fredag 6 januari 2012

I Min Brevlåda (5): försenad julklappsspecial

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).


Egentligen hade jag tänkt göra ett videoinlägg med mina julklappar men får bli ett inlägg utan video iallafall. Eftersom jag stannade i stockholm längre än planerat så väntar jag tills jag är tillbaka i Lund och filmar något då =).

Sedan känns det även något försenat iallafall att göra ett inlägg om julklappar nu så lika bra att få det gjort!

Första bok-paketet jag öppnade var Hunger av Michael Grant: (Nr två i Gone-serien)Som jag redan har läst ut och blev första utlästa boken i år (läste de sista 30 sidorna den 1 Januari). Det blev även första tegelstenen i år ^^ . Den sista boken förra året var också den en tegelsten så det är jag lite nöjd över.

Glad att jag gav den här serien en chans till, för jag tyckte mycket bättre om den här boken än den första =). Så nu blir det att skaffa sig bok tre!

Passar också på att visa att också jag är en "originell" bokbloggare med katt :P, även om det bara är när jag är hos mina föräldrar. Tänker även tala om att hon råkar vara döpt till Ted Mosby (efter How I Met Your Mother) men kan lugna er med att hon i vanliga fall bara kallas Teddy ^^. Vår förra honkatt hette för övrigt Herr Bengtsson efter att min pappa jämt kallade henne Busiga Bengtsson så vi har en liten vana att döpa våra katter till knasiga namn =).Bokpaket nummer två blev inte bara en bok utan en massa böcker, nämligen den superfina Repris-boxen, Äventyrsklassiker:


Så galet fina omslag!

Här har jag att läsa och övervinna min rädsla och mina fördomar mot Klassiker. Så otroligt kär i de fina omslagen, kan stirra och stirra på dem men har ännu inte vågat läsa någon. Men det kommer! Vilken bok ska jag börja med tycker ni?  Boxen innehåller:

- Robinson Crusoe av Daniel Defoe
- Skattkammarön
av Robert Louis Stevenson
- Robin Hood
av Rosemary Sutcliff
- Jorden runt på 80 dagar av Jules Verne
- De tre musketörerna av Alexandre Dumas (uppdelad i två böcker)

Sist men inte minst fick jag Himmelsdalen av Marie Hermanson:


Också den har ett mycket vackert omslag tycker jag =). Historien verkar väldigt spännande så det ser jag fram emot! Någon som har läst?


De var mina julklappar det! Mycket nöjd ^^ men var lite ledsen att jag inte fick något seriealbum så dagen efter beställde jag därför "Prins Charles känsla" av Liv Strömquist från Adlibris. Det är bra när man är vuxen och kan göra sånt! Men mer om den i nästa IMB (I Min Brevlåda).

Hoppas ni också fick en massa fina bokpaket och God Jul i efterskott! :P

4 kommentarer :

 1. Varför ska man ha katt som bokbloggare? Jag har aldrig förstått det, jag gillar ju inte ens katter. NÄ tacka vet jag hundar! Mycket bättre. Dessutom är jag allergisk mot katter. Betyder det att det aldrig kommer bli en vettig bokbloggare av mig?
  :-/

  SvaraRadera
 2. Jag har läst Skattkammarön och Robinson Crusoe, och vill ta itu med De Tre Musketörerna - gärna på franska, men det kanske är en för stor utmaning just nu.

  Crusoe blir man riktigt imponerad av, hur praktiskt han är och vad han klarar av att göra =)

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt med klassiker! Så fina de var!

  Tack för ditt beröm! :) Det är jättelätt att ta bort bakgrunden med ett bildbehandlingsprogram. Jag tycker det är roligt att greja med bilderna...

  SvaraRadera
 4. Jo jag har photoshop så vet hur man gör men har varit för lat :P haha

  Men såg så fint ut på din blogg så ska kanske sluta lata mig i fortsättningen =)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...