onsdag 30 november 2011

Den glädjelösa ön av Enrique Fernández

Titel: Den glädjelösa ön
Författare:  Enrique Fernández
Originaltitel: L'île sans sourire
Förlag: Ordbilder
Antal sidor:  64 sidor
Språk: Svenska

(utläst 9 november 2011)


Beskrivning från Bokus:

Milander Dean, en man förföljd av sitt förflutna, anländer till den av havet isolerade och vågpiskade ön Yulkukany.

Där konfronteras Milanders bistra livssyn med en ung flickas livliga fantasi och han dras in i ett märkligt äventyr med mystiska varelser och talande djur.

Provläs här!

Kommentarer:

Oj vet knappt vart jag ska börja! Är totalt förälskad i detta söta seriealbum!

Kanske fattar ni om jag slänger med några rosa hjärtan i recensionen:
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 OMG!!!!11 one

Så efter den Japaninspirerade hypen så ska jag försöka samla mig och berätta varför jag älskar "Den glädjelösa ön" så otroligt mycket. Tänk er att ni har en stor rosa mixer (en snäll mixer som ingen dör av) och slänger ner "It's So Fluffy i'm gonna die"-tjejen, Boo från Monsters Inc, barnen från Totoro och varför inte Totoro själv, en söt hamster, ett gäng läskiga men gulliga monster, skogsandarna från Princess Mononoke, sotvarelserna från Spirited Away och resten av alla underbara och knasiga karaktärer från alla fina Ghibli filmerna. Så, har ni gjort det? Bra, drick nu detta! Taaadaaa! Nu kanske ni tillslut har känslan som jag hade i magen efter att ha läst ut detta album. Inte dåligt eller hur?

NI kanske fortfarande inte fattar? Bäst att jag slänger med några till:
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 
 och några till:
<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
 
Så!

Ja ni får ursäkta mitt flum-mode just nu men jag har så mycket i skolan dessa veckor att jag håller på att bli knäpp så någonstans måste man få gå lös! =)

För en mer seriös recension så får jag verkligen känslan av en serieboksvariant av en Studio Ghibli film, fast tyvärr mycket kortare. Det är helt underbara bilder och jag kan stanna upp och stirra på dem i timmar (eller ja kanske inte timmar men flera minuter iallafall). Så otroligt mysiga färger och ljussättning och gah ja jag är KÄR! Det enda tecknarmässigt jag har att klaga på är tjejernas lustiga hår, ser ut som en mantel som sitter fast på huvudet istället för hår :P Men det gör inget, lite charmigt så där ändå.

Inte nog med att den är snygg jävligt snygg, den är rolig också! Skrattade högt åt alla Eli's små påhitt och log så jag fick ont i kinderna. Fan va barn kan vara härliga! En supersöt historia som ni INTE får missa!  Och trots sin ringa längd så berör den mig nära till tårar mellan mina skrattanfall åt söta Eli's knaserier.

Men förlåt! Nu har jag hypat den för mycket :( Det var inte meningen! Nä men omg LÄS FÖR GUDS SKULL LÄS!!!! men skyll inte på mig om jag har gjort era förväntningar ohållbara och ni inte älskar den lika mycket som jag gjorde :P

Men för att dra ner förväntningarna lite måste jag ändå nämna igen att den är KORT så vissa saker som hade blivit ännu bättre försvinner tyvärr för fort. Vill ju ha mer, mer, MER! Vissa karaktärer som skogshäxan hade jag gärna lärt känna bättre och fått höra mer om. Var verkligen jätteledsen när den tog slut :( Vill ha mer och längre!

Detta var ett recensionsexemplar från Ordbilder, Tack så galet himla mycket! =)

En favorit som jag inte kommer kunna glömma på länge =). Läs och köp till ALLA som ni känner som gillar Ghibli-filmer och andra söta historier. 

Recensioner från andra bloggar:
Mangaläsaren, Barnboksprat, Simon säger, Shazam, Den hemliga trädgården, Read N See, thecuriouscaseofthebooks, Beroende av böcker.
Läs dessa så kanske ni kan få en mer rimlig förväntning av boken :P

Tre på Tre utmaningen - Slutrapport (3/3)

Imorgon är november över och där med också Tre på Tre utmaningen som Pocketlover höll.

