lördag 14 april 2012

Demonglass av Rachel Hawkins

Titel: Demonglass
Författare:  Rachel Hawkins
Förlag: Hyperion Books
Antal sidor: 359 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del 2 i Hex Hall serien =)  

Varning! Spoilers för dem som inte läst ettan förekommer i denna recension ;) 

(utläst 20 februari 2012)
Beskrivning från Goodreads: 
Sophie Mercer thought she was a witch.

That was the whole reason she was sent to Hex Hall, a reform school for delinquent Prodigium (aka witches, shapeshifters, and fairies). But that was before she discovered the family secret, and that her hot crush, Archer Cross, is an agent for The Eye, a group bent on wiping Prodigium off the face of the earth.

Kommentarer:
Här har vi en bok som jag älskade när jag läste, men i efterhand har jag ändå glömt mycket vad som hände i boken. Lite skumt för den var verkligen inte full med massor av action eller händelser men den var trots det så jeklarns trevlig att läsa. Tror att det mycket kan bero på att jag läste denna samtidigt som jag läste Kallocain och andra böcker jag tyckte var sega (Percy Jackson.tex..) så att då få sätta tänderna i något så lättsamt och bra var verkligen vad jag behövde. En mysig bok med trevliga karaktärer och korta kapitel. Jag slukade den på en tågresa hem. 
Jag gillar egentligen inte att läsa nya serier. För då måste man vänta så länge mellan böckerna. Som nu där jag hade glömt mycket av vad som hade hänt i första boken.  Alla roliga detaljer går förlorade. Jag vill hellre läsa äldre serier där mer böcker redan finns ute så man kan läsa dem tätare inpå varandra. Jag slipper då vänta och längta så gräsligt efter nästa bok...så som jag måste göra nu!
Som tur var, var ändå den här boken bra på att smidigt få in detaljer från den förra boken så att minnet kunde färskas upp, de gjorde hon bra.
Som jag sa händer det inte så galet mycket, efter 100 sidor har inte något stort hänt men trots det blir det inte långtråkigt för det. Har många gånger nämnt att jag inte gillar när det är FÖR mycket action, här hade det kunnat vara liiite mer, men gör inte så mycket =). Lite tråkigt tycker jag dock att det är att den knappt utspelar sig i skolan något (eller inte alls?, minns lite dåligt).

Men sen kommer slutet och då kommer verkligen den riktiga spänningen =), ÅH tycker mycket om den här boken! Men gaah för cliffhangern i slutet.... så låångt till nästa bok (i paperback då allså. Någon som vet när det släpps i paperback?) Tomhet, Tomhet! När boken slutade och jag inte kunde läsa mer... vilket tyder på att betyg är högt.

LÄS om ni gillade första!
Recensioner från andra bloggar: 
Bokgläntan, Andréa i boklandet, Nellons bokblogg, booksarelives, Bokmagi.
Random tankar:
- Cal är tråkig. Förstår inte vad hon ser i honom.
- Datorer och mobiler är förbjudna på skolan...Hallå stenåldern >.<! Snacka om att ta bort viktiga kunskaper som de kommer behöva i arbetslivet (säger tjejen som pluggar data :P). Fast kanske är annorlunda i deras värld när de har magi i för sig...
- Om pappan nu är så här snäll och bryr sig varför har han då aldrig träffat henne?
Trodde att han skulle vara sträng och känslolös. Vad stod det i första boken? Jag minns inte.
- Ännu en gång förvånas jag över hur alltid alla "onda" ska avslöja och berätta alla sina planer i slutet, vad han/hon har gjort och ska göra. Tycker det är lite konstigt och osannolikt men är väl lättaste lösningen för författaren att ta upp det som hänt etc. Bara jag som tycker det är konstigt eller är det någon mer som tänkt på det?
Andra omslag/utgåvor:
1. Helt okey, men gillar det jag har bäst ^^ . Häftad: [Adlibris][Bokus][Amazon] 2. Nja fula färger och ser lite fånig ut tycker jag tyvärr.

7 kommentarer :

 1. Trean har redan blivit släppt i paperback :) Fick hem den igår hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har det!? Finns inte på amazon vad jag har sett iallafall

   Vart hitta du den`?

   Radera
  2. NU såg jag. Men var i fel omslag :( Samlar på de andra :(

   Radera
 2. Mjumi, har varken läst The Host eller Mortal Instrument men jag vill för de verkar svinigt bra! :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar omslaget riktigt mycket :D Verkar bra!

  SvaraRadera
 4. Har bestämt mig för att byta bort iallafall Beauty Queens, visst hade du Eragon?... Skulle kunna tänka mig att byta mot den isåfall kanske..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jepp men den är sliten i kanterna, var nån gång 2010 jag köpte den.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...