torsdag 16 augusti 2012

Böcker jag gett upp (4): 3 x Minirecensioner!

Fire av Kristin Cashore

Engelska, 352 sidor, Fristående del 2 i The Seven Kingdoms-trilogin.  Ej utläst..

Minirecension:

Så här sammanfattar jag mina känslor för den här boken: Besviken, långtråkig, inget händer, bara massa resor, babbel och en bok där huvudkaraktären göms och ska hållas skyddad.  Nä tyvärr inte mycket action i den här boken. Har försökt läsa ut den i månader men det går bara inte.

Så nu gav jag upp.
Men tror nästan att jag hade gillat den här lite bättre på svenska, då hade jag kunnat läsa lite snabbare och hade kanske blivit lite mindre segt då? Hennes språk är nämligen lite långsamt. De tyckte jag även när jag läste första boken i serien Graceling men den tyckte jag väldigt mycket om ändå, så helt klart en besvikelse detta..

På tal om första boken så minns jag inte nåt snack om Monsters i första boken, varför hörde man ingen om dem då? Och varför nämns inte Gracelings i denna, kändes inte som som samma värld förutom att Leck var med.
På Engelska detta omslaget: Häftad:[Adlibris][Bokus], Storpocket?:[Adlibris][Bokus], Det röda omslaget: Häftad:[Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Adlibris][Bokus], CD-bok: [Adlibris][Bokus] Det svarta omslaget: Häftad:[Adlibris][Bokus]
På Svenska: Kartonnage:[Adlibris][Bokus]

Blood: A Tale av J.M. DeMatteis, Kent Williams

Engelska, 192 sidor.  Ej utläst..

Minirecension:

Den här albumet kan beskrivas med ett ord: SKUMT!
Galet snygga bilder, otroligt fint tecknat men jag kan ärligt säga att jag inte fattade någonting alls av handlingen. Så jag gav upp..

Har aldrig läst något jag fattat så här lite av. Läste jag den fel på nåt sätt? För jag hängde inte med alls. Orkade inte ens läsa en tredjedel, men kollade resten av bilderna för att de var så fina.
Hittade inte nåt ställe som sålde men är ju ändå inget jag tipsar om ;)

Firelight av Sophie Jordan

Engelska, 272 sidor, Del ett i en serie.  Ej utläst..

Minirecension:

BESVIKEN! Men hade ju mina aningar då jag bytte boken med Anna från Boktycke som inte tyckte om den. Men hoppades ändå att jag skulle tycka annorlunda än henne. Speciellt då jag hade haft boken högt uppe på listan över böcker jag ville läsa, detta förstås innan jag läste Annas sågande recension. Tyckte att det lät som en superintressant bok, YA + drakar lixom ^^.Boken började spännande. Drakfolket/samhället var lite som en kult och jag hade gärna läst mer om dem. Men tyvärr så flydde huvudkaraktären och hennes familj tidigt i boken, bort till en liten småstad i USA. Där hon fick börja på ett amerikanskt High School och vips så blev det bara en instant-love-o-originellt YA historia som inte alls sticker ut. Det enda boken handlade om efter det var hur hon KONSTANT tänkte på killen hon blev kär i.

Så jag tröttnade snabbt och kände att det finns bättre saker att lägga min tid på. Känns som om jag läst detta tusen gånger förr bara med andra övernaturliga varelser. Kunde hon inte ha skrivit mer om drak-delen? De var ju riktigt intressant för ååååh så trött jag är på instant love böcker. Kärleksböcker gillar jag, men då ska det kännas äkta och växa fram naturligt och gärna komma lite oväntat.


Älskade omslaget..innan iallafall nu förknippar jag det med en tråkig bok. Finns även med detta svarta omslag som jag inte gillar alls lika mycket :P.


Se förresten gärna temavideon om drakar om ni inte redan gjort det, där jag berättar mer om vad jag tyckte om boken.
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus], Inbunden:[Adlibris][Bokus], CD-bok: [Adlibris][Adlibris] Mp3: [Adlibris][Adlibris]

8 kommentarer :

 1. Det är inte med några monster för att "Fire" utspelar sig inte på samma ställe som "Graceling" :) Så det är typ samma värld men inte samma land ;)

  SvaraRadera
 2. Svar: Ja, han är väldigt rolig! Det bästa är att han verkligen vågar bjuda på sig själv^^

  SvaraRadera
 3. Alltså jag är faktiskt sugen på att läsa Firelight, men jag kommer kanske inte heller att gilla den. Har ju bara hört negativt. Men jag är nog fortfarande intresserad av att läsa den faktiskt.

  Ska snart själv ta mig an Kristin Cashore fast på svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, du kanske gillar den ändå.

   Lycka till ;)

   Radera
  2. Mmm, fast jag är nog mer sugen på många andra böcker som jag faktiskt hört gott om.

   Radera
 4. Även om du inte gillade Fire så borde du testa Bitterblue/Hemligheternas rike. Den är den bästa boken i serien om du frågar mig och man måste inte ens ha läst Fire för att förstå den. :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...