onsdag 25 april 2012

11 kluriga och inte helt bokrelaterade frågor

Är som nämnt inte helt förtjust i kedjebrev och liknande men då söta Man från Bokskadad utmanade mig med 11 kluriga små frågor tackar jag ändå inte nej ^^
Regler:
- Har du blivit utmanad så ska du svara på de 11 frågor din utmanare gett dig och posta på din blogg!
- Välj sedan 11 nya att utmana och länka i ditt inlägg.
- Hitta på 11 nya frågor till dem!
1. Vad brinner du mest för?
Böcker, böcker, böcker. Har jag någonsin kanske nämnt att jag gillar böcker :P?
Nä men just nu är det verkligen detta intresse som tar den mesta av min lediga tid, men det borde inte komma som någon större överraskning för någon som känner mig eller?

Annars har jag haft många andra besattheter genom tiderna som tex brädspel, teckna, allt förknippat med Japan etc etc
Bråkdel av alla mina spel :P
2. Vad får dig att tycka om en person?
Att personen vågar vara sig själv och inte är rädd för att vara nördig eller göra konstiga saker. Någon jag kan diskutera alla mina nördigheter med. Någon som inte är pryd eller stel. Utan är glad, positiv och trevlig. Någon som man blir glad av bara genom att se på. En person man skrattar med ofta och är någon som jag kan driva med och som driver med mig tillbaka, jag älskar att skämtretas och ha konstiga internskämt med folk. Någon jag känner sig hemma med helt enkelt, har sedan personen ett bokintresse eller brädspelsintresse också så är jag extra såld!

3. På ett nöjesfält - är du den som åker allt eller den som står bredvid?
Både och! Blir galet åksjuk tyvärr så är det vikingagungan eller popexpressen måste jag tyvärr stå över men är alltid väldigt ledsen över det. Är det däremot någon skojsig bergochdalbana då är jag först i kön! Är tokig i bergochdalbanor trots att jag är galet höjdrädd, konstigt nog ^^
Dodonpa som var den tredje snabbaste bergochdalbanan när jag åkte den ^^
Eejanaika har jag också åkt på den supercoola nöjesparken, Fuji Q i Tokyo ^^
Vilket är erat coolaste åk? Drömmen hade varit att få åka på USA roadtrip för att besöka olika nöjesparker och testa deras läskigaste bergochdalbaneåk! <3
 
4. Anta att du får en egen tv-serie - hur skulle din signaturlåt låta?

Svårt svårt, men enligt min avskedsfilm som Stab (nollningsansvarig) på Data så var min låt iallafall "Caramelldansen" ^^.  

5. Den underligaste dröm du någonsin drömt?
Också en galet svår fråga. Har drömt så mycket konstigt att jag inte kan välja riktigt och har så dåligt minne så är dålig på att komma på ett kul exempel så här på rak arm.... Så får tyvärr vara världens tråkigaste och passa denna fråga :(

6. Finaste namnet?

Finns många fina med det som ploppade upp först var Zooey Deschanel som inte är bara ett namn utan en kändis som jag har världens girl crush på så det kan ju ha att göra med det :P

Söööötaste paret från sötaste filmen! <3
7. Aldrig mer kunna skratta eller att aldrig mer kunna få andra skratta?
Vilken gruvlig tanke! Ursh :( Älskar ju båda, hur tråkigt skulle det inte vara att inte kunna skratta med dem som man har fått att skratta?
Men måste tyvärr vara självisk och svara aldrig mer kunna få andra att skatta :( för skratta är det bästa jag vet och då kan ju vi skratta tillsammans även om inte jag är orsaken till skrattet....?

8. Rätt du lagar när du vill imponera?

Väldigt olika, men på senaste tiden har det varit någon rätt med vitkålsmos till. SUPERGOTT! ^^ Känns mycket lyxigare än bara vanlig potatismos (som dock är galet gott det med) plus att inte så många verkar ha smakat det.


9. Har du någon sorts tvångstanke?

Hmm kommer inte på någon direkt men har säkert flera som jag gör utan att tänka så mycket på det. Som typ kolla att dörren är låst hundra gånger, att spisen är avstängd etc men det räknas nog inte :S
Har ni?

10. Saker i matväg som du inte klarar av att äta?

Första jag kommer på är oliver, lakrits och paprika! Blää på dem ;)
Nej tack!
11. Fiktiv karaktär du helst skulle vilja vara? (Det får vara tv, film eller bok.)
Någon random trevlig elev som studerar på Hogwarts =)  *drömmer sig bort *. Eller bara någon annan karaktär från någon annan serie som är extra awesome eller har coola krafter!


