måndag 26 december 2011

City of Ashes av Cassandra Clare

Titel: City of Ashes
Författare: Cassandra Clare
Förlag: Margaret K. McElderry Books
Antal sidor: 453 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del två i "The Mortal Instruments".  Kolla här för recension om första boken i serien.


(utläst 21 november 2011)


Beskrivning från Bokus:

SPOILERVARING för er som inte läst del ett!

With her mother in a coma and her father hell-bent on destroying the world, Clary is dragged deeper into New York's terrifying underworld of werewolves, demons and the mysterious Shadowhunters. Discovering the truth about her past was only the beginning, now Clary must save the world from her own father - the rogue Shadowhunter Valentine. With two of the Mortal Instruments at his command, Valentine is assembling an army of demons to wage war on the council of Shadowhunters and destroy them once and for all. As the battle begins, Clary must face her darkest fears - and come to terms with her feelings for a boy she wishes wasn't her brother.


Kommentarer:

Så efter några dagars jullov och bloggpaus så tänkte jag slänga ihop en liten recension =) Yey! 
Men blir några dagars paus sen igen. Ifall ni undrar varför jag är så inaktiv på bloggen :P.


SPOILERVARING för er som inte läst FÖRSTA BOKEN!!!  
Kommer ta upp twisten i slutet på bok nr ett!

Att läsa andra boken i TMI serien var mycket trevligare än första, för nu har hypen och förväntningarna lagt sig. Tyckte första var bra men inte magiskt bra som många andra. Så när jag började med andra boken hade jag inte lika höga krav på att den skulle vara underbar och i och med det var det mycket roligare att läsa den.
Kände att jag blev lycklig av att vara tillbaka bland de roliga karaktärerna och den trevliga/ spännande världens som Clare har skapat. Tror verkligen att detta är böcker som bara blir bättre av omläsningar, så det får jag göra om något/några år =).

Är lite tankspridd av mig men när jag fokuserar så försvinner jag verkligen in i världen och in i boken. Som jag nämnt tusen gånger förr så är en bra bok en bok som jag inte bara läser utan som jag lever i. Tycker det är så underbart med sådana här böcker där man verkligen är med och strider sida vid sida med sina "kompisar" eller när det känns som en blandning av en film och en dröm.

Något negativt med den här delen i serien är dock att Jace är så deppig och emo i den här boken, han är inte riktigt lika kul då. Saknar den "gamla" Jace.
Men gillar relationen mellan Magnus och Alec. Som dock går lite för långsamt fram, så ser fram emot bok tre. Vilket i för sig är mer verkligt, att det inte är "kärlek i första ögonkastet" som i alla andra YA böcker men jag är lite otålig bara. De är ju så söta!

Det som gör boken extra bra är just alla små vardagsscener och dialoger som kläms in mellan all action. Älskar alla roliga citat i boken. Så jag hade skrivit upp lite sidnummer med favoritcitat som jag sen skulle skriva upp här i inlägget, men nu är jag hos föräldrarna över julen så har inte boken tillgänglig.
Så ger er lite random citat jag hittade på nätet istället ^^:
“We came to see Jace. Is he alright?"
"I don't know," Magnus said. "Does he normally just lie on the floor like that without moving?”
“You see, cuckoos are parasites. They lay their eggs in other birds' nests. When the egg hatches, the baby cuckoo pushes the other baby birds out of the nest. The poor parent birds work themselves to death trying to find enough food to feed the enormous cuckoo child who has murdered their babies and taken their places."
"Enormous?" said Jace. "Did you just call me fat?"
"It was an analogy."
"I am not fat.”
“....Just because you said dragon demons were extinct!"
"I said mostly extinct."
Alec jabbed a finger toward him.
"Mostly extinct," he said, his voice trembling with rage, "is NOT
EXTINCT ENOUGH."
"I see," said Jace. "I'll just have them change the entry in the demonology textbook from 'almost extinct' to 'not extinct enough for Alec. He prefers his monsters really, really extinct.' Will that make you happy?”

Efter att ha läst första boken och inte varit störtförälskad kunde jag nu när jag inte längre hade superhöga förväntningar bara njuta av boken och äventyret. Så visst har de blivit en ny favoritserie! Ska beställa trean direkt efter jullovet!

En spännande serie som man sugs in i!

