hon har identifierat pojkarna, de har ställts inför rätta, men med hjälp av en driven advokat har de släppts mot borgen.

Det finns dock en man som brinner för rättvisa, en man som vet vad kärlek är.


Kommentarer:

En av mina utmaningar till mig själv är att läsa böcker från en författare som har skrivit många böcker men som jag ännu inte läst något av. Joyce Carol Oates är en av dem, så jag beställde ”Djur” som är på väg hem till mig och fick även med mig denna bok ”Våld” när jag var på Stockholms Stadsmission. Beroende av böcker och många andra bloggar har skrivit gott om henne så eftersom jag är på jakt efter en ny favoritförfattare hade jag hoppats på en fullträff.

Men når tyvärr inte upp till det för mig, det är en gripande historia och jag blir arg över hur någon kan bli behandlad så illa, inte nog med att hon blir våldtagen och misshandlad nästan till döds, hon måste utstå alla hemskheter som folk säger om henne och tanken att inte bli betrodd. Blir gruvligt arg på att folk kan vara så elaka, hur man kan säga att hon förtjänade det för att hon var lättklädd? Jävla svin... Så känslorna finns när jag läser, men tycker inte att boken griper mig på de sättet jag hade velat.

Sen tror jag också att ”du-form” som delarna när man läser om Teenas dotter är skriven i gör att det blir sämre, det är ingen form som funkar för mig. Stör mig också på småsaker som att dom skriver ” suicidal” istället för självmordsbenägen, men det är ju översättnigens fel.

Nä efter detta så hoppas jag att jag lär mig att läsa mer på originalspråket och längre böcker, får sluta stressläsa, viss jag har massor av böcker jag vill läsa, men då är det såklart bättre om jag verkligen läser böcker jag tror jag kommer älska och på senaste tiden har inte korta böcker fått mig att fastna lika mycket som långa. Nästa beställning ska innehålla fler böcker på originalspråk (behöver ändå öva på min engelska) och mer längre böcker, som jag kan ge mer tid till.

För att inte bloggen ska bli lidande av framtida tegelstenar jag kanske läser får jag helt enkelt göra inlägg om gamla böcker jag läst och recensera dem eller göra mer 30 days of books inlägg :P Detta är visserligen inget problem i den närmaste framtiden, har ju 9 böcker från min senaste beställning kvar och även de böcker jag ännu inte hunnit läst från Stadsmission-inköpet men men ^^
2 kommentarer :

  1. Attans då! Du kanske ska ge dig på Blonde? Tjock fantastisk bok som finns på pocket.

    SvaraRadera
  2. Har inte gett upp än, ska läsa Djur som jag beställde från Adlibris och om jag har någon kompis som har Blonde kan jag låna den av dem =)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...