Dessa böcker valde jag (tre första böckerna i tre olika bokserier):


(klicka på bilden för recension, dock har jag inte hunnit skriva om Hawksong än) 

Och trots att det inte såg ljus ut för bara en vecka sen så klarade jag den faktiskt =) Skrev om utmaningen här och skrev även att jag tänkte att det var perfekt för att hitta en nya favoritserie. Kan tyvärr inte säga att jag lyckades med det helt dock, kommer läsa del två i alla serierna men var ingen toppenfavorit tyvärr.

Först ut att bli utläst var Percy Jackson, som jag läste ut tidigt i september men tyckte tyvärr bara den var Helt OK , sedan läste jag ut Hex Hall i slutet av samma månad och den Gillade jag men var inte något Älskar i betyg där heller tyvärr. Därefter läste jag typ tre kapitel av Hawksong men tyckte bara att den var krånglig och tråkig så var inte alls sugen på att läsa klart den, men i och med att utmaningen led mot sitt slut gav jag den ett till försök, vilket var jättetur för den vände jättesnabbt efter de första tråkiga kapitlen och blev verkligen intressant och spännande ^^, läste till och med ut den snabbt dagen efter.

Del två av Hex Hall är den jag ser fram emot mest att läsa, men var nog Hakwsong jag faktiskt gillade bäst men den historiens slut kändes bra som den var så där är sugen efter tvåan inte lika stor som det mer spännande avslutet som Hex Hall hade. Tyvärr finns del två,  Demonglass bara som inbunden så måste vänta tills den släpps som häftad :(. Del två i Percy Jackson seriern vill jag också testa, första boken var ändå läsvärd men inte någon höjdare för min del men då serien har så många fans känner jag att den förtjänar en chans till!

Så gick det för mig. Hur gick det för er?


måndag 28 november 2011

Filmatiseringar: nu har också jag sett Breaking Dawn och Niceville!


Breaking Dawn part 1:
Twilight filmerna har bara varit en besvikelse efter en besvikelse för mig, de mäter sig inte alls med de spännande böckerna som jag verkligen älskade. Och tycker de är tråkigt att de dåliga filmerna drar ner folks intryck av böckerna så mycket men trots det har jag ändå inte kunnat hålla mig från att se dem, har däremot inte behövt se dem på bio.

Breaking Dawn var dock ett undantag, den såg jag på bio och gillade! Vilket nog berodde på att jag dragit ner mina förväntningar så enormt och för att det nu var några år sedan jag läste böckerna. Filmen blev mer spännande nu när jag inte mindes alla detaljer.  Inget mästerverk men jag är nöjd =)
Ser galet mycket fram emot tvåan, inte snällt att vi ska behöva vänta ett år....

Blev också väldigt sugen på att läsa om böckerna, så har packat upp dem från källaren nu när jag var i Stockholm över helgen. Men de är så tjocka och tunga att jag får se när jag orkar ta med dem hem till Lund sen.

För er som har mycket negativt att säga om böckerna och filmerna kolla in den här recensionen! Den tycker jag var väldigt vettig. För mycket av kritiken som böckerna får tycker jag är lite onödiga. Läs! Den är riktigt intressant =).


The Help/ Niceville:
I lördags såg jag filmatiseringen av Niceville med min mamma så tänkte att jag kunde slänga ihop mina kommentarer om den i samma inlägg.

Då jag precis har läst ut boken som filmen bygger på så har jag lite svårt att bara slappna av och kolla. Jag funderar alltid på hur det var i boken och hur de gjort annorlunda i filmen.  Vilket tyvärr drar ner intrycket lite men efter ett tag kunde jag släppa lite på det och då blev det bättre =).

Jag tyckte den var bra, men störde mig på lite små delar här och var som inte följde boken, men jag förstår ju att de måste göra så för att det ska gå. Men lite störigt är det ändå.

Mysig film var det iallafall.


söndag 27 november 2011

Bokbloggsjerka 25-28 november

Dags för Jerka igen! Denna gång tema julklappar och som ni kanske har märkt så har jag ju på senaste tiden skrivit lite inlägg om det så det passar ju utmärkt.

