måndag 2 april 2012

I Min Brevlåda (12): Calliopes bokbortskänkardag!

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
Att jag har mer olästa böcker än jag hinner läsa stoppar som vanligt mig inte från att införskaffa mig mer böcker.... Vi bokbloggare är inte helt friska :P

Först har vi två böcker som jag suktat efter i några månader och som jag pratade om i det här inlägget. Då de nu är på bokrean för 49 kr styck och när jag sen såg att CDON hade frifrakt-kampanj så hade jag inget som höll mig borta längre. Måste även skylla lite på Ela från Beroende av böcker som köpte två hon med och fick mig att bli så avis =).
- Varsel av Stephen King:
Har varit sugen på att läsa denna sen jag såg filmen för tusen år sedan =). Så det ska bli kul!  
- Jurtjyrkogården av Stephen King:
Verkar riktigt obehaglig så den ska jag läsa när jag är sugen på något läskigt. Ela har precis läst ut den men väntar med att läsa hennes recension tills jag själv läst boken så jag slipper bli spoilad om nått =). 

Måste dock säga att Posten SUGER! Så himla trött på dem.... Orkar inte gå in på alla bittermoment jag haft med dem men att skicka mitt paket till NÖBBELÖV!? När jag bor precis mellan två postutlämningar på kort gångavstånd från mig är inte snällt. Fick åka buss (med byte) i en halvtimme för att sen sitta och vänta ytterligare en halvtimme på nästa buss sen när jag skulle hem. SUCK!

Tillbaka till trevligare ämnen. Har även fått hem ett superfint recensions exemplar från Bonnier Carlsen:
- Namnsdagsflickan av Kristoffer Leandoer:
Bladning av både serie och bok. Verkar riktigt intressant. Blev nyfiken på den då jag följer tecknaren Åsa Ekströms blogg. När den sen nändes på Babel och då jag precis efter såg att bloggarna på Bokmärkt hade fått sig ett exemplar, så valde jag att beställa ett ex jag med =). Framsidan är även väldigt läcker då det är ett runt hål i framsidan så man ser lite av bilden på "flärpen" bakom eller vad man nu ska säga, kul!

Har sen även bytt till mig tre böcker i "Tales of an Urban Werewolf" serien, men har tyvärr inte dem hemma just nu så kan inte fota dem :P.


Miriams samvete: - Dessa böcker borde ju räcka för dig Miriam som har så mycket oläst redan.... eller?
Miriam - Ja alltså, jo visst men jag behövde ju hjälpa stackars Calliope som ska flytta och behövde bli av med lite böcker också...
Miriams samvete: - Jo det är ju förstås hemskt snällt av dig att tacka ja till gratis böcker men du tog väl inte så många...?
Miriam - ....
Blev 16 stycken (5 var dock inte till mig). Inlägg om den trevliga kvällen kommer sen ;) Men här har ni iallafall alla böckerna:

 - Ondskan av Jan Guillou:
Min favoritbok som typ 14åring =). Vet inte om jag kommer läsa om den på ett tag men är ändå kul att ha.
- Stjärnstoft av Neil Gaiman:
Har velat läsa Stardust sedan jag såg filmen, gillar verkligen det här svenska omslaget även om jag inte tycker helt det passar.
- Tusen gånger starkare av Christina Herrström:
Svensk ungdomsbok.
- Cry Wolf av Patricia Briggs:
En varulvsbok som jag tänker läsa när jag ska ha varulvstema ^^. Så även om de temat har fått sämst röster så kommer jag nog ha de temat efter det som vinner i senaste omröstningen =). Nu när jag ändå har så många varulvsböcker hemma menar jag.
- Undead and Unwed av MaryJanice Davidson :
Verkar kul och lättsam. Blir väl att jag läser den nån gång när jag har läsoflyt ^^.
 
 - Skuggornas stad och Kejsarinnans gravkammare av Kirsten Miller:
Första och andra delen i serien om Kiki Strike. Verkar trevliga =).
- Den glömda trädgården av Kate Morton:
Inte säker på att jag kommer gilla denna, känns som en icke-mirre bok men har ändå varit väldigt nyfiken på den =).
- Oryx and Crake av Margaret Atwood:
En dystopi klassiker jag länge velat läsa.
- Hej Nostradamus av Douglas Coupland: 
Ska handla om en skolmasker tror jag, verkar intressant =).

- Fevre Dream av George R.R. Martin:
En vampyrbok skriven av författaren till Game of Thrones. Mycket glad att jag hittade/fick denna ^^ Ska bli kul att läsa!


Blev en hel del ja.... haha >.<

3 kommentarer :

 1. Jag läser också Namnsdagsflickan nu. Jag gillar Leandoer.
  Fevre Dream och även nån bok av Octavia Butler som flera tipsat om är 2 vampyrböcker jag tänkt ge en chans.

  SvaraRadera
 2. Ska bli intressant och se vad du tycker om Namnsdagsflickan. Jag läste ut den super snabbt och har velat lägga ut recensionen jättelänge. Har dock inte bestämt om jag ska göra en videorecension eller en vanlig. Troligen blir det en vanlig, med det nya betygsystemet. :)

  SvaraRadera
 3. Swedish Zombie: Ja gör det, läs och recensera snarast! ;)

  Hundöra: Läste ut den idag. Gillade den =)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...