onsdag 24 oktober 2012

Själlös av Gail Carriger

Titel: Själlös
Författare: Gail Carriger
Originaltitel: Soulless
Antal sidor: 364 sidor
Språk: Svenska
Serie: Del ett i Parasollprotektoratet!
Rec-ex: Ja, från Styxx Fantasy. =)

(utläst 9 oktober 2012)

Beskrivning från Goodreads:

Att vara Alexia Tarabotti i det viktorianska London är inte det lättaste. För det första har hon ingen själ. För det andra är hon redan tjugofem år och fortfarande ungmö ett faktum som inte blir bättre av att hon är rejält kurvig, frispråkig och värst av allt halvitalienska. Men detta är bara början på Alexias problem. Döda vampyrer, alldeles för stiliga varulvar och hemliga sällskap är snart vardagsmat och frågorna hopar sig: Är hennes själlösa förmågor verkligen en tillgång? Vem är fienden egentligen? Och viktigast av allt: Finns det te?
Inbunden: [Adlibris][Bokus]

Kommentarer:

Läste denna första gången på engelska men kom bara runt 70-100 sidor sen gav jag upp. Jag fastnade inte och språket var för svårt, gammaldags och krångligt. Men när den sen släpptes på svenska och ni alla verkade älskade så ville jag ge den ett nytt försök. De gjorde jag rätt i!

För det var verkligen mycket lättare att läsa på svenska och här flöt språket på bra. Jag kom in i boken snabbt. Första kapitlena skrattade jag högt åt, många kommentarer var så roliga och fyndiga. Men sen tycker jag tyvärr humorn försvann lite. Den var bra, men inte lika rolig.

stakten var en aning långsamt men jag gillade karaktärerna (Alexia är verkligen tuff och annorlunda från många andra huvudkaraktärer). Gillade även historien och ville ändå läsa vidare trots att den var aningen seg. Sen var det kanske inte så konstigt att det lite i början var lite segt då jag ändå läste om samma delar som jag redan hade läst på engelska. Blev ju mer spännande sen. Men hade inte klagat på lite kortare kapitel heller... Men nä nu låter jag för kritisk i den här recensionen för jag gillade ju boken och ska helt klart läsa fortsättningarna. =)

Sammanfattning:  

En mysig och intressant bok men lite för långsamt tempo för min smak men kan inte låta bli att tycka om den ändå. Rekommenderas!

Recensioner från andra bloggar: 

Beas bokhylla , Reading sober,Boktycke, Beroende av böcker, MittimEllan, Nilmas bokhylla,thecuriouscaseofthebooks, Pocketlover, Bokskadad, Tessans Bokblogg, Boktjejerna, Nellons bokblogBoklyckan.

Random tankar:

- Precis i början av boken när hon dödar vampyren, borde hon inte ställas inför rätta eller något då? De har ju inge bevis på att de var självförsvar.

- Förväntade mig inte att kärleksdelen skulle vara så stor i boken men gillade det [Alexia och Maccon ärju bara för söta ihop =)].
-  Tycker de var tråkigt att det var så lite steampunk, blev besviken på det. Ville ha mer. Märktes knappt mer än att det en gång fanns med ett luftskepp och ja det på slutet som jag inte kan nämna för då spoilar jag något.

- Twisten på slutet gillade jag, med [vax-ansikte mannen, kom inte på det fören på slutet så de var kul att bli överraskad].

- Så himla nyfiken på vad hela bläckfiskgrejen är. Någon som kan gissa?

Andra omslag/utgåvor:

1.  Originalet, verkligen coolt omslag och hela serien ihop som följer denna stil är ju bara hur snyggt som helst! Pocket: [Adlibris][Bokus], Häftad: [Adlibris][Bokus]
2. Serien som Manga =).  Pocket: [Adlibris][Bokus]

Svenska omslaget har behållit de snygga originalomslaget och jag älskar det! Skillnaden är att de inte är pocket utan inbundna och med Styxx klassiska läckra svarta kanter, urfint!

4 kommentarer :

 1. Har beställt boken på engelska och det var längesedan jag längtade så efter att få läsa en bok. (Den kommer med posten idag :-) Hoppas jag fixar engelskan, har läst att flera har tyckt att det varit svårare engelska. I värsta fall så får jag väl köpa den svenska.

  SvaraRadera
 2. Den ligger i olästhögen, ganska högt upp. Problemet är att det kommer ut nya böcker jag bara MÅSTE läsa och den klättrar liksom aldrig högre än femteplats. :S Och så är den tjock, så då får tunnisar gå före. Men jag borde! Jag ska! O_O

  SvaraRadera
 3. Har också läst och recenserat: http://boklyckan.blogspot.se/2013/01/sjallos_6.html
  ÄLSKAR Parasollprotektoratet, längtar ihjäl mig tills dess att trean släpps snart! :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...