söndag 19 augusti 2012

8 fakta om Miriam aka Schitzo-Cookie:

Jag blev i fredags utmanad av 23 minuter att göra en utmaning där man ska berätta 8 fakta eller vanor om sig själv =). Känns lite lik inlägget jag skrev här, om att beskriva sig själv med boktitlar. Även det här inlägget är ju lite likt men ska försöka komma på lite nytt så de inte blir tjatigt.

Here we go:


Jag fyller 25 om lite över 2 veckor men ganska ofta tror folk att jag är mycket yngre. Att de gissar på 18-19år är inget jag skulle bli förvånad över längre. Har alltid sett yngre ut än vad jag verkligen är. En gång när jag var 20 fick jag frågan "Men är du verkligen över 15" när jag skulle gå in på någon "läskig" biofilm, blev ganska förbannad då måste jag erkänna. Jag har även för bara några månader sedan haft en busschaufför som skrek över halva bussen "Ursäkta fröken, hur gammal är du?" för att han var rädd att jag hade betalat för mycket då jag köpte en vuxenbiljett.

Började som barn med kulor, bokmärken, pogs, gogos med mera allt som gick att samla på. Samlade till och med på servetter med min syster ett tag. Sen blev jag äldre och fortsatte samlandet med bland annat Living Dead Dolls, vinyl designleksaker som Dunny och många andra sorter, retro robotar etc. Sen samlar jag även som nämnt tidigare på brädspel och nu är det förstås Böcker!! =)

Samlar ni på nåt mer än böcker?

Ingen direkt nyhet om ni följt min blogg ett tag, brukar nämna det lite då och då men har iallafall bott i Tokyo ett år och studerat Japanska med SI-Språkresor ^^. Var dock typ 5 år sedan nu så nej jag kan inte prata japanska flytande, tyvärr...

År 2010 var jag nollningsansvaring för Datateknik nollorna på LTH. På Data kallas den gruppen för Stab och vårt år var vi ett gäng på 5 pers som var utklädda till 20-30tals gangsters. En tradition är också att vi inte fick berätta vad vi hette på riktigt så i fem veckor hette jag Pixel Singleton och gick runt i mantel. Det var awesome!
Har haft en söpersöt liten ragdollkatt som vi döpte till Herr Bengtsson. Hon var en bedårande liten sötnos som jag saknar så galet mycket. Perfekt bladning av bus och gos. Hon dog av problem med bla njurarna och blev inte ens ett år gammal. R.I.P fina busiga Bengtsson<3

Jag och min kille blev intresserade av varandra medan vi var aktiva i Tåget och hjälpte till att bygga Datatekniks vagn och skyltar till Lundakarnevalen. Under de sista tiden i Lund innan sommarlovet var det aktiviteter hela tiden så när vi väl hade blivit ihop slog det oss att vi faktiskt alltid hade varit tillsammans med kompisar men aldrig hängt bara vi två. Det är lite konstigt men vi är ju tillsammans fortfarande två år senare så det gick ju bra ändå.


Som bilden säger så älskar jag att klä ut mig, älskar maskerader. Gillar att hitta nåt kul att vara utklädd till för att sedan försöka hitta allt som behövs. Blir inte alltid jättebra för försöker ju göra detta så billigt som möjligt men galet kul är det. Har varit bla Posin Ivy som på bilden, Gogo från Kill Bill, Lara Croft och haft gröna dreads utklädd som typ cyber raveare. Vad har varit eran bästa maskeradoutfit?


Har kanske lite med nummer sju att göra men älskar även att byta frisyr och byta hårfärg. Ska nu i veckan blondera mig eller iallafall göra det lite ljusare. Lutar åt aprikosblont =). Iallafall om det är möjligt, har kanske för mörkt hår. Men nåt nytt ska de bli snart!

Det följde även med lite regler till utmaningen som lyder: 

Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor och skriver in dessa regler. I slutet av inlägget skriver du 4 personer som du utmanar och skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen hos dem så att de vet att de har blivit utmanade och läser ditt blogginlägg.
Så nu ska jag alltså utmana vidare och håller tummarna att Nellas bokplanet, Man, ielinashylla och Bokparadiset vill svara ^^.

Sen fuskar jag och slänger med den supernya bokbloggaren Tessan! Välkommen till bokbloggsvärlden och kul att jag kunde lura med dig ;). Så besök nu hennes blogg så hon känner sig extra välkommen ^^

24 kommentarer :

  1. Jag samlar på hästutrustning :-) Någon gång i framtiden kommer jag säkert att ha en häst som den här gamla slitna grimman i storlek cob passar på...

    Rolig utmaning förresten!

