söndag 29 april 2012

Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins

Titel: Anna and the French Kiss
Författare: Stephanie Perkins
Förlag: Speak
Antal sidor:  372 sidor
Språk: Engelska
Serie: Fristående, men kommer vara med i en serie av "companion novels" skriven av samma författare och i samma stil.  

(utläst 27 mars 2012)
Beskrivning från Goodreads:
Anna is looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. Which is why she is less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris - until she meets Etienne St. Clair: perfect, Parisian (and English and American, which makes for a swoon-worthy accent), and utterly irresistible. The only problem is that he's taken, and Anna might be, too, if anything comes of her almost-relationship back home. As winter melts into spring, will a year of romantic near - misses end with the French kiss Anna - and readers - have long awaited?
Inbunden: [Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus] [Amazon][BookDep] CD-bok: [Adlibris][Bokus]
Kommentarer:
Gör er redo! Nu kommer en av de första inte superhyllande recensionerna av Anna and the French Kiss, en bok som typ hela bloggvärden har skrikit ut sin stora förälskelse till. Visst gillade jag den.. men den var i mina ögon tyvärr inte alls lika magiskt som ni andra verkar tycka :(. 

Frankrike + kärlekshistoria kan ju annars vara en väldigt vinnande kombo ( Ja jag tänker förstås på Amélie från Montmartre). Även om detta var en mycket söt historia så fastnade jag inte för karaktärerna som jag tyckte var något tråkiga och såg inte Frankrike i mitt huvud när jag läste, men kan nog ha att göra med att jag aldrig varit där?

Sedan hade jag jättesvårt med alla namn i början, vet inte om det förklarades dåligt eller om jag bara var ouppmärksam när jag läste, förvirrande var det vilket fall. Mycket var det nog för att det var så mycket snack om gamla kompisar och personer från när hon bodde i USA som sedan blandades med alla nya hon lärde känna.

För att istället säga något positivt så var det att den hade korta kapitel (jepp jag tjatar om det igen) och att den var lättsam och förstås att historien var söt. Gillar också att själva kärlekshistorien känns ganska trovärdig, att det tar ett tag innan de blir kära. Visserligen är väl hon intresserad typ direkt, men om han nu är så söt och snygg som det är beskrivet så är väl det inte så konstigt kanske. Menar mer att de börjar som kompisar och skickar retsamma mail till varandra och sånt, de känns verkligt tycker jag =). 


Älskar inte som alla andra, men definitivt en söt kärlekshistoria som jag kan rekommendera även om jag inte tyckte den var så himla speciell. 

Ska dock bli spännande att se vad jag tycker om Lola and the Boy Next Door, kanske passar den mig bättre i smaken?
Recensioner från andra bloggar: 
Boktycke, Bokmärkt, Underbart bokberoende, Reading this world, Bokgläntan, Bokslukarna, Nellons bokblogg.
Random tankar:
- I scenen när hon stod i kön till skolreceptionen och skulle få sitt schema, där fick jag för mig att de pratade med henne (Anna) när de sa att hen skulle ha "Computer Science" som en av sina ämnen... Tyckte det var kul och coolt med en tjejkaraktär i en bok som skulle läsa Data (så som jag själv gör, för vi är ju inte så många :P ) men var förstås helt o-originellt en kille som skulle det. Var bara jag som läste fel :(.
Andra omslag/utgåvor:

Engelska, Tyska.
1. Är det bara jag eller ser det inte ut som om det är två tjejer på framsidan? Lite missvisande.
2. Lite söt men samtidigt lite tråkig. Ser nästan ut som korv mer än en croissant :P.

Nä ingen av omslagen tilltalar mig speciellt mycket, inte originalet eller de andra. Dock tycker jag denna och nästa bok Lola har snygga bokryggar med originalomslaget, så samlarvärde har de ändå ;)


Va tycker ni om omslagen?

4 kommentarer :

 1. Själv älskade jag boken ganska mycket, men det är verkligen kul att höra från olika perspektiv.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag bara älskar AatFK. Fast det kan beror på att jag inte brukar läsa romantiska ungdomsböcker så allting i boken är så nytt och fräscht. Väntar på att Lola-boken ska komma ut på paperback så jag kan köpa den.

  SvaraRadera
 3. Tyckte inte att den föll helt i min smak heller, just för att det var på gränsen för sockersött. Kunde dock inte heller låta bli att plöja mig igenom boken ganska så fort och ser fram emot att få läsa om Lola och Isla. :-)

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att den inte var så bra som du förväntade dig. Jag har själv inte vågat läsa den just av den anledningen. Men om den kommer in till biblioteket så ska jag nog läsa den ändå :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...