söndag 19 juni 2011

Day 04 – Favourite book of your favourite series

Så då har jag kommit till dag 4 i 30 dagars utmaningen. Har tidsinställt detta, gårdagens och nästa inlägg (då jag kommer vara hemma hos min pojkvän i Uppsala i en vecka och kommer inte ha någon tid att skriva), nördigt jag vet ;)


Men gud så svårt att välja bara EN bok. Ja du, någon av de fyra sista blir det i alla fall, fyran var länge min favorit men femman är hemskt nära, så spännande och rolig men samtidigt så jobbig att läsa med dumma Umbridge som jag hatar så. Så blir nog fyran ändå =) (men väldigt svårt att välja). Sexan minns jag konstigt nog inte lika mycket av som de andra böckerna och sjuan utspelar sig inte i Hogwarts vilket drar ner betyget en del även om den så som alla andra är superbra och förståss otroligt spännande då den är avslutningen på serien.


Fyran är för de vilsna själar som missat alltså: Harry Potter och den flammande bägaren eller Harry Potter and the Goblet of Fire.


Kort beskrivning från Bokus:

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld - ett säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten. Harry får snart annat att tänka på när världsmästerskapen i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp. Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur den flammande bägaren.


Gillar att denna är boken där serien vänder och blir mer alvarlig och mörk. Tycker även om att det händer så mycket i den (vilket inte hör till ovanligheter i serien men ändå) och gillar att man får reda på att det finns mer skolor än Hogwarts i världen. Nä en riktigt bra och spännande bok är det verkligen!

Men sitter fortfarande och velar…. Är femman inte bättre ändå? Hmmm SVÅRT VAL :P Tror nästan den var det… men men

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...