fredag 23 mars 2012

I Min Brevlåda (11): Sjöjungfrur med mera

Finns massor av engelska bokbloggar som har inlägg med titeln "In my Mailbox (x)" jag tycker idéen är jättekul, så tänkte därför köra en svensk variant. Några gånger i månaden tänker jag alltså göra ett inlägg där jag visar vad jag fått hem för böcker i "brevlådan" (böcker jag köpt, bytt eller fått som recensionsexemplar och även de som inte kommit i brevlådan utan som jag köpt i en fysik butik eller på second hand etc).
För er som missat så kom jag ju på för några dagar/vecka sen att jag ska börja ha teman som jag sen gör en gemensam videorecension på och då första temat blev sjöjungfrur har jag självklart införskaffat mig lite böcker i detta tema:
De tre böckerna jag ska läsa och köpte är:

- Ingo av Helen Dunmore:
En svensköversatt och inbunden bok som jag beställde som rec-ex från B Wahlströms. Har läst typ halva och tycker hittills att den är mysig men inte jätte händelsefull. Mer får ni veta i videorecensionen ;)
- Forgive My Fins av Tera Lynn Childs:
En bok som kom två i omröstningen av vilken bok jag skulle läsa och som verkar rätt mysig.
- Real Mermaids Don't Wear Toe Rings av Helene Boudreau:
Boken som ni helst ville att jag skulle läsa. Verkar rolig och är bara ca 200sidor så den tänkte jag sätta tänderna i efter Ingo ^^.

Kul med lite nya färger i bokhyllan, har inte haft så mycket ljusblått/turkos förut!
Sen har vi ett seriealbum som också är ett recensionsexemplar från Kartago:

- Zelda 2. Kampen fortsätter av Lina Neidestam:
Tvåan är äntligen här! Längtat efter den sen jag läste första albumet =). Redan utläst och tyckte mycket om den så recension kommer så småningom! =)
Sist men inte minst har vi typ dystopiska böcker köpt från the Book depository:

- Pretties av Scott Westerfeld:
Del två i Uglies-serien ^^. Ska bli kul att läsa om.
Ser fram emot att lära känna den "vackra världen" mer =).
- The Knife of Never Letting Go av Patrick Ness:
Första delen i Chaos Walking trilogin, hört mycket gott om den serien och även lite klagomål så ska bli spännande att se vilken sida jag hamnar på.

Fick även hem Kaninhjärta av Christin Ljungqvist från Gilla böcker för några veckor sedan men som förhands-ex, Alltså inte tryckt exemplar utan bara a4-papper, så kände inte att jag behövde fota det ;)
Den är utläst och hade hoppats på en superhit för då hade jag haft chansen att blivit citerad på baksidan av boken, vilket är något av en stor dröm ^^. Tyvärr var jag inte 100% såld så blir inget av det. Jättetråkigt :(  Hade inte bangat på att bli citerad trots att jag inte tokälskade den utan bara gillade den... men förstår ju att det inte funkar lika bra... Bara så grymt besviken när man ändå la ner så mycket tid på att läsa ut den snabbt och skriva en recension sent på kvällen mitt i skolveckan. Men va ska man göra? Skönt att få skriva av sig lite om min besvikenhet iallafall.

Beställde även Varma Kroppar från Mix förlag som rec-ex men har tyvärr varken fått svar eller någon bok. Vilket är väldigt tråkigt och dumt, tycker ändå det är trevligare om de iallafall svarar nej om så är fallet, vilket jag skrev i mailet. För då vet man ju så att man kan köpa den själv.. nu sitter jag ju fortfarande och hoppas på att den ramlar ner i brevlådan.
Blir väl att jag köper den till när jag har tema Zombies istället!


Slutligen måste jag avsluta med att skrika: JAG SKA SE HUNGERSPELEN IKVÄLL!! Om några timmar sitter jag på buss mot Malmö där jag och nio kompisar ska kolla på den. Är så pepp att jag knappt kan tänka på annat =).

10 kommentarer :

  1. Åååh, jag vill också läsa Zelda 2!

    Jag gillade Patrick Ness första bok, Tystnaden i Bruset, som den heter på svenska. Väldigt intressant, men jag kan förstå att vissa stör sig på språket. Kul dock när någon töjer på gränserna :D

    SvaraRadera
  2. Ska bli kul att se vad du tycker om filmen :)

    SvaraRadera
  3. Tycker att du ska skicka mejlet igen till mix! De kan ha hamnat i junk eller något liknande för förlag brukar alltid svara mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmm ja jag gör nog det när jag har tema Zombie sen ^^

      Radera
  4. Inspirerad av Annas blogginlägg om recensioner tänkte jag att det är dags för Bokmärkts bokrecensioner att få en make over. Jag har länge velat ändra vårt betygssystem. Jag gillar verkligen ditt betygssystem med Älskar, Gillar osv samt att du lägger till om du är besviken. Jag undrar om vi kan sno lite av din idé? Vi skulle vilja ha en liknande skala med smiley-gubbar men med Goodreads etiketter. Är det ok? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter kul! Som jag skrev hos Anna är det bara att köra på!

      Radera
  5. Tror inte jag någonsin läst en bok om sjöjungfrur. :-) Ska bli spännande att se vad som finns i genren.

    SvaraRadera
  6. Jeg så The Hunger Games på fredag og syntes den var veldig bra! Det blir spennende å se hva du syntes om havfrue bøkene du har kjøpt deg, så langt har jeg kun lest en bok om disse vakre skapningene som skal leve i havet. Den falt dessverre ikke i smak.

    Varma Kroppar anbefales, veldig fin bok!

    Pretties gleder jeg meg veldig til å lese, Uglies var spennende!

    Ønsker deg en fin uke med mange gode leseropplevelser :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack =)

      Ja hoppas jag gillar nån iallafall av sjöjungfruböckerna ^^

      Radera
  7. Jag har läst Ingo och gjort en recension på den i min blogg! Ska bli intressant att se vad du tyckte om den ;)
    Här är en liten länk till min blogg, titta gärna in :) http://bokbeate.blogspot.se/

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...