onsdag 21 december 2011

I Min Brevlåda (4): Innan julklappar special :P

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Ca en gång varannan vecka tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).


Det här med att leta julklappar till andra är lite farligt, man hittar så lätt julklappar till sig själv istället.

De böcker jag fått och köpt nu i veckan är dessa:


1. Glashuset av Rachel Caine.
Som jag vann hos Books are Lives ^__^ Yey!

Den läste jag ut iförrgår, najs med något så lättläst att min boktorka försvann =). Så snygg är den också, älskar de svarta kanterna och designen på Styxx Fantasy's böcker. Dock är de ju pinsamt ofta tjejen på framsidan har används, kolla här och hittade i går även den här.  Finns seriöst säkert tjugo olika böcker med den bilden som omslag eller mer.

Btw svar till Malin som höll tummarna att jag skulle vinna den så att jag kunde säga om den är värd att läsa på svenska, tack för tummarna ;)! Som svar kan jag säga att den absolut fungerar att läsa på svenska, har inga klagomål där mer än att det är en dum cliffhanger i slutet så då är det jobbigt när nästa del inte är utgiven än...Annars en helt okey bok, som är läsvärd men ingen jag kommer minnas så länge tror jag.
   
2. Boktjuven av Markus Zusak.

Beställde den som rec-ex av Ponto pocket för flera veckor sedan men fick den aldrig.... Gissar på att det är straff för att jag var så seg på att recensera förra boken jag fick av dem :P Haha dumt dumt.
Men då vi har den som bokcirkelbok och för att jag hemskt gärna ville läsa den fick jag stå mitt kast och köpa den själv. När det ändå var två pocket för 99 kr hos Bokia (som jag såg i jakten på julklappar) så var det inte så farligt och då kunde jag inte hålla fingrarna borta :P.

Har läst typ 230 sidor och gillar den hittills, vet inte om jag håller med om att det är något mästerverk men helt klart läsvärd. 

3. Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers
Sen idag när jag var och handlade de sista julklapparna så kunde jag inte hålla mig borta från Myrorna och kikade in och hittade denna bok. Har velat läsa den men verkar inte säljas längre så att jag hitta den inbunden för 20 kr var toppen! =)
Läser nog ut den ikväll, då den är väldigt kort ^^


Men nu måste jag hålla mig för gissar att jag får en del böcker i julklapp :P

7 kommentarer :

 1. Har kollat in din blogg ett tag nu och kommit fram till att du nog skulle må bra av att läsa lite serier. Min erfarenhet är att fantasyläsare också egentligen är serieläsare bara man sätter rätt serier i deras händer. Kul blogg i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Haha jag läser massa serier, eller massor och massor men jag läser serier. Önskar mig 4 seriealbum i julklapp ;) Så då har du missat lite av det i min blogg :p

  Eller du kanske menar mer serietidningar? Där är det bara utopi jag läser.

  SvaraRadera
 3. http://schitzo-cookie.blogspot.com/2011/11/utopi-nr-1-eskapism-ar-10-talets.html ;)

  SvaraRadera
 4. Boktjuven var det ett himla ståhej om när den kom, alla verkade älska. Utom jag. Jag kom inte ens igenom hela utan lade den ifrån mig någonstans i mitten. Kanske gav jag upp för tidigt?

  SvaraRadera
 5. Hoppas du blir av med spammen! Du har en så fin blogg min älskade unge!
  Pussar och kramar

  SvaraRadera
 6. Ela: Håller med, tycker den är bra men ingen höjdare. Förstår inte varför den blev så hypad tyvärr.

  Så gillade du den inte så strunta i den.

  Jag kommer läsa klart den för den ska diskuteras i vår bokcirkel annars hade jag nog kunnat skippa att läsa ut den. Bra men har andra böcker jag hellre vill läsa.

  Mamma: jo verkar ha försvunnit nu förhoppningsvis. Håller tummarna!

  SvaraRadera
 7. Haha, tycker också att det är lite pinsamt att samma tjej dyker upp på så många omslag :)

  Svar: Tack för din kommentar. Trodde först också att det var en engångshändelse så jag brydde mig inte så mycket. Men nu har det hänt flera gånger och hon bara fortsätter. Suck, jag förstår inte hur hon har tänkt driva en bokblogg med plagierade inlägg.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...