måndag 26 mars 2012

May the odds be ever in your favor!

VARNING FÖR SPOILERS... vill ni inte inte veta något alls om filmen eller boken LÄS EJ detta inlägg!


Eftersom jag är så seg med att skriva detta så kommer jag bara nämna kort vad jag gillade och inte gillade med filmen. Vill ni ha en mer detaljerad recension kolla exempelvis in dessa:
La Bibliotheque, Bokskadad, Boknea, Reading Sober, Beroende av böcker, Bokgläntan, Bookrelated, Amelies Boktips, Bokrygg etc etc :)
Måste säga att det känns som att vi alla gillade och störde oss på ungefär samma saker. Håller med om mycket i recensionerna ovan.

Vi börjar med lite som jag gillade: <3
- Skådespelarna! Nöjd med de flesta. Var innan osäker på Jennifer som Katniss men tyckte att hon gjorde ett toppenjobb. Är verkligen imponerad. Skådespelarvalet av Peeta var jag heller inte alls nöjd med innan men tyckte han spelade bra (dock besviken utseendemässigt :P inte alls som jag tänkt mig, tycker tyvärr inte Josh är snygg...).
- Att jag var så galet nervös och hade så mycket fjärillar i magen under hela filmen att det verkligen bidrog till den rätta känslan. När de stackars deltagarna var rädda och hade en klump i magen hade jag det med!
- Huvudstaden och dess invånare. Jag säger bara COOLT!

Kan lista massor mer men nu var det ju tanken att detta skulle vara ett kort inlägg....:P

Sedan kan vi fortsätta med det jag tyvärr inte gillade: =(
- Mest av allt störde mig på publiken som skrattade på fel ställen hela tiden. Speciellt när de störde och prasslade med godis under den sorgliga Rue-scenen. Ville få den rätt känslan men gick inte alls...
Malmö-publiken får ICKE godkänt...
- Mutanterna var ett skämt. Såg ut som stora hundar typ och var inte alls kopplade till de döda deltagarna.
- Ymnighetshornet var mycket mesigt och inte alls som jag tänkt mig. Såg ut som nått skumt rymdskepp och var alldeles för lågt.
- För kort tid på planen... tog slut för fort :(
- Peeta-Katniss kärlekspar biten. Tanken bakom kom tyvärr inte alls fram som det skulle. Man fick knappt veta alls hur Katniss egentligen kände. Såg ut som de blev kära sen iallafall. Var inte tydligt nog att Katniss mest bara spelade.
- Den första elddräkten ..... GU VA FULT! (se bild nedan) Så hade jag verkligen inte tänkt mig, såg mesigt och fånigt ut. Fick inte alls den effekt som det var meningen! (den andra var dock cool).


Överlag är jag iallafall mycket nöjd =). Hemskt glad över att det var så länge sedan jag läste boken. För nu slapp jag störa mig på alla små detaljer som jag annars hade gjort, hade tex glömt att Katniss blev döv på örat efter explosionen etc.

Ska verkligen försöka fortsätta med den taktiken inför kommande bok till filmsläpp:
Att inte ha läst boken precis innan, att se många trailers och läsa många recensioner om vad folk tyckte. För då vet jag innan vad jag kommer störa mig på och stör mig inte lika mycket på det under själva filmupplevelsen =).

Var ni nöjda?

<3

14 kommentarer :

 1. Jag hålled med om typ allting. Deras dräkter skulle ju vara asballa! Vart inte alls snyggt och jag kan säga att stockholmspubliken inte fick godkänt heller. Småpratades under hela filmen. Och min kompis som inte hade läst böckerna trodde att katniss på riktigt var into peeta och det kom inte fram riktigt att det bara var en plan. Men generellt är jag grymt nöjd med filmen!
  Och så länkade di till mig, hoho, tack :3

  SvaraRadera
 2. Jag älskade den! Tycker att vissa ändringar var nödvändiga för att inte ge för mycket lösa detaljer. Är intresserad över hur läsare och icke-läsare upplevde de olika momenten. Det är en stor fördel att ha läst boken, för att förstå Katniss bättre, och få mer bakgrund om Panem.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte sett filmen än, tyvärr! Men när jag läste boken så tyckte jag att hon kanske protesterade lite väl mycket och sa lite väl mycket att det var spel, som hon var rädd att bli sårad. Misstänksam är hon ju mot alla. Alltså är jag inte så säker på att ni har rätt att det BARA var spel i bok 1.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det håller jag i för sig med om. Minns att jag tänkte på det när jag läste boken men hade glömt det nu när det var några år sedan..

