fredag 2 december 2011

I Min Brevlåda (3)

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Ca en gång i veckan/ varannan vecka tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).


Har inte kunnat skriva något "I Min Brevlåda" inlägg på längre för att jag helt enkelt inte fått några nya böcker på ett tag, har även väntat på några rec-ex som jag beställt men då de inte har kommit än blev de inte av. Men nu har jag fått ihop ett gäng nya böcker iallafall så nu kan det äntligen bli ett nytt IMB-inlägg! Woho! ^^


Först har vi en bok som jag hittade i källaren när jag var hos förädlarna i Stockholm över helgen och letade upp gamla favoritböcker som jag ville ha med mig tillbaka till Lund =).

Boken jag hittade var denna:1. The Last Hero: A Discworld Fable av Terry Pratchett

Hur underbart är det inte att hitta en illustrerad Terry Pratchett bok! Fick den för ett antal år sedan av min söta kusin med då den då var över min språknivå i engelska kunde jag bara kolla på bilderna och efter det hade jag glömt bort den. Då visste jag inte heller vem Pratchett var så ni kan tänka min lycka när jag hittade den helt oläst där hemma =).

Passade även på när jag var i stan att besöka Sf bokhandeln och The English Bookshop i Gamla stan, underbart mysigt! Besöker verkligen fysiska butiker allt för sällan, måste bli ändring på det. För det är ju så kul att se hur böckerna ser ut på riktigt och inte bara på internet där jag annars bara hänger :P.
Men visste att två böcker var beställda från book depository och två rec-ex troligen var på väg och då det snart även är jul (= julklappar) så var jag duktig och höll mig och köpte inget.
Men svårt var det att hålla finrarna borta, hittade tex Uglies i det här fina omslaget hos English Bookshop som jag var hemskt sugen på att ha och stod länge och velade om jag äntligen skulle ta tag och köpa Game of Thrones på Sf-bokhandeln men köpte ingen av dem. Bra för plånboken och olästa bokhyllan som ändå är överfull men åh vad jag blev sugen att läsa den efter att ha tjuvläst några rader. Språket verkar riktigt trevligt och inte så svårt som jag hade fått för mig, var även intressant att se de olika omslagen och utgåvor av boken som fanns. Det omslaget jag förut har gillat bäst det blåa,  tycker jag är snyggast men den tyckte jag hade lite jobbig text, så det var tur att jag fick se den live och jämföra, för nu lutar det istället åt att jag köper den här utgåvan, den tyckte jag var mer lättläst. Hittade också storpocket varianten, åh vad jag älskar storpocket, synd bara att de har tråkigast färger och är så mycket dyrare....annars hade det helt klart blivit den varianten jag hade valt. Vad tycker ni om dem?

Sedan i väntan på tåget tillbaka hem till Lund kunde jag inte låta bli utan smög in i PocketShop och kollade om de fanns något kul. Hade nämligen ett fullt stämpelkort så det måste ju utnyttjas när man väl har chansen (finns nämligen inget butik i Lund). Hittade en engelsk bok jag ville ha och då de samtidigt hade 25% på alla engelska böcker blev det bara 3 kr jag fick betala för den, det kunde jag leva med ;).

Boken var:


Sist men inte minst fick jag även i tisdags min efterlängtade Book Depository beställning! Älskar den sidan, billiga och väldigt snabba =) Två trevliga engelska böcker blev det:


3. Battle Royale by Koushun Takami 

4. The Maze Runner by James Dashner

 Battle Royale är en liten tegelsten men har läst typ halva redan, jättespännande =) äntligen får jag lite bot på min hungerspels-saknad och Maze Runner ser jag hemskt mycket fram emot också. Toppenläsning!

2 kommentarer :

  1. Jag har också sett det hos de engelska bokbloggarna. Själv har jag "Nytt i hyllan". Har du sett bloggen Mailbox Monday (http://mailboxmonday.wordpress.com/)?

    SvaraRadera
  2. Vad komiskt! Själv har jag spanat in just de utgåvorna av både The Maze Runner och Battle Royale :D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...