Kolla HÄR om ni inte vet vad en jerka är ;).

Vilka bokrelaterade julklappar vill du helst se under granen i år?


Mer än hälften av min önskelista är böcker och seriealbum =) så finns en hel del att gå på.

Listar några av dem :

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children av Ransom Riggs:
Verkar jättemysig och skrev om boken i det här inlägget för ett tag sedan.

 
Reprisboxen - Äventyrsklassiker:
Kan det bli snyggare lixom, älskar repris boxar men har varit för snål för att köpa dem själv..

Umbra av Elin Fahlstedt:
Nyfiken på mer av Elin efter att jag hade läst hennes bilderbok Önskeprickar och hennes serie Syskonfröet i första numret av Utopi.

Sen önskar jag mig som sagt en massa böcker/album till och vet inte alls vad jag önskar mig helst. Så ska bli kul att se vad jag får =).

lördag 26 november 2011

Tips två tävlingar om Glashuset

Just nu lottar både Swedish Zombie och även Zirathi ut några exemplar av boken Glashuset av Rachel Caine, den svenska översättningen av del ett i serien " Vampyrerna i Morcanville". Vilken jag har varit sugen på att läsa ett tag, men har inte kunnat bestämma mig om jag vill läsa dem på svenska eller på engelska. Många gånger vill jag helst läsa på originalspråket med då Styxx Fantasy's böcker är så otroligt snygga med sina svartfärgade kanter så lutar det ändå åt svenska. Så jag är självklart med och tävlar och var det ni med ;).

Sista dagen att vara med är den 4 dec hos Swedish Zombie och den 5 dec hos Zirathi.

Del två i serien, Döda flickors dans, släpps för övrigt snart, närmare bestämt i Januari 2012. Så då är det ju passande att läsa del ett nu =).


fredag 25 november 2011

Fågelryttaren av Adam Blade

Titel: Fågelryttaren
Författare: Adam Blade
Originaltitel: First Hero
Förlag: Berghs
Antal sidor: 177 sidor
Språk: Svenska
Serie: Legenden om Avantien del ett.

(utläst 7 november 2011)


Beskrivning från Bokus:

Avantien ett land nära katastrof. Mörkets fiender samlar sina styrkor vid gränsen. Dödsfarliga odjur och hårda strider väntar. Nu står hoppet till den 15-åriga Tanner. Han ger sig in i kampen tillsammans med sin eldfågel. Det är upp till honom att stoppa ondskan som hotar att förgöra landet.

Kommentarer:

Som jag nämnde i det här inlägget så ville jag ha tips om böcker som är för yngre läsare men som även kan passa att läsas av äldre och Fågelryttaren var en av de böckerna som jag var nyfiken på =).

Fågelryttaren är en kort bok som jag läste ut samma dag som jag fick den. Det första som slog mig var alla fina illustrationer, då det innan varje nytt kapitel finns en bild. Mängden bilder skvallrar även om att boken nog är tänkt för yngre läsare än mina 24 år, men då jag älskar bilder och illustrationer så är det inget som stör mig. Fast i och för sig så kunde det vara lite negativt med alla bilderna då de alltid var placerade först i varje kapitel och i och med det fick man lite ledtrådar om vad kapitlet skulle komma att innehålla. T ex när man i historien var mitt inne i en strid men när sen nästa kapitel börjades fick man se en bild visades huvudkaraktären sittandes att vila på en sten, man fattade på så vis att striden skulle gå bra.

Från Artful Doodlers hemsida.
Men vem är det då som har tecknat bilderna? Jag har försökt söka på saken men illustratören verkar vara något anonym, den enda som står som illustratör bak i boken är företaget Artful Doodlers, som verkar vara en grupp tecknare som blir tilldelade olika uppdrag för företaget.

Boken var väldigt lättläst och det märktes att den var skrivet för yngre läsare, inte så att språket var dåligt eller så men texten var väldigt stor och meningarna var relativt korta. Vilket inte är fel, de tycker jag om, men tyvärr är även berättelsen för kort, allt händer för fort och tar slut för fort. Man hinner inte komma någon karaktär nära, hinner inte lära känna dem. För det är action och strider så gott som hela tiden. Dock var det spännande, jag läste ju ändå ut den på bara en dag. Men hade velat ha lite mer om Tanners uppväxt och hans tid i byn, nu består istället hela boken av en enda resa bestående av strid efter strid.

