torsdag 16 augusti 2012

I Min Brevlåda (22): Seriealbum från Adlibris, sista temaboken och ett mycket efterlängtat rec-ex!

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
Först ut har vi lite seriealbum/grafiska noveller som jag unnade mig från Adlibris. Passade även på att använda ett 50-kroners presentkort som jag fick från Datatjej-konferensen i våras och som jag ännu inte hade använt ^^. De jag köpte var dessa tre:


- Umbra av Elin Fahlstedt:
Åh vad länge jag velat läsa denna, vet inte varför det aldrig har blivit av. Eller jo, för att seriealbum är dyra om man tänker på hur snabbt man läser ut dem. Sen har jag inte handlat på Adlibris på typ hur länge som helst, har inte köpt svenska böcker på nätet på flera månader typ, bara fått som rec-ex eller köpt begagnat. Snål som jag är.


- Utopi nr 2 - Spöksommar: 
Äntligen äntligen köper jag nummer två. Av samma anledning som ovan har det inte blivit av fören nu! Läs här vad jag tyckte om nummer ett.

- Död kompis av Simon Gärdenfors:
Detta var en bok jag hittade på SF-bokhandeln för ett tag sedan och blev mycket nyfiken. Men den var lite för dyr där, så köpte den inte utan valde att vänta och kolla vad den kostade på nätet istället. På Adlibris kostade den bara typ 125 och de var inte så farligt alls med tanke på kvaliteten, riktigt läckert omslag. Så galet välgjort, vilken känsla på materialet. Älskar att man får "boxen" till. Så snyggt!

Läste ut den i onsdags och jag tyckte mycket om den ;).


Sen har vi ett mycket efterlängtat recensionsexemplar från Raben & Sjögren, Tack!
- Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs:
För mer än ett ÅR sedan skrev jag detta inlägg. Där jag dreglade över denna bok på engelska. Men då fanns den bara inbunden och jag ville mycket hellre ha den i kartonnage. För jag är nämligen inte alls förtjust i dust jackets och tyckte inte det var så fint att boken under var i rött heller. Så då väntade jag på att den skulle komma som paperback men vid den tidpunkten hade intresset svalnat en aning. 

Men så fick jag reda på att den skulle översättas till svenska och dessutom komma i KARTONNAGE => ha begäret kom tillbaka! Recensionsdagen för boken är 3 september. Så väntar med att berätta vad jag tyckte tills dess ;) (vilket förresten är dagen innan min födelsedag).

Sen har vi två böcker från the Book Depository:
- Nightshade by Andrea Cremer:
Jag har velat fram och tillbaka om vilket omslag jag skulle ha, tycker nämligen inte att något av dem är jättetoppen. Älskade den ljuslila första inbundna omslaget men sen när de har bytt och hållit på så visste jag inte hur jag skulle göra. Det jag valde tycker jag egentligen ser lite för "mass-marked-paperback-urban-fantasy" ut..om ni förstår vad jag menar :P. Vilket jag kan gilla ibland men nu är jag trött på dem. Men har ju hört att serien ska vara bra så vi håller tummarna! Detta blir sista boken i vampyr/varulvs-temat som jag läser!

- Wake by Lisa McMann:
När jag ändå handlade från bookdepository så kunde jag inte hålla mig från att beställa nåt till. Fick bli en kort bok, vet ju att det redan nu är trångt i packningen hem och hoppas på att jag hinner läsa ut den innan jag åker...inte så troligt dock. En bok jag inte sett så mycket om på bokbloggar men som många videobloggare pratat gott om.

Förhoppningsvis blir detta de sista inköpen innan jag åker. Annars måste jag köpa en ny större resväska för att få plats med allt. Vette fan hur jag ska lösa detta...... Samma problem varje stockholmsresa, suck!

Va tycker ni, har jag fått hem kul böcker? Nåt ni med vill läsa? 
Vad ska jag prioritera?

31 kommentarer :

  1. Oh, du påminde mig just om att jag måste beställa Wake! Får göra det i nästa beställning!

    SvaraRadera
  2. Död kompis är så himla snygg! Fastnade för den direkt när jag såg den på biblioteket. Kartongen runt gör den 100 gånger lyxigare. Är nyfiken, men väntar tills jag läst din recension. (Har nämligen ingen koll på handling..) :D

    SvaraRadera
  3. Du har alltid så fina bilder! :D

    Jag bara undrar om du skär dina bilder med runda hörn? Eller om det blir så med din kamera eller hur du gör? Det är så fint! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack =) Svarade på din blogg med!

      Gör dem i photoshop, har gjort en mall som jag använder varje gång ^^

      Radera
  4. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Nightshade och Wake vill jag också läsa :) framför allt Miss Peregrines... fast har tänkt köpa den på engelska, så får väl se när det blir :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag velade ju också om jag ville läsa den på eng eller svenska. Men i nuläget är jag nöjd över att ha den på sv.

