torsdag 9 augusti 2012

Pride-inlägg och tips på HBTQ böcker ^^

I helgen och förra veckan var det Pride här i Stockholm! Ett underbart event som alltid gör mig så himlans glad i magen ^^. Självklart var jag där och såg paraden! Vilka mer var där?


Tog tyvärr inte mycket bilder detta år så det enda jag har att bjuda på är denna Instagram bild :P Men coolt nog visade det sig att Maria från I bokens värld är allt möligt satt nästan precis i närheten av där jag satt. Dock missade vi varandra. >.<

Maria! - Ifall du minns någon tjej som snubblade runt och klagade över att hon valt helt fel skor (hade platta sandaler som gled som en galning) så kan de ha varit jag, dock var jag knappast ensam över att beklaga mig över lutningen i backen tror jag :P.

Men nu åter till det viktiga: BÖCKER ;P Tänkte i regnbågsfärgad anda bjuda på lite HBTQ-boktips!

Först några jag redan har läst:
(klicka på omslagen för recension eller länk till bokens goodread-sida)

Ibland bara måste man har jag nämnt många gånger förr och är en supersöt kärlekshistoria som jag varmt rekommenderar.  Namnsdagsflickan är sen en bok jag nyligen läste ut där man inte vet könen på huvudkaraktärerna och den är också ett tips! Biting the Sun är en sci fi som jag läste ut för några år sedan och är en bok som jag hade väldigt svårt att bestämma mig för vad jag tyckte om den. Men helt klart en väldigt annorlunda läsupplevelse som jag är glad att jag fått uppleva. Verkligen ett tips för er som vill ha något annorlunda. För i denna boken kan alla som bor på planeten ändra kön hur de vill, genom att ta självmord och på så sätt få en ny kropp :P. Väldigt fascinerande bok. 

Har läst alldeles för lite men sen kommer det ju inte ut så himla mycket böcker i denna "genre" om man nu kan kalla det de. Så då har det inte råkat bli så mycket. Så ge mig gärna tips ^^

Sen har vi ju hela The Mortal Instruments serien som har ett av bokvärldens sötaste gay-par men de är ju inte huvudparet så supermycket fokus får de tyvärr inte. Beauty Queens av Libba Bray innehåller även lite HBTQ och den har jag läst och gillat, men dock inte så mycket som jag hade hoppats. Recension på den bör komma i de närmaste dagarna(veckorna)!

Ficktjuven är annars en bok jag börjat läsa på men som jag aldrig läste klart, jag kom inte ens till de lesbiska delarna. Då jag tyckte den var seg rekommenderar jag väl inte direkt boken men har hört att andra har tyckt att den var bra...

Några hbtq-böcker jag vill läsa:


(klicka på omslagen för länk till bokens goodread-sida)

Hero är en bok med superhjältar plus lite homokärlek, verkar intressant och annorlunda ^^. Will Grayson, Will Graysson är en bok som typ alla har läst och är en bok jag velat läsa länge. Nån gång ska det bli av ^^, gillar ju Davids böcker så det borde vara ett relativt säkert kort. Sen har vi Smittad, kritiken för den boken har visserligen varit lite ljummen men är ändå lite nyfiken.

Annars är Middlesex av samma författare som till boken Virgin Suicides en anna bok jag spanat in länge, men tegelstens längden har avskräckt mig...


Snackar vi film vinner nog Brokeback Mountain som är en storfavorit ^^. Kommer inte på så många andra hbtq-filmer heller men måste ju finnas någon mer klockren...Hjälp mig komma på nån!

När det gäller tv-serier kan det nog inte komma som en chock för någon att BUFFY vinner! ^^ Tv-serien L-word är annars ett hett tips då jag gillade den hemskt mycket när jag följde den för några år sedan.

Haha ja det blev ju inte ett så megabra tips-inlägg, blev snarare ett inlägg där JAG ville ha tips :P Sorry! Så vill ni ha mer tips kolla istället in t ex Sf-bokhandelns pride-tips ^^


Glad Pride i efterskott på er iallafall! <3 
och kom ihåg att älska och inte hata ;)


Sist men inte minst måste jag även tipsa om Frida från photos and books's fina Pride-inlägg också ;)

12 kommentarer :

 1. Brokeback BÄSTA FILMEN EVERRRRR!!!!! Var besatt av den när den kom. SÅg den på bio typ 4 eller 5 ggr!! Jo, jag vet... jag blir galen ibland.

  SvaraRadera
 2. "Saker som aldrig händer" av Johanna Lindbäck har lite hbqtema.
  Och så en homo-feelgood "Det händer Nu" - men fler kritiserade i kommentarer till min rec av den att den var overklig - så lätt gick det inte att bli accepterad typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag skriva upp! =) tack för tipsen!
   Okei, ska bli spännande att se vad jag tycker ifall jag läser den då.

   Radera
 3. En annan HBTQ film är "The Kids Are All Right" helt klart sevärd.

  SvaraRadera
 4. Vilket fint inlägg! :3
  Känner verkligen för att läsa några böcker du tipsade om nu, tack tack! ^^ <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ^^
   Det var så lite så, kul att jag kunde tipsa nån iallafall =)

   Radera
 5. Jag var där! :-) Stod dock uppe vid Sergels Torg. Håller helt med dig, det är en fantastisk upplevelse. Finns få saker som jag blir så genuint lycklig av som Pride-paraden. Spädbarn, hundar (!) och pensionärer - och alla däremellan - rörde sig i sambatakter och a l l a log mot varandra.

  SvaraRadera
 6. Jag skulle precis tipsa om "The kids are all right", men såg att Sofie gjort det före mig.
  "TransAmerica" är ju en helt underbar film annars. Måste ses.
  På bokfronten finns ju hur mycket som helst, men just nu blir det väldigt mycket Levithan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag verkligen lägga den på minnet, två som tipsar om den =)

   Ja den har jag velat se jättelänge, men har aldrig blivit av för har inte varit någon annan som velat se den med mig...

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...