Har börjar skapa en liten lista i mitt huvud med punkter på vad som gör en favoritbok för mig, vad de ska innehålla och vad de gärna får sakna. Det ska vara så pass mycket händelser att det är spännande och inte långtråkigt, men det ska samtidigt finnas med vardag och lugna scener där man får tid att komma in i boken och känna att man är med och kan bekanta sig med sina nya vänner :P (om ni förstår vad jag menar). En mycket bra bok för mig är en bok där jag verkligen lever med i berättelsen. Det lyckas inte böcker där allt händer för fort och man aldrig får en paus att tänka efter och känna efter. En toppenbok är en bok där jag bryr mig så mycket om karaktärerna att jag har hjärtat i halsgropen under deras strider och fighter för att jag är så gruvligt rädd att något ska hända dem (som i Harry Potter!).

Jag har också funderat över vad mer som gör boken en "barnbok" istället för en bok för äldre läsare. Fågelryttaren har etiketten "9-12 år" vilket jag gissar beror på den unga huvudkaraktären, den korta längden, det stora teckensnittet och att inget sex förekommer. Men blodig är den och mycket död finns med, inte så att det är äckligt men var ändå några gånger som jag reagerade på det, speciellt för att det skulle vara en "barnbok".

Då boken var så kort kändes slutet inte som ett riktigt slut, utan bara som ett slut på ett kapitel. Men då jag även fick bok nummer två så ska jag se till att läsa fortsättningen efter jullovet. Hoppas där på att jag kommer få lära känna karaktärerna i boken bättre och att den innehåller lite mindre action.

Nu har recensionen fått en något negativ klang men i slutändan gillade jag ändå boken! Den var läsvärd och spännande men hade säkert gillat den mycket mer om jag varit något yngre.

Detta var ett rec-ex från Berghs förlag, tackar!

 
Märks att det är skrivet för yngre läsare och den var lite fört kort för min smak, men jag tyckte ändå att det var en trevlig läsning. Ett svagare gillar i betyg men kunde inte ge det betyget Helt OK, för segt eller långtråkig eller så var den absolut inte.

Ändrade mig, blev betyget "Helt OK" iallafall, för den var helt okey, men fastnade inte för karaktärerna eller sögs in i boken så som andra böcker som har fått betyget "Gillar".


Recensioner från andra bloggar:
Ge mig boken. 
Hittade inte många som har läst den, så har du läst och skrivit en recension  säg till! Så länkar jag dig gärna här ;)



Andra omslag/utgåvor:

 

Verkar tyvärr inte finnas så många olika varianter, iallafall inte vad jag såg på goodreads där jag i vanliga fall brukar hitta andra omslag från olika länder :P Hittade bara det här original omslaget, men den är ju samma som det svenska så inte så spännande. Dock gillar jag det och tycker det är snyggt =).


Julklappstips (2): Till muffin- och cupcakesfantasten!


Dagens tema CUPCAKES!! =) Finns det något sötare, mysigare eller smarrigare? ;) (kunde inte hålla mig, blev ett inlägg redan idag med, men sen i helgen åker jag till Stockholm så nästa dröjer några dagar ;) )

Böcker med muffins på framsidan:



Självklart måste vi även ha lite kokböcker:



Att ha på väggen:

  


Att ha runt halsen: 




Annat trevligt:


torsdag 24 november 2011

Klappa händer små av Dan Rhodes

Titel: Klappa Händer Små
Författare: Dan Rhodes
Originaltitel: Little hands clapping
Förlag: Basil
Antal sidor: 224 sidor
Språk: Svenska

(utläst 6 november 2011)


Beskrivning från Bokus:

Någonstans i en liten stad i Tyskland finns ett bisarrt museum där en spindelätande gammal man och stadens doktor utgör de märkligaste av bundsförvanter. Samtidigt, i en by långt borta, förälskar sig den vackraste av flickor i den vackraste av pojkar,en bagare med brustet hjärta spelar valthorn och stadens mest ineffektiva poliskonstapel avslöjar, med viss hjälp av hunden
Hans, ett brott så groteskt att det kommer att skaka världen.


