lördag 28 april 2012

Day 21 – Favourite book from your childhood

Det finns många böcker som jag älskade som liten men speciellt en bok väcker ett extra tydligt minne:


Det blåser på månen av Eric Linklater.

Jag och min dåvarande bästis Ellen läste boken tillsammans och trodde att den var magiskt och att det skulle hända speciella saker om vi läste den. Minns inte exakt var vi trodde men minns verkligen hur mycket vi båda tyckte om boken och hade ett väldigt speciellt band till den. Jag har alltid tänkt att jag ska läsa den för mina framtida barn, verkligen en riktigt söt och spännande historia med väldigt fina illustrationer =). Men är lite rädd för att läsa om den, vill inte förstöra minnet :( hur skulle ni göra? Läsa och chansa eller låta vara och bara minnas?

Huvudkaraktärerna Dina och Dorinda får vara med om många knasigheter ^^
Nån som läst den? 

Andra favoriter när jag var liten var tex:


Många av dessa nämnde jag ju i detta inlägget men speciellt älskade jag verkligen Arkiv-X bokserien, åh vad jag tyckte om att kura ner mig i sängen under täcket, ligga och läsa dessa på kvällen ^^. Lite ledsen att jag inte kan läsa om dem och bli lika rädd igen. Sen dess har jag knappt aldrig blivit rädd av en bok... måste testa mer i skräckgenren och se om det går. Får göra det till nått tema kanske?

 

2 kommentarer :

  1. Oj, vilken nostalgi! Jag läste Det blåser på månen när jag var liten och tyckte väldigt mycket om den! Blir nästan sugen på att läsa om den.

    SvaraRadera
  2. Åh, jag läste också Det blåser på månen när jag var mindre. Lyssnade faktiskt på den på ljudbok för inte alls så länge sedan för att jag ville se om jag fortfarande skulle tycka om den och det gjorde jag. Tror det är ganska svårt att inte tycka om en bok som man gillade när man var yngre. I alla fall är det nog så för mig :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...