torsdag 2 maj 2013

Book Sacrifice Tag

En rolig TAG som cirkulerat runt på senaste tiden är Book Sacrifice Tag som söta Lucy från bloggen Bokrygg har översatt. Blev taggad att göra denna och tänkte göra den direkt men som vanligt så tog det lite tid innan det blev av, dålig Miriam! Så innan jag hann filma den blev jag taggad av även Rebecka, Nelly och Ebba med ^^. Så tack även till er för taggen =)!

Tyvärr märkte jag först efter jag spelat in heeela denna videon och en till tag att jag valt fel mikrofon så man hör min dumma datorfläkt hela tiden... Förlåt för det! Gillar varken att ha dålig kvalitet på ljud eller bild men har inte tid att spela om allt så får tyvärr bli så ändå.
Märkte också att sista sekunderna klippts bort av någon obegripling anlending... men säger typ bara hejdå och hoppas att de jag taggat vill göra taggen så orkar inte ladda om videon som tog en halvtimme att ladda upp....


Själva frågorna jag pratade om i videon:

1. En överskattad bok

Vi börjar med en Zombieapokalyps! Låt oss säga att du är i en bokhandel, kollar runt bland bokhyllarna, när BAM! Zombieattack. Ett meddelande i högtalarna berättar att militären har upptäckt att zombiernas enda svaghet är överskattade böcker.
Vilken bok kastade, med vetskap om att det är en väldigt hypad bok (för att vara säker på att det ska fungera), skulle du kasta på dem? 

Jag valde:


Har dock bara läst 20 sidor av World War Z så måste ge den en chans till innan jag helt kan säga nåt om den, så slänger med Peculiar Children istället, som jag inte alls tycker var så bra som alla andra säger. Läs recension här!


2. En uppföljare. 

Låt oss säga att du precis lämnat frisören med en fantastisk ny frisyr och BOOM: kraftigt skyfall, du har aldrig sett sånt regn i hela ditt liv.
Vilken uppföljare är du villig att offra som paraply för att skydda dig själv? 


Älskade första boken, extremt besviken på andra...

3. En klassiker

Låt oss nu säga att du sitter på en föreläsning och din lärare pratar oavbrutet om hur en klassiker förändrade världen, hur den revolutionerade litteraturen och du blir så trött på det att du kastar klassikern rakt i ansiktet på hen för att vet du vad? Den här klassiker är bara idiotisk och är värd all kvarsittning bara för att visa alla hur du känner.
Vilken klassiker kastade du? Barnslig, tjatig och långtråkig...tyvärr ingen bok för mig. Läs rec här!


4. Sämsta boken i ditt liv! 

Du hänger i biblioteket när BAM! Global uppvärmning råder plötsligt och världen utanför har plötsligt blivit frusen ödemark. Du är fångad och din enda chans att överleva är att elda böcker.
Vilken bok springer du först till, som du skulle bränna upp utan att känna någon ånger? 


Fallet med de försvunna böckerna var superlångtråkig. Synd för galet snygg är den... :P En vampyrs bekännelser var inte heller någon höjdare...

 5. En karaktär som skulle förklaras som häxa

(Emelies egna fråga) Vi tar ett hopp bakåt i tiden, häxjakten är i full fart under 1500-talet i Sverige. Människor avrättas som varulvar eller häxor åt både höger och vänster. Med oss har vi ett antal bokkaraktärer när vi plötsligt blir anklagade för häxeri. De misstänker att det finns en häxa/varulv i vårt gäng, men de vet inte vem.
Medvetandes om att domen för häxeri är antingen vattenprovet eller att brännas på bål, vem av dessa karaktärer hänger du ut som häxa?Umbridge den bitchen!


6. Ett vidrigt omslag

(Ebbas egna fråga) Du går runt och vandrar lite i skogen då det plötsligt hoppar fram en blodtörstig vampyr och du är extremt när på att bli dödad tills du lyckas finna en vass pinne och sticker den rakt i vampyrens hjärta. Det visar sig att din stad blivit invaderad av de blodtörstiga monsterna och nu är det ditt jobb att stoppa dem! För att öva upp dina vampyrslayerskills måste du stappa sönder lite olika saker.
Vilken bok har ett så fult omslag att du med glädje sticker pålen rakt i den?
Ingenting fick de till, fulaste omslaget jag sett..


7. Mest hatade kärlekspar

(Nellys egna fråga) Du sitter på tunnelbanan, det är Alla hjärtans dag och det står ett par och hånglar precis bredvid din plats. Du är nybliven singel och känner att alla kärlekspar bara kan fara och flyga. Du får lust att sända detta par till en planet långt, långt bort. 
Vilket par får du lust att skicka till planeten Jupiter?


Långtråkigt och puttenuttigt par som var tråkigt att följa, men som tur var fanns det fler karaktärer i de andra böckerna så de var bättre ^^.

