torsdag 29 mars 2012

Percy Jackson and the Sea of Monsters av Rick Riordan

Titel: Percy Jackson and the Sea of Monsters
Författare: Rick Riordan
Förlag: Puffin Books
Antal sidor: 288 sidor
Språk: Engelska
Serie: Del 2 av 5 i serien om Percy Jackson.

(utläst 18 februari 2012)
Beskrivning från Adlibris:
Percy Jackson, the young demi-god, is back for his second exciting adventure in the bestselling series by Rick Riordan. You can't tell by looking at me that my dad is Poseidon, God of the Sea. It's not easy being a half-blood these days. You mortals can't even see the monsters we have to fight all the time. So when a game of dodgeball turned into a death match against an ugly gang of cannibal giants, I couldn't exactly ask my gym teacher for help. And that was just for starters. This is the one where Camp Half Blood is under attack, and unless I get my hands on the Golden Fleece, the whole camp will be invaded by monsters. Big ones. Can Percy survive the treacherous Sea of Monsters and restore order to Half-Blood Hill?
Häftad: [Adlibris][Bokus][Amazon][BookDep]
Kommentarer: 
Tyvärr måste jag fortsätta att säga att jag inte är överförtjust i Percy =(. Jättetråkigt, den serien verkar ju ha en fanskara nästan lika stark som Harry P... Så varför blir inte jag frälst? Är jag för gammal kanske?
Jag tycker ju ändå om grundidén och så.. men nä tycker inte det håller. 

All action händer för snabbt, redan i början tycker jag det blir för mycket så att jag inte tycker det är verken spännande eller intressant, skummar igenom och fastnar inte :(. Men de mer lugnare scenerna och de små dialogerna och humorn de tycker jag om. 

Det är för mycket jävla monsterattacker hela tiden. Jag gillar dem inte och gillar inte att läsa om dem...skummar igenom dem för jag vet ju ändå att allt kommer gå bra i slutet >.< Försök överraska mig istället Rick, du är för förutsägbar!

Tror dock att jag hade gillat serien lite bättre om jag hade varit bättre på grekisk mytologi. Då hade jag känt igen monstren och gudarna bättre. Kanske hade jag då också kunnat relatera till dem mer och fattat skämt och paralleller med originalberättelserna bättre.

Slutet var iallafall intressant och eftersom jag redan har resten av serien hemma så kommer jag väl trots att jag inte gillade denna läsa trean.
Hoppas jag gillar den bättre.
Tyvärr inge bra betyg från mig. För mycket action utan djup!
Recensioner från andra bloggar: 
Reading this world, Bookrelated, Boknea, Saras perspektiv.
Random tankar:
- Tycker att Tyson påminner mig om Joshua i Dark Angel och det ger mig ett leende på läpparna =). Båda är snälla och vill så väl men är inte alltid helt med om ni förstår vad jag menar :P. Någon som tänkt samma sak?
Andra omslag/utgåvor:
På engelska:
1. ENG Originalomslag tror jag. Jag gillar dem men tycker samtidigt de är liite tråkiga. Inbunden: [Adlibris] Häftad: [Adlibris][Bokus][The Book dep] 2. SV Ser lite barsligt ut, men annars gillar jag det. 3. SV Ska tydligen tryckas igen på svenska med dessa originalomslag. Kul! Häftad: [Adlibris][Bokus]

Som seriealbum:
Ska tydligen komma ut även som graphic novel. Kan tänka mig att jag skulle gilla den här serien bättre som tecknat.. Så är grymt nyfiken ^^. Häftad: [Adlibris][Bokus][Amazon]

2 kommentarer :

  1. Jag har läst hela Percy Jackson-serien (och uppföljningsserien!) men de är allihop tråkigt grunda. Det har nog delvis att göra med åldern, men sedan har jag länge funderat över om det också kan vara en kulturell sak? För jag hänger mycket på Tumblr, där det verkar finnas en hel PJ-armé, alla amerikaner (såvitt jag kan utröna), både unga och äldre. Däremot har jag inte träffat en enda svensk som tycker att böckerna är bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker att alla svenska ungdomsbokbloggare som är runt 14-19 verkar gilla dem. Har bara hört massa gott om dem :S

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...