onsdag 1 augusti 2012

Eld av Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren

Titel: Eld
Författare: Mats Strandberg och
Sara Bergmark Elfgren
Förlag: Raben & Sjögren.  
Antal sidor: 633 sidor
Språk: Svenska
Serie: Ja, del två i Engelsfors-trilogin.
Rec-ex: Nej.

(utläst 6 juni 2012)

Beskrivning från Goodreads:

De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.

Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.
Kartonnage: [Adlibris][Bokus] E-bok: [Adlibris][Bokus] Ljudbok: [Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus]

Kommentarer:

Här har vi en mycket efterlängtad och lyckad tävlingsvinst från Enligt-O.

Tycker verkligen om den här bokserien och kunde uppskatta denna mycket mer än första boken eftersom jag då inte var lika superimponerad som alla andra verkade vara. Nu hade hypen dragits ner en aning och denna gång kunde det bli fullpott för mig med! ^^

Var dock lite förvirrad i början innan jag kunde komma ihåg alla karaktärer och speciellt sidokaraktärer från första boken men det gick bra sen när minnet kommit tillbaka.

Älskar hur jag sent på kvällen bara tänkte läsa typ 50 sidor men att jag sen inte kunde sluta läsa alls. Helt underbart! ^_^. Älskar känslan av en bok man väntat så länge på och att tillslut få den i sitt fina inbundna format i famnen. Att man med en lampa tänd vid sängen kan läsa den tills man somnar (så som jag gjorde med HP böckerna när de precis kom ut när jag var liten).

Men ska jag säga något negativt så är det lite tråkigt att magidelen får så pass liten plats. Vilket i för sig inte gör så mycket då själva ungdomsboksdelen och vardasgsdelen är så pass intressant och bra.

En bok där jag blir irriterad, rädd, glad och ledsen. Älskar när böcker får fram så många starka känslor.


Sammanfattning:  

En toppenserie och efter denna bok kan jag ställa mig med skaran av bokbloggare som älskar den här serien, den första boken var jag inte lika impad på men nu! OJ vad sidorna flög förbi, en tegelsten som inte alls var jobbig att läsa, hade gärna haft mer sidor =)

Längtar så efter tredje delen, Nyckeln! ^^

Recensioner från andra bloggar: 

Bokparadis, Boknea, Catacombkitten, Litteraturmagazinet, Bookcircle, Bokrygg, Boktycke, BokClara, Fiktiviteter, Bokgläntan, I bokens värld, Nellas böcker, Crazy in books, Amelies boktips, Bokomaten, Beroende av böcker, Zachan the writer, Books are lives, Lingonhjärta etc etc etc Alla tycks har ju läst den ^^

Random tankar:

- Positiva Engelfors påminner mig om "Fellowship of the Sun" från True Blood, verkligen creepy riktig sektkänsla! Läskigt med sånt i Sverige! Jag påminns även om avsnittet i Buffy när Joce och de andra ska "ställa staden till rätta" efter att de hittat de döda barnen på lekplatsen. Håller ni inte med?
- Sen måste jag säga [yey hade rätt om mina misstankar om Vanessa-Linnea grejen ^^
- Älskar delen där de byter kroppar, tänker självklart även här på Buffy och hela Faith -Buffy växlar kropp avsnittet. Har även setts i andra serier så inte så originellt, men ack så kul att läsa om!
- Så himla sorgligt [för Ida om inte Gustav får minnas det hon gjorde...]
- På tal om Buffy, bok tre titeln: Nyckeln, nån mer än mig som tänker på Dawn ;) ?

Andra omslag/utgåvor:Tyska omslaget =), ganska fint det med. 

8 kommentarer :

 1. Åh jag längtar jättemycket tills tredje delen ska komma ut! :D

  SvaraRadera
 2. Håller precis på med Eld och du har helt rätt, sidorna bara bläddrar framåt av sig själva :)

  SvaraRadera
 3. Jag var inte heller så imponerad av första boken som alla andra var, därför har jag faktiskt inte köpt denna bok än. Men nu gav du mig lite hopp om att Eld ska vara bättre så det kanske är dags att köpa den ändå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag inte lurar dig då ;) men jag tyckte verkligen om den iallafall ^^

   Radera
 4. Haha, ser att även du påmindes mycket om Buffy!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bero på att jag är besatt av den serien just nu ^^

   och att författarna älskar den serien med! ;)

   Radera
 5. Vad kul att du gillade min book haul!:D Är Bloodlines bra än så länge?

  Du är inte hemma nu så att du kan se om Bloodlines passar va? Stackars dig i så fall. Jag var orolig ända tills jag stoppade boken i bokhyllan bredvid de andra och såg att den passade. Då pustade jag utxD

  Jag ska försöka kasta mig över Me and Earl and the Dying Girl så snart som möjligt!:)

  SvaraRadera
 6. Jag måste läsa Eld! Varför har jag inte redan gjort det?

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...