tisdag 14 augusti 2012

Filmer jag inte visste att de från början var en bok!

How to Train Your Dragon 

-->
En söt animera film som jag såg för ett år sedan men tog säkert en halvår innan jag såg på Goodreads att det först var en bok, en bokserie till och med. Filmen tipsar jag helt klart om men boken har jag inte läst så den vet jag inget om men verkar vara rätt barnslig. Någon som läst?

101 dalmatiner

-->  
Clara från thecuriouscaseofthebooks uppmärksammade mig för ett bra tag sedan att den fina Disney filmen "101 dalmatiner" från början var en bok. Det hade jag INGEN koll på. Inte förvånad dock, när har Disney gjort något eget lixom? Men då hon hyllade boken blir man ju lite nyfiken på att läsa den någon dag också. Älskade filmen som liten så ska bli spännande att se hur lik den är originalet.

Battle Royal

-->
I mina japan-tokig år så var snacket om Battle Royal stort. Såg filmen och var väl inte överimponerad men tyckte det var en väldigt spännande idé. Sen kom hela Hungerspels hypen och fick då reda på att boken också fanns. Så i hopp om att få tillbaka spänningen som i Hungerspelen läste jag den, blev något besviken men ändå läsvärd. Så ett litet tips ;). Läs här vad jag gillade och inte gillade med boken.

Ringu

-->
En till japansk skräckfilm som jag inte heller hade någon aning om fanns som bok. Minns när jag såg filmen med min kusin nån gång när jag gick i nian eller åttan i grundskolan och hur galet rädda vi blev. Tråkigt att inte skräckfilm kan göra mig lika rädd längre...Boken har jag inte hört något om så har ingen aning om den är bra. Nån som vet?

10 things I hate about you

-->
Sen har vi en av mina absoluta favoritfilmer, underbara underbara klassikern "10 things I hate about you". Jag säger bara jag hade då inte bangat på att leka paintball för att sen ligga och hånlgla med Heath Ledger. Oj vad jag drömde om det när jag var yngre, dregel säger jag bara. Att sen underbara Joseph Gordon-Levitt är med är en extra bonus. Att han nu vuxit till sig och blivit skitnygg är också en trevlig tanke. Och visst har han blivit lite lik Heath? Som en yngre kopia (de är visserligen nästan födda samma år men han ser ju så mycket oskyldigare ut :P).

Men om jag kan sluta snacka snygga skådespelare så över till det inlägget handlar om. Att detta byggde på en Shakespeare bok visste jag inte alls, fick redan på den av Man från Bokskadad när hon skrev sitt fina filminlägg för några veckor sedan. Ska vara en morderniserad variant men vet inte hur pass bra den följer originalet, för har inte läst något av Shakespeare men gissar att den är ganska löst baserad. Någon som vet?

Fightclub

-->
Att min andra absoluta favoritfilm (dock i en helt annan genre) var byggd på en bok visste jag inte heller. Vet inte när jag fick reda på att den från början var en bok, men ganska kort därefter letade jag upp och läste boken. Tyvärr tyckte jag att den inte alls kunde mäta sig med filmen som jag tycker är helt genialisk! Någon som har läst, va tyckte ni om boken?

Jumanji

-->
Filmen Jumanji var en favorit när jag var liten och blev väldigt förvånad när jag fick veta att den kommer från en bilderbok med samma namn. Blir verkligen sugen på att läsa den och att se om filmen =).

Legally Blonde

-->
Senaste tipset var från Malin från Unga böcker som skrev om en bok som gör henne glad. Nämligen Legally Blonde. Haha det var nog en av de sista filmerna jag trodde byggde på en bok. Men känns inte som en bok jag skulle gilla så skippar nog att läsa den men kul att veta iallafall.

21 kommentarer :

 1. Jag skulle verkligen vilja ha mer koll på vilka filmer som baseras på böcker ... Om inte annat för att det är intressant! Jag och syrran brukar ha skräckfilmsnatt någon gång varje höst - jag skulle vilja ha tre heta filmtips som är bokbaserade, men det är svårt.

  "Jumanji" är en favorit sedan jag var barn, tillsammans med "101 dalmatinerna" såklart och "Battle Royal" såg jag med pojkvännen för ett tag sedan (en av hans favoritfilmer).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skräckfilmer är svårt, de är så ofta dåliga. Man får se typ 15 skräckfilmer för att hitta EN bra. Tråkigt :(

   ^^ bra smak då med andra ord!

   Radera
  2. Håller verkligen med angående skräckfilmer. ;P Men, men. (: Man behöver inte ge upp för det - är några filmer dåliga finns det någonstans en pärla till skräckfilm också! (:

   Jag och syrran såg t.ex. "Babysitter wanted" för något år sedan och har nog aldrig skrattat så mycket tillsammans till en skräckfilm som mer kändes som en parodi eller rent och skärt ett skämt. ;P

   Radera
 2. Hade ingen aning om att 101 dalmatiner finns som bok :O Blev precis jättenyfiken på att läsa den x)

  SvaraRadera
 3. Den enda jag kände till var en bok innan är 101 dalmatiner! Tänk så lite man vet:)

  SvaraRadera
 4. Jeg visste ikke at det var en bok bak "101 Dalmantinere", men det burde jeg ha gjettet, for er det ikke en bok bak nesten hver eneste Disney-film(av de klassiske filmene)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. JO eller hur! Men trodde att iallafall EN var egen och inte från en bok. Men så var det tydligen inte :P

   Radera
 5. How to train a dragon är en jättehärlig film! Jag misstänkte att det fanns en bok bakom, men har inte undersökt. Av de övriga jag har sett(ca hälften) har jag aldrig misstänkt förekomsten av en bok. Tex legally blond. :)

  SvaraRadera
 6. Jag hade bara koll på fyra, men åh - blev sjukt glad av att se det här inlägget! Älskar sådant här. :D

  SvaraRadera
 7. Hade ingen aning om att Legally Blonde var en bok. Vill läsa!!

  AAAAW Ten things I hate about you - ÄLSKAR DEN!! Fast jag älskar typ alla filmer med Heath Ledger. Gillar joseph också... och ja han är lite lik Heath ibland.

  SvaraRadera
 8. Oj, det var en del filmer som jag inte visste fanns som böcker också. Ringu vill jag läsa. Blev galet rädd av filmen, får se om boken kan göra mig lika skräckslagen :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja antagligen inte, svårt att bli rädd för en bok. men skulle vara så kul!

   Radera
 9. Främsta anledningen till paintball är ju att få hångla med Heath Ledger men det är ju tyvärr kört nu. :(

  Jag såg 10 things första gången när vi hade Shakespeare-tema på högstadiet. Pjäsen bygger på samma grundtanke. Katrina måste gifta sig innan Bianca får göra det men Kat är en argbigga och ingen vill ha henne.
  Sen är det andra blinkningar till Shakespeare i filmen som att systrarana heter Stratford (där S föddes) och skolan Padua (staden där pjäsen utspelar sig).

  SvaraRadera
 10. Hur du tränar din drake visste jag att den fanns eftersom ett den ingår i samma serie som en bok min kompis läste en gång: "Hur du stjäl en potatis" hette den. ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...