torsdag 22 mars 2012

Anya's Ghost by Vera Brosgol

Titel: Anya's Ghost
Författare: Vera Brosgol 
Förlag: First Second
Antal sidor: 221 sidor 
Språk: Engelska (utläst 15 februari 2012)
Beskrivning från Goodreads:
Anya could really use a friend. But her new BFF isn’t kidding about the “Forever” part... Of all the things Anya expected to find at the bottom of an old well, a new friend was not one of them. Especially not a new friend who’s been dead for a century. Falling down a well is bad enough, but Anya’s normal life might actually be worse. She’s embarrassed by her family, self-conscious about her body, and she’s pretty much given up on fitting in at school. A new friend—even a ghost—is just what she needs.
Inbunden: [Adlibris][Bokus] Häftad: [Adlibris][Bokus] [Amazon][BookDep]

Kommentarer:

Först måste jag nämna att jag hade fel i min Book Haul när jag pratade om den här boken. Hon var inte en mobbad eller anorektisk tjej. Visst hade hon lite ätstörningar tyvärr men kändes mer som gaaanska vanliga "åh jag är så fet!"-tonårstankar som ungdomar (och förstås även vuxet folk) har, mer än riktiga och allvarliga problem. Kompisar hade hon också, kanske inte så många, typ bara en :P men mobbad var hon inte direkt.

Så nu när den lilla grejen är uppklarad kan jag börja gå in på hur mysigt och läsvärt detta lilla album var. Jag älskar tecknarstilen! Nämnde i videon att den är i svartvitt men de blir aldrig tråkigt och har egentligen lite mer blå/grön-grå stil än bara svartvit och var verkligen riktigt snyggt måste jag säga!

Inte nog med att den var snygg, jag må vara utseendefixerad :P men självklart går jag ju i största mängd efter innehållet när jag läser! Ja lovar jag gör det! .... *stirrar på något vackert omslag och drömmer sig bort*. Nä men iallafall var själva handlingen också riktigt intressant. Lite härliga high school problem blandat med ett mycket speciellt spöke och en mordgåta. Toppen! (Fick förresten "Hemsökt"-vibbar. Tjej ser spöken + töntig kille som följer efter henne = Suze i Hemsökt del 3)

Sen var den rolig också! Älskar humorn. Tror jag skrattade mig igenom de mesta och gjorde jag inte det så bara mös jag =). Ett riktigt toppen album som jag skulle rekommendera till de flesta =). Ville verkligen inte att de skulle ta slut! Hade supersvårt att slita mig och inte läsa ut den på en gång, men ville ju spara...

Enda negativa jag har att säga var att det var lite för mycket moralkaka på slutet annars verkligen en toppenpoängare ^^.

Supermysigt seriealbum som gav mig snyggt tecknade serierutor, en intressant historia, mycket skratt och leenden ^^. Inte helt såld på slutet med annars är detta en ny favorit!

Recensioner från andra bloggar:  

Shazam, Nellons bokblogg, iktoros böcker, Tessans bokblogg, Vettans bäcker.

Random tankar/Bloopers:

- Var någon scen där hon slängde sin lunchpåse men sen hade hon en iallafall.. Skumt!
- Var även en scen där hon smällde igen dörren men på nästa sida var den öppen! Ajabaja slarvfel!;)
Någon mer som uppmärksammat detta eller är det bara jag som är töntigt petig? Eller har jag kanske missuppfattat något, upplys mig då gärna!

Avslutar med den söta boktrailern för albumet:

10 kommentarer :

 1. Dette albumet har jeg nylig lest også, bestilte det etter å ha sett en videoblogg om det hos The Book Rat da hun hadde graphic novels week :) Jeg er enig i alt du skriver, denne må leses!

  Litt små skummel er den óg, men så er jeg ekstremt lettskremt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va kul =) Det var efter den videon jag köpte den med!

   ^^

   Radera
 2. Åh, gillade trailern! Kul med ljudeffekter till =)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar boktrailer! Är så sugen på albumet sen du visade upp den första gången på bloggen.

  SvaraRadera
 4. Ser att du läser Ender's game. Är det en serieupplaga? Min mamma har tydligen en svensk upplaga som hon köpte för länge länge sedan utan att veta att det var en sådan välkänd bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men chans att låta lite blåst...Vad menar du med serieupplaga?

   Radera
  2. Det är nog jag som hittar på ordet :) Men är den illustrerad, dvs en grafisk version?

   Radera
  3. Nä den är bara en vanlig bok. Dock väldigt fin framsida tycker jag =)

   Radera
 5. Naw, vilken söt boktrailer. :) Gillade din recension också - nu blir jag ännnu mer sugen på att läsa denna!

  SvaraRadera
 6. Åh, underbar bokvideo! Om boken kommer ut på svenska så ska jag absolut köpa den.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...