8. En bok som fått dig att kassera en hel genré

(Melanies egna fråga) Något försöker bryta sig in i ditt hus. Det visar sig vara ett monster som får energi från böcker som får dig att tappa tron på en hel genré. Den överlever alltså av att när en bok är så pass dålig att du aldrig vill läsa en sådan bok i en liknande genré igen. Du måste snabbt välja ut en bok som ger den sådan energi och förstöra den.
Vilken bok har du läst, som var så pass dålig att du inte vill läsa en annan bok i samma genré, slänger du i elden?


Nä klassiker har hittills verkligen inte varit något för mig....


Sen kommer vi till min egen fråga som jag hittade på:

8. En superseg bok

(Miriams egna fråga) Tänk dig att du läser en bok som är så seg, så seeeeg att du sakta börjar somna. Somna så djupt att du hamnar i koma...
Vilken seg bok skulle det kunna vara?

Snark snark....


Blev visst väldigt kort.... men var svårt att koma på något nytt när så mycket bra redan var påhittat ^^


Eftersom detta är en tagg så ska det självklart taggas vidare, mitt minne är inte helt på topp så taggar säkert folk som redan blivit taggade men men. De jag vill se ska göra taggen är dessa bloggar:

Agnes & Frida från http://boooklovin.blogspot.se/

Ni får självklart filma eller bara skriva ett vanligt inlägg, är helt upp till er!

Sen taggar jag även två till bloggare som jag verkligen saknar och inte har hört något från på länge :(
Man från http://bokskadad.blogg.se/           

Kom tillbaka till era bloggar båda två, NU på stört!

även Cecilia och Gottfrid från http://varbokvarld.blogspot.se/ har man inte sett något inlägg av på länge så taggar även dem!


Hoppas ni tyckte det var kul även om videon blev lite fel!
19 kommentarer :

 1. Jag såg precis när jag skrollade ned och läste inlägget att du har en kategori för incest...
  My face: O__o'
  My thoughts: Whuh... vat?

  Härliga svar dock! (även om jag inte håller med om sämsta kärlekspar </3 XD) Ha det superawesome! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahhaa ja tydligen är det ju ett populärt tema i böcker och serier nuförtiden :P
   Jag menar ta bara TMI och Game of Thrones!

   ^^

   Radera
 2. Alltså, om du inte gillade Ms Peregrine på svenska, läs den på engelska. Tror något gått snett i den översättningen, för typ alla jag har sett som läst den på engelska tycker att den är fantastisk (inkl jag själ). Har hittills inte sett NÅGON som gillat den svenska versionen. Skittråkigt alltså. :(

  SvaraRadera
 3. Riktigt smart att göra en video av utmaningen! Tror nog att jag ska göra ett till book sacrifice med de frågor som har lagts till sedan jag gjorde den. Bara för att det är så kul! :)
  Svar; Ok, tack för förvarningen med Firelight! Skulle inte vara världens bästa om jag spenderade pengar på en bok jag kanske inte ens kommer att läsa klart! :)
  Om det slutar med att jag ändå vill läsa den får jag väl låna den på biblioteket eller något! :)

  SvaraRadera
 4. Håller med om Ms Peregrine, blev typ lite kränkt av att man förväntades köpa att de där oerhört inkrystade fotografierna (fina visserligen men...) som inte alls flöt ihop med texten. Men pestens tid!? Världens bästa bok! Har läst den kanske fem gånger, förstår inte hur man kan tycka att den är seg! Tur att man gillar olika :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kändes verkligen så...

   Ja alla säger ju det... får ge den en ny chans om ex antal år när jag kan läsa bara den i lugn och ro!

   Radera
 5. Haha, där var det där fula omslaget igen. Förstår inte alls hur de tänkte (eller inte tänkte alls?) när de gjorde det.. Blir svårt att hitta ett fulare ^^

  Tack för taggen! Ska försöka gör den i nästa vecka :)

  SvaraRadera
 6. Haha, sjukt fult omslag. :)
  Tack för taggen! :)

  SvaraRadera
 7. BAAAM!!! BOOOM!!! BAAAM!!!

  SvaraRadera
 8. Hej jag har sett på adlibris att du använder dig av Twingly och jag blev rekommenderad det men jag fattar inte hur det fungerar... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du länkar till adlibris/bokus etc och sen använder du http://www.twingly.com/ping där du skriver in din bloggs address! ^^

   Radera
  2. Åh tack för hjälpen, kände mig helt trög som inte fattade och var ju enklare än jag trodde :)

   Radera
 9. Problem med videon?? För mig har den funkat jättebra. Inget avklippt slut eller någonting. Tråkigt att du fick ta bort den

  SvaraRadera
 10. Nej, missade jag videon?! -gnöl- Den här taggen är härligt galen, ska jag absolut fundera på! :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...