lördag 18 augusti 2012

Bokbloggsjerka 17 – 20 augusti

Vet ni inte vad en jerka är? Kolla då in Annikas litteratur- och kulturblogg och ta reda på det ;)!

Denna vecka tänkte jag spinna vidare på detta ämne genom att helt enkelt fråga hur ni gör för att komma ihåg saker som ni kommer på att ni vill skriva ett inlägg om i samband med t.ex. recensioner eller liknande.
Jag har helt enkelt ett papper som bokmärke i varje bok jag läser, där jag skriver ner mina tankar som sen blir recensionen =), har jag ingen penna till hand så skriver jag ner tankarna i mobilen. Sparar dem gör jag sedan i min rödsvarta "recensionsbok". Tar även ibland lite foton med mobilen på fina bilder eller citat som jag vill minnas eller ha med i inlägget. 

Hur gör ni?

24 kommentarer :

 1. Hej! Jag antecknar aldrig när jag läser då jag läser för nöjes skull, recensionen kommer sedan fritt när jag sitter och skriver :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan lättare fokusera om jag skriver ner, så är för nöjets skull jag skriver ner med ;)

   Radera
 2. Jag är lite nojjig med såna papper, typ rädd att det ska färga av sig på bokpappret men det kanske det inte gör?

  SvaraRadera
 3. Jag antecknar heller inte mycket under läsningen, utan skriver oftast fritt ur minnet när jag har läst ut boken.

  SvaraRadera
 4. Jag brukar ibland anteckna lite intryck i slutet av dagen, men det är ganska sällan :)

  SvaraRadera
 5. Jag får väl erkänna då... jag har faktiskt två anteckningsböcker. En där jag skriver saker jag vill komma ihåg om boken jag läser och en bok där jag skriver ner idéer om inlägg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Jag har istället idér om nya inlägg som utkast i bloggen.

   Radera
 6. Det ser så mysigt ut med en full anteckningsbok sådär! Men jag skulle bara glömma bort att använda den efter ett litet tag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag trodde jag med skulle göra det, men de funkar jättebra =)

   Radera
 7. Har en ful liten rosa bok där jag klottrar ner mina tankar, haha. Inget fancy direkt.

  Miriam. Jag gjorde det. Skaffade en blogg. Nu får vi se hur länge jag orkar hålla på, haha. Kom gärna med tips om du har några. Ha en fin lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De behöver det inte vara heller =)

   Jaa va kul! Besöker, följer och kommenterar direkt!

   Radera
 8. Jag antecknar nästan alltid när jag läser facklitteratur, har dock aldrig fått in den vanan när det gäller skönlitteratur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä det är väl inte så vanligt egentligen, förutom om man sen ska blogga om det och har dåligt minne som jag har =)

   Radera
 9. Mysigt! Jag blir så inspirerad när jag ser engagerade läsare, haha. :D

  Själv klarar jag inte av att anteckna ner stycken och långa tankebanor, utan tar en post-it som sedan används som bokmärke. Därefter, under läsningens gång, skriver jag ner specifika sidor där jag fastnat för något citat eller något som fått mig att stanna upp. Det blir mest nyckelord eller någon särskild tankebana jag har fått, sådana som fått mig att bli lite såhär: hurra!/vafalls!/what?/jagdörnu. Lite blandat alltså. Till det materialet återvänder jag när jag skriver recensioner, men mest använder jag mig utav mitt minne eller bläddrar lite i boken i sig. :-) Brukar gå rätt hyggligt, även om själva recensionerna kanske inte är de bästa..

  SvaraRadera
  Svar
  1. ^^

   Men de duger ju det med! Jag tycker du har jättebra recensioner =)

   Radera
  2. Tack, snälla du!

   Förresten ska jag ge mig i kast med din utmaning - ska bara spåna lite på det först. :)

   Radera
 10. Jag är en sådan som skriver "utifrån minnet" och bläddrar lite i boken på måfå. :-) Börjar dock bli sugen på att ha en anteckningsbok till hands nu när jag läser om så många som använder detta. Det är ju så roligt att läsa tillbaka senare i livet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo faktiskt, fast jag spar dem i för sig inte. Spar den bara tills jag skrivit recensionen, sen kastar jag anteckningarna. Har så ful handstil så bloggen och inläggen blir det jag sparar och kollar tillbaka på!

   Radera
 11. Det låter klokt! Jag borde nog försöka skriva ner mer jag också!

  SvaraRadera
 12. Vad kul att du gör så och har sådan koll! Jag antecknar bara när jag fått recensionsexemplar. Annars blir det oftast inte mycket antecknat (tycker jag antecknar så mycket i studierna just nu).

  Däremot är jag glad att jag har bloggen och att jag får ord på tankar om böcker där, samt att jag i alla fall är så pass duktig att jag har en liten anteckningsbok som jag fyller med månadernas lästa böcker - alltid ett steg i rätt riktning. (: (;

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...