onsdag 29 augusti 2012

Beauty Queens av Libba Bray

Titel: Beauty Queens
Författare: Libba Bray
Förlag: Scholastic Paperbacks
Antal sidor:  400 sidor
Språk: Engelska
Rec-ex: Nej.

(utläst 21 juni 2012)

Beskrivning från Goodreads:


The fifty contestants in the Miss Teen Dream pageant thought this was going to be a fun trip to the beach, where they could parade in their state-appropriate costumes and compete in front of the cameras. But sadly, their airplane had another idea, crashing on a desert island and leaving the survivors stranded with little food, little water, and practically no eyeliner.

What's a beauty queen to do? Continue to practice for the talent portion of the program - or wrestle snakes to the ground? Get a perfect tan - or learn to run wild? And what should happen when the sexy pirates show up? 
Inbunden: [Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus] CD-bok: [Adlibris][Adlibris]

Kommentarer:

Denna bok började helt awesome <3! Verkligen min typ av humor och jag skrattade högt hela första kapitlet. Kändes lite som Miss Secret Agent med en twist typ, vilket jag gillade ^^.

En väldigt originell och annorlunda bok, älskade att boken innehöll små reklampauser med fejkreklam som var jätteroliga. Såg dem verkligen framför mig. Boken innehöll också mycket kritik till skönhetsindustrin och annat tänkvärd inbakat i all sarkasm och de uppskattade jag. 


Men nån gång på vägen så blev det lite för mycket sidospår och flumm att jag tyvärr tappade intresset en aning. Gillade inte militärkapitlerna och tyckte att de var de tråkigaste delarna i boken och suckade varje gång ett sånt kapitel kom. Skummade bara igenom dem. Annars var boken bra och absolut läsvärd men inte en toppenbok som jag hade hoppats på. Om den hållit samma humor som i de första kapitlen hade de blivit en ny favorit men nu blir det ett lite svagare "gillar" i betyg. 

Boken innehåller många karaktärer och hade lite svårt att hålla koll på alla men de var kul med så många olika sorters personligheter. Hade dock gärna följt ungefär tre stycken mer intensivt så att man lärt känna dem lite bättre. Var några få som fick lite större plats men kändes ändå en aning spretigt.

Sammanfattning:  

En bok för folk som gillar sarkasm, för de finns det gott om i denna bok! Inte lika bra som jag hade hoppats och i slutändan är betyget ett svagt "gillar" men läsvärd för er som vill ha nåt annorlunda och knasigt!

Recensioner från andra bloggar: 

Unga böcker, Bokpotaten, Boktycke.    Nån mer som läst?

Random tankar:

- Om Petra [var med i Boyz Will B Boyz när hon var liten hur kunde då hon bara vara 16? Hur unga var de i bandet egentligen? Eller ljög hon om sin ålder?]

13 kommentarer :

 1. Jag har läst, men blev inte så förtjust tyvärr.

  SvaraRadera
 2. Jag vill gärna läsa den, men kritiken har ju inte varit så bra.
  Nån gång kanske. :)

  SvaraRadera
 3. Jag har läst och recenserat också :p

  Näh, tyckte ungefär som du. Härlig humor men den är så flummig att man inte kan ta den på allvar. Och angående randomtanken:

  SPOILER
  Justin Bieber var väl 14 när han slog igenom? Nu lyssnar jag iofs på ganska mycket kpop och jpop, men det händer att det dyker upp band med 14-åriga medlemmar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då länkar länkar jag till din rec med ;)

   Ja men lät ju på dem som att det typ var nostalgilåtar? eller jag kanske missuppfatta typ som att de var 5 år sen minst..

   Radera
  2. Men nä annars är det inte jättekonstigt i för sig!

   Radera
 4. Vi är väl i princip överens då, den var inte superbra men det gjorde ju inte ont att läsa den :)

  Ang. Petra: Nu när du säger det så... Det verkar konstigt. Tänkte jag aldrig på.

  SvaraRadera
 5. Älskar sarkasm, så Beauty Queens borde vara perfekt för mig :)

  Sv: Tack :) Just de två är bland dem jag lagt ner mest tid på, kul att du tykte om dem :D

  SvaraRadera
 6. Svar: Hoppas verkligen att du får boende så att du kan åka dit! Och ja, om du ska dit så hoppas jag verkligen att vi alla kan träffas:D

  SvaraRadera
 7. Den hade jag velat läsa, älskar ju sarkasm, haha!

  SvaraRadera
 8. Älskar omslaget, och handlingen låter bra! :) Beauty Queens har varit på vill-ha listan i ett år typ men jag har aldrig beställt hem den konstigt nog ;)

  SvaraRadera
 9. Jag tycker mycket om Libba Brays serie om Gemma Doyle och är intresserad av denna, även om den verkar helt annorlunda ;)
  SV: Har du också beställt Sisters red från cdon? :D

  SvaraRadera
 10. This can be flight simulator version FS2002, FS2004 or the latest version of Flight simulator, FSX.
  The reason that you should take a look at a Joana's Star - Craft 2 guide review is obvious. Multiple PC and Controller Support Install on as many PCs/MAC as you like. In order to compete for market shares on routes you must have a virtual airline management game account. 3) Physical parameters: The simulators are almost real, but actually they are on the ground, I mean around the sea level.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...