lördag 17 mars 2012

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld

Danskt band: [Adlibris][Bokus]
Pocket: [Adlibris][Bokus]

Titel: Här ligger jag och blöder
Författare: Jenny Jägerfeld
Förlag: Gilla Böcker
Antal sidor:  251 sidor
Språk: Svenska

(utläst 10 februari 2012)


Beskrivning från Bokus:
"Klockan var kvart i ett torsdagen den tolfte april, dagen för den internationellt inbillade olycksdagen, och jag hade just sågat av den yttersta toppen av min vänstertumme med en elektrisk sticksåg."

Maja skulle aldrig skada sig själv, aldrig avsiktligt som folk verkar tro. Ska man inte få såga av sig en tumspets utan att alla börjar oroa sig? Det vill säga, alla utom Majas mamma. Tvärtom är det Maja som oroar sig för henne.

På en fest hon inte är inbjuden till träffar hon tjugoåriga Justin, en superverbal bilmekaniker med rosa byxor, som får henne att glömma allt om frånvarande mammor och avsågade tummar. Men sen läser Maja ett mejl som inte är till henne, ett mejl som gör ondare än alla sticksågar i världen.

Denna bok finns med på Bokrean nu! Så passa på om ni tycket den låter intressant ^^!

Kommentarer:
Börjar verkligen tycka om "Gilla Böcker"s böcker. Har hittills inte ogillat någon (har läst fyra). Härliga ungdomsböcker som man läser ut i ett naffs ^^. Sköna böcker att få bort lite lässvacka/lästorka med.

Boken börjar starkt, det är blodigt och detaljrikt och även jag som inte alls är känslig för sånt reagerar jag verkligen. Jag får tydliga bilder i huvudet och ryser till ^^. Så nej första sidorna är inget för de blodrädda!
Älskar välskrivna ungdomsböcker. De får mig verkligen att känna igen mig från när jag var i den åldern. Hur man kunde vara sårad och alla dumma små knep man tog till för att bli sedd.

Helt enkelt en underbar bok med ett härligt språk. Jag läste ut den snabbt, så som jag gör med sådana här bra böcker! Bjuder på lite citat för att ni ska förstå hur skön den är:
"Vad kollar du på?"  "Det kallas för TV. Det är som ett slags tvådimensionellt akvarium för små små människor. Minus vatten."
"If you wanna make an apple pie from scratch, you'll have to start by making the universe. "
"I wish my lawn was emo, so that it would cut itself "
De två sista är visserligen inte citat från Jenny, men de är bra ändå och stod i boken ^^

Detta var ett rec-ex från Gilla Böcker, tack så mycket! 
 
Mycket starkt "Gillar"! Så enkel och så bra. Läs!

Random tankar: 
- Mobbningen kändes väldigt omogen, var man så på gymnasiet? Är man inte för gammal för den typen av mobbing då? Känns lite High School tycker jag, som i för sig väl är som gymnasiet åldersmässigt tror jag, rätta mig om jag har fel! Men amerikaner har ju alltid känns lite omognare än svenskar... No offense ;)
- Kan man tjuvkolla någons facebook så där? Alltså kan man markera att läst meddelande som oläst igen? För den funktionen har jag nog aldrig sett...

Recensioner från andra bloggar: 
Bokgläntan,BokClara, Boknea, En bok om dagen, Matildas läshörna, Boktycke, Calliope Books,Bokträdet, Boktoka, Onekligen, Bokhora, Expressen.

2 kommentarer :

  1. Huh ja de blodiga delarna fick jag skumläsa :P Jag är känslig för blod och har, när jag gick i grundskolan, fått gå ut från lektioner i skolan för att jag blivit yr om fröken hade högläsning ur någon bok med riktigt beskrivande,blodiga scener :P

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte boken var ok, men inte lysande. Jag håller med om det med åldern(fast jag inte tänkte på det när jag läste boken), mobbingen verkar mer på högstadienivå.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...