Random tankar och funderingar om boken: ( för er som redan läst boken)

- Incest är bäst familjefest?
Måste ändå säga att trots att det förstås är skumt och fel så hejar jag ändå på Jace och Claire.. de är ju så söta :( Verkligen hemskt situation, jag kommer hålla tummarna in i det sista att de visar sig att de inte är biologiska syskon iallafall! Så sorgligt annars ju!
Vad skulle ni göra om eran pojkvän/flickvän/kärlek visade sig var ert syskon?  Känslorna försvinner ju inte bara poff för det. Ursh hemsk tanke!
Min gissning är iallafall att de inte helt är syskon, utan att de är något slags experiment som Valentine har skapat på något skumt sätt. Hoppas det iallafall.

- Btw någon mer än mig som tyckte det kändes lite Harry Potter när de använda en formel för att få fram ljus? Sen har vi såklart mundane/ mugglare, märks att Cassandra är ett HP fan ^^. Vilka mer likheter har ni märkt eller hittat?

- En annan grej jag undrar och tänkte över är när de besöker fairy drottningen, först beskrivis hennes pupiller som helt svarta och sedan som blue like glass? Fattar ni? För jag tolkade det som att hela ögat var svart eller att iris var en enda svart pupill? Men hur går det sen ihop med att hon hade blåa ögon?
Någon mer än mig som tänkte/ reagerade på detta?

- Sedan tycker jag att Valentine hade varit mer intressant om han varit mindre ond. Om han hade haft mer lager. Just nu är han lite för mycket evil mastermind för att han ska vara intressant. Gillar tanken på att det han tror på, tror han ändå är bra och viktigt. Att han inte gör det bara för sig själv utan att han tror att världen blir bättre om han ändrar den. Men det förloras när han sedan beter sig som han beter sig eller vad tycker ni?


Recensioner från andra bloggar:
Boktycke, Underbart bokberoende, Tonårsboken, Bokgläntan.


Andra omslag/utgåvor:
UK
Den (UK) och den omslaget jag har (US) är de jag har sett i svenska butiker. Men som jag skrev i förra inlägget om första boken i serien (City of Bones) så ska ni passa er när ni köper från nätet om ni vill ha samma typ av omslag som boken ni köpte innan. Finns nämligen två storlekar på de omslaget jag valde. En större och glittrigt/glansigt och en matt och mindre.  Som jag har förstått det är det större från Margaret K. McElderry Books och den mindre från Walker Books Ltd. På pocketshop tex har jag bara sett det mindre omslaget. Finns även som inbunden, tror den är glansig den med.

Tycker det större US omslaget är snyggast =).

Omslag från andra länder:
Tyskland, Italien, Bulgarien.

Det Tyska tycker jag är tråkigt, Italien ser mer ut som någon romansbok med två indianer eller nått. Bulgariens tycker jag är superläckert! Gillar den tecknade stilen.


Polen, Turkiet, ??

Det polska omslagen var jättefult enligt mig och den från Turkiet är både snyggt och skumt vet inte vad jag tycker där. Den sista stod det inte på Goodreads var den kom ifrån, den var iallafall tråkig:P.


Va tycker ni? Jag gillar US och Bulgariens omslag bäst ^^ 
Men varför finns de inte översatta på svenska än!? Hur kan de ha missat den här serien?

7 kommentarer :

 1. Dialogerna är det bästa med hela boken. Cassandra Clare är en mästarinna på ironiska kommentarer hihi.
  Tredje boken tycker jag är bäst hittills så du har något att se fram emot :)

  SvaraRadera
 2. Ja att den onda är en person som försvann 16 år sedan. Alla tror att han är död fast han inte är det. Dessutom så här de ju trollstavar eller steels :)
  Tycker även att the silent brothers påminner om dementorer ;b

  SvaraRadera
 3. Kul att du gillar! Ska verkligen försöka ta mig i kragen och läsa första boken snart.

  Jag kommer förresten att byta bort alla mina Hemsökt-böcker i (del 1-4) om det är något du är intresserad av! Såg att du höll på att läsa den serien.

  SvaraRadera
 4. Härligt! Jag ska snart börja på del 2, så jag har inte riktigt läst ut del 1 än, men jag har tjuvläst lite i slutet, så jag kunde läsa ditt omdöme ändå. Jag är gräsligt nyfiken, så...

  SvaraRadera
 5. Anna: toppen!

  smartasanna: haha ja det är sant

  Nelly: de tycker jag!
  nä har redan 1-2 plus resten ska jag beställa som rec-ex sen, tack ändå!

  Maria: =)

  SvaraRadera
 6. Alltså, VARFÖR har de inte översatt serien? Jag vill läsa den! NU! Skynda er Bonnier Carlsen eller B. Whalströms eller vad böckerna nu bör bli tryckta, jag vill sätta klorna i City of Bones och alla andra böckerna av Cassandra Clare!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...