Själv väljer jag att utmana:  
Beroende av böcker, Cilias kultur, TheCuriousCaseOfTheBooks, Boktycke, Bokmärkt, Boktjuven, Boktradition, I bokens värld, Unga böcker, Zachan, Pocketlover.
+ fuskar och slänger med söta norskan Mari också ;)

Men orkar ni inte så är det förstås helt frivilligt ;), skulle bara vara kul att lära känna er bättre bakom bloggen ^^ (och såg nu i efterhand att några av er redan blivit utmanade men men har inte tid att leta upp andra nu iallafall :P) Ni kan ju då kanske svara på den frågan ni tycker är mest spännande som kommentar här på inlägget istället bara? ^^

Var massor till jag ville länka till men fick bli dessa och var flera av er som blev utmanade av Man som jag också ville utmana men skulle bli lite tjatigt ^^
Dessa blir ERA frågor förresten:
 1. Nämn en favoritscen från en fin film som du gillar så där extra mycket!
 2. Vad är ditt favoritljud?
 3. Har du någon konstig fobi och i så fall vilken?
 4. Vilken är den finaste miljöbeskrivningen du läst om i en bok och bara dött av avundsjuka för att du inte var där på riktigt?
 5. Om du fick välja en valfri frisyr från någon tecknad karaktär, vems frisyr skulle du då sno?
 6. Har du någon favoritlåt som alltid får dig att le när du hör den, även om du precis innan varit ledsen?
 7. Vilken avslutad tv-serie skulle du vilja fick en extra säsong?
 8. Om du tvingades dejta Draco Malfoy (Harry Potter), Effie (Hunger games) eller James (Twilight)? Vem skulle du då välja?
 9. Vilken är din favorit när det gäller övernaturliga varelser? Vad gillar du mest att läsa om?
10. Vilken bok är du mest sugen på att läsa just nu? (behöver inte ha släppts)
11. Kan du något coolt partytrick, vad i så fall?
Ser fram emot era svar =)

14 kommentarer :

  1. sv: Jaaaa lakrits är helt sjukt... VIDRIGT! fyfan. haha XD

    SvaraRadera
  2. Tack för komplimangen! Blir lätt röd. Hrm. :)

    Mina tankar kring dina svar:
    Men herre, du har alltså varit i Japan?! De måste ju ha några av de mest fantastiska nöjesparkerna någonsin? Härligt att du är tokig i berg- och dalbanor och samtidigt är höjdrädd för det är jag med! Får en adrenalinkick av att göra det, och det är värt all nervositet som uppstår. :'D Mitt coolaste åk har jag nog inget (hej, Liseberg som börjar bli lite uttjatat), men mitt sämsta var ett jag åkte i Vietnam som SÅG helt fantastisk ut, men som var så himla långsamt. Trodde jag skulle dö av tristess på väg upp mot toppen, och sedan dö av skräck när vi stannade till upp&ner i loopen eftersom vi inte satt helt fastspända. Härligt, va? :D Vill därför med till USA och besöka bl.a. Disneyland - även om det skulle ta en vecka!

    Smart svar på 7:an. Tänkte inte ens så långt själv av någon märklig anledning.. Helt klart värt att tänka på!

    Så kul att få veta mer om dig! Visste ju t.ex. inte om att du gillade Zooey Deschanel och (500) Days of Summer! Själv har jag en boy crush på Joseph Gordon-Levitt, ack. Wuho för äckliga saker som oliver och lakrits. Paprika har jag "tyvärr" lärt mig att älska det senaste året. Sjukt finurliga frågor förresten! Ser fram emot att få läsa dina utmanades svar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Svar: Tanken på färgsortering fick mig tidigare att rysa av obehag, men nu när jag har vant mig vid det (efter timmar spenderade på att titta på andras bokhyllor) och finner det nästan som balsam för själen. Märklig grej, det där.

      Och tack! Jag tycker det är härligt att lyssna på dig i dina bokvideor, så dito! Och grymt, ska försöka avsluta säsong 3 av Buffy snart och påbörja 4. Heja heja!

      Radera
  3. Åh, jag äääälskar 500 days of summer. Bästa soundtracket också. Älskar serien New Girl numera också för den delen. Men den har du säkert kollat in också om du är Zooey-fan. (hur kan man låta bli)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur, helt ljuvlig musik <3

      Ja den är väldigt söt =)

      Radera
  4. Men lakrits som är så gott.... :/

    CaramellDansen: Kan bara skratta som svar... hahaha

    Vi ska ta och svara på dina frågor :) Roligt att du tänkte på oss ;) Måste bara fundera lite, återkommer....

    PS. Ja, du måste bara läsa A monster calls. Vissa tycker att den är förutsägbar, och det kanske den är till viss del, men den överraskade mig. :)

    SvaraRadera
  5. Tack för utmaningen! Jag är nog en tråkig avbrytare den här gången då jag har tröttnat lite på att fylla i alla enkäter som skickas runt, men det är väldigt kul att läsa dina svar! :)

    Stort grattis på bloggdagen med ^^

    SvaraRadera
  6. Åhå, då ska jag sätta mig ikväll och svara på lite frågor ;-)

    SvaraRadera
  7. De där bergochdalbanorna ser fruktansvärda ut, skulle inte åka dem om mitt liv så hängde på det, men så är jag ju också lite feg... Kan föresten inte fatta at så många inte gillar lakrits, själv älskar jag det x)

    SvaraRadera
  8. Bara så du vet, du beskrev fan mig i fråga 2 ;)

    SvaraRadera
  9. Det tog ett tag, men nu har jag svarat på dina frågor. Hade gärna sett dig svara på mina ;)

    SvaraRadera
  10. Nu är det rätt svar på fråga 4 också ;)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...