torsdag 1 december 2011

Julklappstips (3): För dem som är förtjusta i Plåtnissar (robotar)


Dagens tema ROBOTAR!! =) Lite försenat inlägg men en Stockholmsresa till föräldrarna och galet mycket i skolan har lett till brist på fritid. Men idag ska jag plugga hemma på förmiddag och passar då på att skriva ett till julklappstips-inlägg =)

Älskar robotar samlar på dem och har några stycken söta plåtnissar i min bokhylla, men robotböcker i bokhyllan är det däremot ont om... Men börjar ändå som traditionen med


Att läsa:Hittade inte så många och har bara läst de tre första och är egentligen bara Liftarens guide till galaxen som jag gillade så har ni några andra kul tips?

Vi forstätter istället med det jag tycker är roligast robotfigurer!

Att samla på:Sf-bokhandeln har även ännu mer söta robotar, kolla in här!

Att kolla på:Att pyssla ihop:

  

Att hänga på väggen:

    

Retro-robotar är så galet snygga, önskar mig själv kalendern i julklapp =)

Att ge som kompis till datorn:


Att ha runt halsen eller i öronen:

3 kommentarer :

 1. svar om Twiligth: förstår vad du menar. läste att Edward blev vampyr som ung någon gång i början av 1900-talet - så han är ju "bara" sådär 100 år gammal. :P Och jag kan ju säga att jag inte hade låtit en 90-årig gubbe styra och ställa över mig sådär. Ålder är inte lika med klokhet och rätten att vara bättre än yngre.

  du har också rätt i att inte alla kvinnliga karaktärer är svaga i boken - men eftersom allt i princip handlar om Bella och hennes tankar och känslor så blir det fortfarande den där dåliga kvinnosynen som syns och fokuseras på. Vilket är tråkigt. Meyer har ju haft världens chans att skapa en fantastiskt självständig karaktär med egna reflekterande tankar och planer. Hon hade kunnat involverats mer i intrigen snarare än mest styras efter vad vampyrerna säger att hon ska göra.

  De andra "mänskliga" tjejerna tycker jag dock också är lite stereotypa. Hennes vänner är typiska vad som anser kvinnligt - shoppar kläder, skvallrar och det som de är mest upptagna med, enligt boken från Bellas perspektiv, är vad Bella gör med Edward och om killarna ska bjuda dem på skolbalen.

  jag tycker dock också som du - att det passar historien. Men det kunde passat utan att Bella behöver vara så hjälplös. Men tror ditt ord att det blir bättre sen :)

  också en babblig kommentar, verkar väl som om jag totalsågar boken haha :) faktiskt så ska jag ju fortsätta, något finns ju där som ändå är spännande - även om man inte tycker om det typiskt könsnormativa.

  SvaraRadera
 2. Woooh temainlägg! Asbra grej! Hur får man en sån där "Läser just nu"-pryl förresten?

  SvaraRadera
 3. Cuties. Fick just lite julklappstips till maken där. Tackar och bugar.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...