fredag 9 mars 2012

Ja till Liv! Liv Strömquists ABC av Liv Strömquist

Titel: Ja till Liv! Liv Strömquists ABC
Författare: Liv Strömquist
Förlag: Ordfront Förlag
Antal sidor: 140 sidor
Språk: Svenska

(utläst 10 februari 2012)


Beskrivning från Bokus:
Ja till liv! är en ABC-bok som ser ut som en LSD-karta. Från A till Ö diskuterar hon olika ämnen, allt från kristdemokratiska barn och nazisttjejer, till nördar och queerposörer i en skruvad skolbok, fylld med politisk satir, pedagogisk plakatpolitik och svaret på frågor som: Hur dog moderaterna ut? Varför är varje hallåa på TV4 förbunden att bli ihop med Niklas Strömstedt? Och vad tillför Robert Gustafsson till evolutionsteorin? Ja till Liv! innehåller flera av Liv Strömquists allra mest älskade serier, som aldrig tidigare varit utgivna i bokform, till exempel Kulturtanter, Tolv tröttsamma typer, Månadens manshora och Tjejkväll i tredje riket.

Kommentarer:
Torts att jag var lite hård mot Prins Charles Känsla så gillar jag Liv Strömquist och även detta album var en trevlig läsupplevelse. Tror till och med att jag gillade denna bättre då den inte hade så fasligt höga förväntningar att nu upp till =). Skrattade mer.

Mycket intressant och bra album men samtidigt så hemskt, världen känns så hopplös. Många människor är så hemska och många människor är så jävla trångsynta =(. Känner många gånger att jag ger upp på tanken att världen ska bli bättre...

Men för att inte smitta med min bitterhet så ska jag istället ta upp en av de delarna i albumet jag tyckte var bäst/roligast som tex barn-delen, där Liv jämför barn med kristdemokrater. Den delen tyckte jag var riktigt kul =). Vilken var eran favoritdel?

Bildkälla HD.se
Märker att såna här album är farliga för mig, jag blir så upprörd och tagen. Vilket förstås är meningen men ska nog vila lite och vänta att läsa något till album av Liv, måste svalna av min bitterhet lite. Sen måste jag verkligen bättra på min allmänbildning, för jag fick googla en massa namn som jag inte visste vem det var.. pinsamt värre haha!

Detta var ett recensionsexemplar från Ordfront! Tack ^^
Läs! För att lära er något nytt? Eller för att få fram massa känslor eller för att skratta!


Recensioner från andra bloggar:
Lyrans noblesserBokhora, Matildas läshörna, Fiktiviteter, och dagarna går.., ord och inga visor, Dantes bibliotek, Böcker böcker böcker.

5 kommentarer :

 1. Svar: Tack så mycket! :)

  SvaraRadera
 2. Heja Liv Strömquist och mig! Livarna regerar :D

  SvaraRadera
 3. Halloj! Har tänkt byta bort mina två Sarah Dessen böcker. Mitt perfekta liv och Mycket mer än så. För att jag istället ska köpa dem på engelska. Är det nåt du är intresserad av? Vet ju att du ville ha This Lullaby (som jag kommer att behålla.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte nog tyvärr också läsa dem på engelska :(
   men hör av mig ifall jag är i stockholm och har ändrat mig. Kommer troligen dit runt valborg och kanske även nån i gång mitten på april!

   Radera
 4. Jag minns inte riktigt allt, jag läste med våldsam hastighet för att jag tyckte att den var så bra. Men jag tyckte att avsnitten om moderaterna var väldigt fyndiga och roliga.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...