måndag 30 januari 2012

2012 blir omläsningens år!

Har tänkt lite på det här med omläsningar. Själv läser jag sällan om böcker, då min lista med olästa böcker som jag vill hinna med är så gruvligt lång. Hur ska man hinna med dem OCH hinna läsa gamla favoriter? Men sen slog det mig att omläsningar nästan är lite som ett säkert kort. Om man verkligen är sugen på att läsa något bra så kan man ju läsa om en favorit. Dock är det ju inte 100% säkert. Var det länge sedan man läste boken kan mycket ha ändras, ens smak, ens ordförråd och språkkunskaper etc. Vilket är läskigt, man vill ju inte gärna förstöra minnet av en favoritbok. Som ni kanske märker velar jag lite som vanligt. Tänkte i vilket fall ge det ett försök och ser det lite som en utmaning för 2012. Att testa att läsa om böcker och serier som jag gillat förr.

Dessa böcker är de jag tänkt läsa om i år:


- Twilight-serien -
Först och främst en serie som jag läste för flera flera år sedan. Twilight! Vilket ska bli mycket spännande att läsa om. En superfavorit som jag läste innan de hypade filmerna kom och som jag läste utan att ha allt tjatter/snack/tjat/sågande runt dem som finns nu. Kommer jag fortfarande gilla dem eller kommer allt sågade jag nu hört göra mig besviken? Hur kommer de hålla nu när jag läst så himla många mer YA än vad jag hade läst då?  

Har faktiskt redan börjat på första boken och har läst typ halva. Än så håller den tycker jag även om jag nu kan se mycket av de som det klagats på =).

Tänkte även klämma in "The Short Second Life of Bree Tanner" som jag ännu inte har läst.

- The Host -
Tänkte kanske också våga mig på att läsa om The Host. Men har inte bestämt mig än om den ska få vara med i utmaningen. Vet inte om jag vågar, vill inte få en annan bild av den, då jag älskade den så galet mycket första gången jag läste den. Men då den ska komma som film så blir jag lite sugen.


- the Hitchhiker's Guide to the Galaxy -

Tänkte även läsa om liftarens guide till galaxen och denna gång på originalspråket då jag bara läst dem på svenska. Men blir nog bara bok ett och två då jag inte var lika förtjust i resten av böckerna i serien. Borde vara ännu roligare på engelska, då så mycket av alla ordskämt försvinner i översättningen. Synd bara att de svenska omslagen är så snygga :P
-  His Dark Materials - 
Sen tänkte jag också försöka mig på att ge "Den mörka materian" - böckerna en andra chans. ÄLSKADE första boken, guldkompassen, men tyckte andra var lite seg. Gör även som med liftaren böckerna och läser om dessa på originalspråket denna gång.


- Hunger Games -

När vi ändå är inne på ett vinnande koncept så tänkte jag läsa om Hungerspelen på originalspråk också.
Men tänkte vänta tills jag sett filmen då det är större chans att jag inte blir lika besviken då. Gillar inte att ha alla detaljer superfärkst i minnet, för då hittar jag så mycket att störa mig på :P

- Harry Potter:

Sist men inte minst kära HP. Som jag redan läst om förr, på både svenska och engelska och lyssnat på som ljudbok etc. Jag vet att de håller och man kan ju inte ha ett omläsningsår utan att läsa om dem =). Sen är det en anledning till att köpa någon av de fina Harry potter boxarna som jag skrev om bl a här!
Va tror ni, kommer det gå bra? =)

12 kommentarer :

 1. Tror att det kommer bli ett fantastiskt år! Harry Potter skulle jag själv vilja läsa om. Det var så långa väntetider mellan varje bok när jag läste dem och man upptäcker alltid andra saker när man får läsa en serie i ett svep.

  SvaraRadera
 2. Hehe vad kul! Favorit i repris typ ^^

  SvaraRadera
 3. Kul! Jag har också en hel del jag vill läsa om och hoppas att jag får tid till det emellan allt annat man måste/vill göra.

  Twilight är en serie jag inte vågar läsa om. Jag vet att min smak har ändrats så mycket att jag kommer slänga dem i soptunnan om jag läser dem, och jag vill ändå ha någon slags bra känsla gentemot dem. (Tycker det är kul att de som klankar ner mest på Twilight är människor som aldrig läst böckerna :P)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite min nyfikenhet som ändå gör att jag vill läsa om böckerna. Vill se vad jag själv tycker om kritiken i efterhand.

   Ja de är ju verkligen det, filmerna är INTE böckerna..>.< suck ^^

   Radera
 4. Det är alltid kul att läsa om gamla favoriter, själv är jag liksom föregående skribent också lite rädd för att ogila Twilightserien om jag läser den igen. Jag har förvisso redan läst om den ett par gånger, så förmodligen skulle jag gilla den även nästa gång :)

  Vill verkligen läsa om HP böckerna, jag läste hela serien för första gången förra året :o) och kan tro att det är många detaljer man inte riktigt lägger märke till vid en första läsning.

  Det är en bra samling böcker du väljer att läsa om f.ö :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja HP böckerna finns tusentals detaljer som är kul att hitta så det tycker jag verkligen du ska göra =)

   Najs att du tycket det med :)

   Radera
 5. Åh, jag har också tänkt läsa om en massa böcker, bland annat Twilight-serien och Hunger Games böckerna! :)

  SvaraRadera
 6. Jag har gått i precis samma tankar sen i julas!
  Funderar starkt på att ta mig igenom Twilight (om jag inte blir för besviken/arg), några Harry Potter-böcker samt en del favoriter från när jag var mindre, ex Tordyveln flyger i skymningen, Danny bäst i världen och I vargars närhet. Minns inte så mkt av dem, bara att jag verkligen gillade dem när det begav sig. Vi får se hur det går :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...