    SvaraRadera
  2. Jag samlar inte på någonting just nu (förutom böcker såklart). När jag var mindre samlade jag på änglar men av någon anledning slutade jag när jag nådde hundra stycken, haha. Har även samlat lite på pokemonkort, fast det var mest för att mina kompisar gjorde det. När jag var riktigt liten, kanske 3-4 år eller så, samlade jag på tior. Det tog ett tag innan jag förstod att man faktiskt kunde köpa saker för tiorna, jag trodde att de bara var ovärdeliga småpryttlar, haha. xD

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är nog bra att sluta innan de blir för mycket. Då ser det ändå bara plottrigt ut kan jag tycka :P

      Haha va gulligt =)

      Radera
  3. Aprikosblont kommer att bli så snyggt på dig! Du måste visa upp en bild sen när det är färdigfärgat! ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack va gullig du är =) Hade tänkt spela in en video snart så i så fall kommer de synas där ^^

      Radera
  4. Jag har också gått Datateknik på LTH. :)

    SvaraRadera
  5. Kul att bli utmanad! ;D Jag ska klura lite på svar! Och jag ska försöka tänka på vad man kanske inte vet om mig just för att man ofta pratar böcker och läsning på bokbloggen. (:

    Folk brukar säga att jag också ser yngre ut! De finska generna? ;P (; Haha. Ibland får jag inte ens äran att vara 18 år (är ju 23).

    Måste säga att du hade en riktigt söt och charmig kisse! Synd att den inte ens blev ett år, men samtidigt så antar jag att katten hade ett bra kort liv tillsammans med bl.a. dig! (:

    Intressanta åtta fakta annars - roliga (men undantag för det lite vemodigare inlägget med Herr Bengtsson) ...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja kanske är det de ^^

      Ja hon var verkligen underbar, var lite som en hund. Min lilla syrra lärde henne trick och hon åt typ allt som hon kom åt och tiggde mat när vi åt middag >.<
      =)

      Tack!

      Radera
  6. Åh va roligt, nu måste jag bara komma på åtta saker, har kommit på en...

    SvaraRadera
  7. Haha, jag förstår att du blev arg när du skulle gå på bio! ;)
    Jag samlar bara på böcker och filmer.
    Jag är ledsen över din katt, det är aldrig roligt att förlora ett djur..

    sv: Tack och tack :)

    SvaraRadera
  8. Så utrolig kule maskeradoutfit, Miriam! Du er virkelig kreativ :) Jeg elsker å kle meg i kostymer og gå på fest, det er så roligt.

    Selv har jeg ikke blitt tatt for å være yngre enn jeg er, men eldre. Da jeg var 22 år, trodde en av mine nye klassekompiser at jeg var 32 år... Ikke morsomt. Nå som jeg snart er 30 år undres jeg på om jeg ser ut som om jeg er 40.. Håper ikke det.

    Nå skal jeg besøke Tessans bokblogg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack =)

      Jaha va jobbigt, nä det är inte kul heller kan jag tänka mig! Nä tycker verkligen inte du ser ut som 40...

      Gör det!

      Radera
  9. Vad coolt att bo i Tokyo ett helt år! :D

    SvaraRadera
  10. Alltid lika trevligt att lära känna dig bättre! Och jag tycker verkligen om bilderna med. :-D

    1an och 2an håller jag med om. Folk gissar ofta på att jag fortfarande går på mellanstadiet, vilket känns rätt märkligt då jag hunnit börja på universitetet. Och jag samlar en massa grejer som miniatyrer (prydnadsgrejer eller barnleksaker som minibussar och mini-Eiffeltorn), t-shirts med grafiska tryck (har uppåt 60 stycken nu tror jag), kakburkar (helst lite retrofina), smycken (särskilt örhängen med roliga motiv och broscher), tv-serier (som den nörd jag är) och väskor (fast det intresset har svalnat något). Oj, pratar på gör jag också. :D

    Det här med att klä ut sig är jag dock riktigt dålig på. Har alltid massiva planer, men blir sällan bra. Skulle till exempel klä ut mig till Harry Potter men fick frågan om jag var Zorro istället.. Och jag tror ditt hår kommer bli fantastiskt fint!

    Åh, och jag ska såklart ta mig an din utmaning! Kommer fortsätta i samma anda som ditt inlägg med bilder och så - hoppas att det går för sig. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack =)

      Samlade också på örhängen, köpte massor i Japan men kan inte ha örhängen längre, inte ens i silver eller plast.
      Blir röda och kliar direkt, Supertråkigt :(

      Haha nyfiken jag blir hur du såg ut, men nej de går inte alltid som man tänkt sig.

      Ser fram emot att läsa dina svar och se dina bilder!

      Radera
  11. Haha, folk tror alltid att jag är mycket yngre än vad jag är också. Har ju fyllt 30 men eftersom jag är jättekort typ 1,50 så tror folk att jag är typ 16 eller nåt. Jäkligt irriterande!! Typ på tunnelbanan om det är trångt, "Akta den lilla tjejen" Typ, ursäkta jag är ca 10 år äldre än vad du är! Har lust att säga det ibland om någon påpekar hur liten jag är... då skulle nog den personen bli ganska generad. "Oj, du är ju äldre än vad jag är. Jag trodde du var tonåring liksom."

    Borde åka till Japan som du, där är ju typ alla mycket kortare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast å andra sidan... nu börjar jag komma upp i åldern att jag inte vill se äldre ut så då blir det kanske plötsligt nåt positivt...

      Radera
    2. Ja se på det så, de kommer jag göra sen =)

      Radera
  12. ..... I feel like I'm soooo late to this blog. On the plus side, least I have plenty of things to read when I get back from work.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...