lördag 28 april 2012

City of Glass av Cassandra Clare

Titel: City of Glass
Författare: Cassandra Clare
Förlag: Margaret K. McElderry Books
Antal sidor: 541 sidor
Språk: Engelska
Serie:  Del 3 i "The Mortal Instuments". SPOILERVARING på hela detta inlägget för er som inte läst tidigare böcker ;)


(utläst 23 mars 2012)
Beskrivning från Goodreads:
Amid the chaos of war, the Shadowhunters must decide to fight with the vampires, werewolves and other Downworlders - or against them. Meanwhile, Jace and Clary have their own decision to make: should they pursue the love they know is forbidden?
Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus] [Adlibris][Bokus] Ljudbok:[Adlibris][Bokus] E-bok: [Bokus]
Kommentarer:
Det jag älskar mest med den här serien är hur mysigt det är att komma tillbaka till den. Att få ta upp en ny bok i serien och bara hoppa in i den här världen igen =). Att man redan känner karaktärerna sen innan och fortsätter direkt med äventyret utan någon större startsträcka. Love it!

Jag gillar även "djupet" i böckerna, alla grejer som hänt i tidigare böcker som kommer upp igen. Såna detaljer tycker jag verkligen om i bokserier. Små händelser eller gåtor som får svar först en eller två böcker efter =). Gillar också att just denna bok inte har den klassiska händelsegången/förloppet eller vad man ska säga, för mitt i boken var det tex en händelse som skulle kunna kännas som ett slut men sen händer det andra och oväntade grejer efter. De gillar jag. Tråkigt att så många böcker annars är så lika i sin uppbyggnad. Dock är det ju inte heller kul om bokens klimax är i mitten och att den sen bara är seg, men så var det inte här så då gillar jag det =).

Något jag dock inte gillar med TMI's böckerna och som gör att det går lite långsamt att läsa trots att jag gillar dem är att de har så långa kapitel. Jag är ett STORT fan av kapitel på bara några få sidor, för det får mig att läsa så mycket fortare :P.

Men om jag inte bara ska ha allmänt babbel om serien i sin helhet så kan jag säga att jag är mycket nöjd med bok nr tre. Men känns som att serien skulle ha fått ett bättre avslut med bara denna boken. Så känns lite märkligt att detta inte är den sista och att det ska komma tre(?) böcker till. Ska i vilket fall bli spännande att se hur den fortsätter och är förstås trevligt att det inte är över och slut än.

Jag har dock inte hittat fyran i de omslags variant jag har på de tidigare böckerna.... SUPERSTÖRANDE :( Vill ju kunna läsa fortsättningen nu. Så om någon där ute vet vart man kan få tag på City of Fallen Angels av förlaget Margaret K. McElderry Books och som är lika stor som de övriga böckerna jag har, 21 x 13.9 x 3.3 cm. Så SÄG TILL!! Skulle var er evigt tacksam! 

Avslutar som vanligt min TMI recension med lite awesome citat:
“He's gorgeous." Magnus gazed dreamily in his direction. "You should leave him here.
I could hang hats on him and things.” 
“Is this the part where you say if I hurt her, you'll kill me?"
"No" Simon said, "If you hurt Clary she's quite capable of killing you herself. Possibly with a variety of weapons.”
“Did you ever think that in a past life Alec was an old woman with ninety cats who was always yelling at the neighborhood kids to get off her lawn? Because I do,”
“Have you tried talking to her?"
"No. We've been punching her in the face repeatedly. What? You don't think that will work?” 
“I have a fetish for damsels in distress.”
“Don’t be sexist.”
“Not at all. My services are also available to gentlemen in distress. It’s an equal opportunity fetish.” 
En bra fortsättning och ett bra slut. Böckerna i sig har jag inte gett betyget "Favorit" men serien i sin helhet är det definitivt det. Kul att jag har många kvar i serien att läsa ^^.
Recensioner från andra bloggar: 
Boktycke, Bokgläntan, Underbart bokberoende,    Booklovin (men spoilervarning).
Random tankar:    Främst för er som redan läst boken ;)  
Kan förekomma spoilers för er andra! 
- Stod någonstans att Clary och Jace bara hade känt varandra någon månad!? Det måste väl ha gått längre än så? Känns som om de tre böckerna utspelat sig på åtminstone 3 månader? Hur har ni fattat det som?
- Jag fattar inte riktigt varför Raphael vill döda Simon. Kan nån förklara? Eller handlar det bara om grejen att han är ett hot för att han kan vara i dagsljus?
- Tycker verkligen synd om Simon, hela Shadowhunter upptäckten har inte direkt kommit till någon större fördel för honom. Clary blir kär i nån annan, själv hamnar han jämt nära döden och har så många emot sig...
- Hur kunde Sebastian hitta så bra om han inte varit i Idris sedan han var fem år? [Eller var just det bara en del av lögnen?] Eller har jag missuppfattat något som vanligt? :P
- En viss scen fick mig nästan till tårar. Markera för liten spoiler [Scenen när Magnus och Alec kysstes! Så söta! De var fane mig  på tiden!]. Verkligen en söt scen ^^. De må vara retsam att det tog sån tid men känns mycket mer realistiskt så. Trött på att de i alla andra YA uppstår superförälskelse med första ögonkastet!
-Ska bli spännande med filmen och så hur de löser make-up'en med deras ärr. Undra hur det kommer se ut!  Pepp!
Andra omslag/utgåvor:
Uk varianten
Tyckte först de var väldigt fula men just denna tycker jag nästan är lite cool ^^.

Tyskland, Turkiet, Bulgarien, Italien.

Själv gillar jag originalomslaget bäst, vilka gillar ni? 

3 kommentarer :

 1. Den här är helt klart den bästa boken i serien hittills!

  Hmm, uppfattar det inte heller som att det bara har gått en månad, åtminstone 3-4 skulle jag säga. Åh ja, det är så synd om Simon! Han blev min favvokaraktär efter CoFA :)

  SvaraRadera
 2. Jag har utmanat dig i elva frågor. Frågorna finns på min blogg. :)

  SvaraRadera
 3. Jag har också utmanat dig!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...