   Radera
 4. Min biokompis hade inte heller läst någon av böckerna och förstod inte riktigt hur det låg till mellan Katniss och Peeta förrän jag förklarade. De kunde gott klämt in en kort förklaring angående det, utan att det tagit för lång tid.

  SvaraRadera
 5. Först och främst, kul att höra att vi tänkte ungefär likadant!

  Vad ledsen jag blir för din skull, med Malmö-publiken; har nog alltid haft tur (de få gångerna) när jag tittat på bio där, men usch - att andra ska behöva förstöra ens biobesök är verkligen inte sjysst. Särskilt inte som vissa har "förberett" sig i månader innan premiären. Kan låta lite överdramatiserat, men det är lite så det kan kännas.

  Och mutanterna såg verkligen bara ut som stora hundar - knappt skräckinjagande, vilket var deras syfte. De tappade lite fokusen där..

  I och med att relationen mellan Katniss och Peeta inte framgick så tydligt så är jag lite orolig för hur de ska fixa till det snyggt till nästa film, utan att göra folk mer förvirrade. Tyckte alltså också att de borde ha förklarat det bättre.

  Sedan måste jag ju hålla med dig om första elddräkten, hahahahahaha. En sak som jag glömde bort i efterhand. Men ja, de såg riktigt mesiga och fåniga ut. Påminner mig lite om en aliendräkt gjord 1970. :-)

  Trots detta så var jag också otroligt nöjd! Ska köra på samma taktik som du och skippa att läsa om bokserien i samband med filmpremiärerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag blev ju lite sur. Men försökte att inte låta det förstöra för mycket =) Var ju annars nöjd så =)

   Ja undra hur de löser det i nästa filmen...

   Hahhaa ja lite som en aliendräkt såg det verkligen ut som!

   Radera
 6. DU HAR BOXEN?! BLÄHÄ PÅ DIG! Nä skoja, men vad avundsjuk jag blir... Har du sett Buffy? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såklart varför skulle jag annars ha köpt boxen ;)

   Radera
 7. Nej Miriam det var inte publiken som förstörde Rue-scenen för dig, det var valet att spendera ungefär två minuter på hela relationen mellan Katniss och Rue i filmen som gjorde det. Det blev ungefär lika sorgligt som när Foxface dog, vad jag tror ungarna idag skulle kalla "EPIC FAIL".

  Orkar inte ens gnälla om alla andra saker jag störde mig på men det ovan är nog det som kändes värst :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha märks att du läste ut boken kort tid innan filmen. Stackars Hong du skulle ha lyssnat mindre på Kjell och läst dem långt tidigare så att du slapp bli så besviken på filmen ;)

   *klapp klapp*

   Radera
 8. Gillade filmen! Håller med om att mutanterna var skit, det var helt fel, och skulle inte ymnighetshornet vara av guld, brännas och bli iskallt? Jag tänker mer att det ser ut som en staty som finns här i Umeå (http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Konstverket,_Strömpilen.JPG Det är dock mer guldigt när det är soligt, bilden är dåligt!)

  Det som var positivt med filmen tyckte jag var att de la till lite om spelledarna, de som skötte planen och lite mer om presidenten. Och smart att använda "kommentatorerna" i programmet för att förklara t.ex. målbålgetingar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh den var lite cool. Men tänkte mig nått helt annat från alla andra. Tänkte mig typ nått fyr-liknande torn... fråga mig inte varför :P

   Ja det var coolt att se ^^
   Jo de tänkte jag också på att dom löste snyggt!

   Radera
 9. Jag var ganska nöjd med filmen, men visst finns det mkt man kan störa sig på - så blir det ju alltid. Ett stort plus var ändå att min kusin, som inte läst boken, fattade det mesta. Största besvikelsen var slutet med mutanthundarna - bah, mesigt!
  Satt framför ett gäng småtjejer, kanske 12-13 år, som skrek och grät och tisslade och tasslade precis hela tiden när Peeta var med. Och sparkade på våra stolsryggar. Buu!!!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...