Kommentarer:

Den här boken var inte som jag tänkt mig, eller som jag förväntade mig men jag kom snabbt in i den och hade ett leende på läpparna medan jag läste. Får känslan av en blandning mellan Tim Burton och den underbara tv-serien Pushing Daisies vilket verkligen är ett gott betyg ^^ Den är mysigt samtidigt som den är sorglig. Början älskar jag enormt och var lite småkär, men sen när nyheten och originaliteten inte var lika stor föll den tyvärr en aning, fortfarande var den mycket bra men tyvärr inte lika underbar som början.

Boken innehåller en stor mängd morbid humor vilket är en kategori jag håller kärt. Men var samtidigt några delar som jag äcklades över och som blev lite för mycket (så som när doktorn har sex med ett lik...) men då boken bara några meningarna senare fick mig att skratta så räddades det hela av bokens underbar humor. Jag älskar hur Rhodes väver in sina små historier till resten av boken och jag är otroligt imponerad över hur han har skrivit något så vackert men samtidigt så gruvligt =).

Jag påminns verkligen av hans andra bok Skeppsbrott och känns som om han har tagit några av de knasiga historierna därifrån och gjort dem längre och eftersom den boken var en stor favorit är även detta en bok som föll mig i smaken.


Något jag dock blev lite besviken över var de lovade illustrationerna av Björn Öberg, trodde de skulle vara mycket mer. Men var bara typ två tre stycken, jättetråkigt. Men fina var de få som fanns iallafall =)

Från Björns hemsida!


Finns även en liten boktrailer om boken, kolla in den här:



Detta var ett rec-ex från Basil förlag! =)

Mycket läsvärd bok! Var nära till betyget "Älskar" men nådde inte hela vägen. Även om många delar av boken är så bra att jag skulle vilja skriva ut dem och sätta upp dem på väggen. Så vacker och samtidigt hemskt. Missa inte denna bok!

Dan Rhodes är en ny favoritförfattare och mer böcker av honom kommer läsas!

Recensioner från andra bloggar:
Bokmilaskogen, Boktradition, Eli läser och skriver, Beroende av böcker, Bokomaten, It's a literary thing, Världen enligt Audrey Fenn.

Andra omslag/utgåvor:


Den första tycker jag verkligen är grymt snygg, galet kär i de omslaget, tror jag ska köpa det någon dag och läsa om den på engelska. Den andra är också snygg men inte lika snygg.

Tror även jag ska köpa den engelska varianten av Skeppsbrott med den designen =).

Andra språk:


Dansk och en finsk variant. Den danska gillar jag inte så mycket, ser ut som en barnbok men den finska tycker jag nästan är snyggare än originalomslaget som den bygger på. Gillar att de fick med spindeln som kryper på den gamle mannen också =).

Julklappstips (1): till Zombienörden

24 november idag, en månad kvar till Julafton =). Vilket betyder att det är dags att börja tänka på julklappar, speciellt om man kommer köpa på nätet,  som jag själv tänker göra. För mig och för många andra är det däremot ofta lättare att komma på julklappar till sig själv men till andra kan det bli lite svårare. Så tänkte gör lite julinlägg med olika teman på julklappstips =). Hoppas ni hittar nått kul!

Första temat blir ZOMBIES! ^^ Helt enkelt för att jag hittade massa kul grejen när jag sökte efter julklappar till mig själv och andra. Ingen jättegenomtänkt lista och påstår inte att jag är någon expert eller att just dessa länkar kommer till det billigaste stället men lite tips är det iallafall ;).

(klicka på bilderna för att komma till köpstället)

Vi börjar såklart med lite böcker och seriealbum:

 

Vill ni ha mer? Besök då våran egna zomiebokmästare: Swedish Zombie ;)

För de som mer gillar rörliga bilder:



För de som inte nöjer sig med att bara titta:


För de som vill vara med och leka och ha kompisarna med sig irl:




För de som vill passa in bland sina vänner med aptit för hjärnor:




   




För de som vill piffa till lite där hemma:


    


För dem som vill ha något fint på väggen:


Jepp det var min julklappslista för idag, hoppas ni gillade ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...