lördag 20 oktober 2012

3 x Minirecensioner: Searching for Dragons,Feber och Rodrick Rules

Tre stycken del två i serier:

Searching for Dragons by Patricia C. Wrede 

Språk, 24 sidor, Del två i Enchanted Forest Chronicles.  Utläst 14 september 2012

Minirecension:

Den här serien känns lite som ett se en Disneyfilm =), mysiga. Men tyvärr var denna inte alls lika bra som första boken som jag bara avgudade.

De började bra men ju mer historien gick desto mer förlorade jag intresset. Tror det delvis beror på att de knappt var några drakar med i denna (saknar drakarna =( ) och att inte prinsessan Cimorene hade lika mycket fokus. För i denna följer vi en ny huvudkaraktär, Mendanbar som tyvärr inte är lika spännande som prinsessan.

Jag sugs inte in på samma sätt som ettan heller och tycker inte att äventyret är så spännande. Allt känns för random, för lite struktur i berättelsen och jag brukar tyvärr inte gilla det. Lite mer röd tråd genom berättelsen vill jag nog ändå ha. 

- Ps tänkte mig Willin som en liten husalv så som de ser ut i Harry Potter =). - Och en sak som jag gillade var hur de fick till humorn med Herman Rumplestiltskin  och varför han har så mycket barn. De skrattade jag gott åt.

- Däremot stör jag mig enormt på Mendanbar som ska försöka bestämma över Cimorene hela tiden. Det är ju HENNES quest och hon är fullt kapabel att klara det själv..
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus]

Feber av Maggie Stiefvater

Svenska, 269  sidor.  Del två i Mercy Falls vargar. 
Utläst 25 september 2012

Minirecension:

Ett rec-ex som jag var rädd för att den skulle behöva stå i min bokhylla länge och hinna bli dammig. För jag var tyvärr inte så förtjust i första boken, Frost. Men gillade denna mycket bättre än första, den kändes mindre ytlig och det hände mer. Kom in i den ganska fort med. Blev verkligen positivt överraskad! Nu kommer jag helt klart läsa trean =).

Btw fattar jag verkligen inte hur Sams föräldrar kunde gå från så kärleksfulla och beskyddande till...
På Svenska:  Inbunden:[Adlibris][Bokus], Pocket:[Adlibris][Bokus],
E-bok:[Adlibris][Bokus]
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus], Inbunden:[Bokus]

Rodrick Rules by Jeff Kinney

Engelska, 217 sidor,  Diary of a Wimpy Kid del 2 . 
Utläst 19 oktober 2012

Minirecension:

Gillade denna så som den första i serien. Lättsamma skojiga böcker. Inget märkvärdigt men ibland behöver jag denna typen av böcker så jag kommer garanterat fortsätta att läsa resten i serien.

Har även sett filmen som inte är jättelik, de kör lite sitt eget spår men har med några av scenerna i boken och hittar på lite egna karaktärer. Gillar både filmerna och böckern
a.
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris]
På Svenska: Häftad:[Adlibris][Bokus], Kartonnage:[Adlibris][Bokus]

3 kommentarer :

 1. sv: Det tycker jag absolut att du ska göra. Min favorit är Cracked Up to Be. :)

  SvaraRadera
 2. Jag kände samma sak med Wredes uppföljande böcker i den serien, att de var mysiga men intresset blev aldrig lika starkt som för Prinsessa söker drake (som fortfarande är en all time favorite ^^).

  /Malin

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med drakarna... Nu sjönk den lite på TBR-listan.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...