      Radera
  5. Hoppas att du kommer att gilla Nightshade! Personligen så tyckte jag att Peregrineboken var lite sådär, men vilken lux att ha den i kartonage! Gillar inte dust jackets heller.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittills gillar jag den iallafall =) läst snart 100 sidor bara men verkar lovande!

      Jo jag har hört lite blandat om den så är lite rädd över vad jag själv ska tycka.

      Ja de är bara jobbiga och ivägen!

      Radera
  6. Jag är också sugen på "Miss Peregrins hem för besynnerliga barn"! Seer fram emot din recension :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska försöka läsa och recensera klart den till den 2 september, men har ganska mycket att göra dagarna nu innan dess så kan inte lova nåt!

      Radera
  7. Jag har också gått hemm Miss P. boken, har precis börjat läsa, tror jag kommer gilla den supermycket!

    SvaraRadera
  8. Du har nu blivit utmanad av mig :) Gå in på min blogg och kolla: http://tjugotremin.blogg.se/2012/august/utmaning-8-fakta-vanor-om-mig-sjalv.html

    SvaraRadera
  9. Svar: Ja, pocketutgåvorna är riktigt snygga! Jag gillar färgerna väldigt mycket(:

    SvaraRadera
  10. Miss Peregrines är jag väldigt sugen på. Men har sett lite blandade recensioner så jag har avvaktat. Fast jag kommer förmodligen köpa den ändå eftersom jag gillar omslaget :P

    SvaraRadera
  11. Åå vad jag hoppas att Ransom Riggs bok dyker ner i brevlådan idag! Vill så gärna läsa den nu, nu, nu ;)

    SV: Hehe, ja det är ju rätt lugnt!

    SvaraRadera
  12. Omg, måste skaffa mig Miss Peregrines! Är den bra so far?
    Och jag måste skaffa mig lite fler seriealbum känner jag! Läser bara "Ghost World" och "The Crow" om och om igen haha. Måste uppdatera mig (fastän dem är favoriterna). Vet du någon som är lika bra som dem och som du rekommenderar? Och sen måste jag säga att jag älskar din blogg! Keep up the good work!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har inte riktigt kommit igång än, var inte alls som jag trodde men kan bli bra. Avvaktar med svar ;)

      Ja gud gör det! ÄÄlskar seriealbum, har inte läst Ghost World eller The Crow, så vet inte känslan på dem att jag kan tipsa om nåt liknande men om du vill ha något riktigt bra rekomenderar jag tex Anyas Ghost! http://schitzo-cookie.blogspot.se/2012/03/anyas-ghost-by-vera-brosgol.html

      ÅH tack =) Blir så galet glad av sånna kommentarer ^^ Will do!

      Radera
    2. Du har ingen bokblogg eller? Eftersom du inte hade nån länk med?

      Skaffa i så fall! =)

      Radera
    3. Då måste du bara skaffa dig "Ghost World" först. Det är det absolut bästa jag läst när det kommer till seriealbum. Finns även en film som även den är en av mina favoritfilmer. Det går inte att bli bättre än så här. "The Crow" är mörk...väldigt mörk. Love it! Inte läst den heller? Miriam, låna den på bibblan eller köp, köp, köp! När jag beställer hem lite böcker snart så lägger jag till Anyas Ghost. Verkar sjukt bra! Litar på dig, haha! Och angående om jag har blogg: är så kass på header osv, annars hade det varit kul att blogga! Så nej, har ingen blogg. Men jag ska skaffa en! Inom en snar framtid. Kanske. Haha.

      Radera
    4. Dem gjorde även en film efter "The Crow". Topp 3 hos mig! Det är inte många som slår serien och filmen. Kolla upp klipp på youtube eller köp filmen (ladda ner den)!

      Radera
    5. Jag kan göra en Header åt dig ;) Älskar att leka i Photoshop ^^

      Jaha filmen har jag hört talas om, visste inte att det var en serie från början =) Ska kolla upp dem och gillar jag dem så köper jag nån av dem i nästa beställning ^^

      Radera
    6. Nej, vad söt du är! Det hade varit jättesnällt! Behöver inget fancy utan bara en vanlig header duger bra för mig, haha. I'll let you know när jag skaffar en bokblogg.

      Ja gör det! Kolla iallafall upp dem. Sen är ju smaken som baken! Och den är delad i två. Haha. Ha en fin lördag!

      Radera
  13. Jag blev grymt nyfiken på Wake, Död kompis och Miss Peregrines hem för besynnerliga barn! Väntar spänt på att höra vad du tycker om dem :D

    SvaraRadera
  14. De besynnerliga barnen! Den är ju grymt snygg - vill ha! -dregl-

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...