lördag 14 maj 2011

Skeppsbrott och hundra andra berättelser om kärlek

Titel: Skeppsbrott och hundra andra berättelser om kärlek
Författare: Dan Rhodes
Originaltitel: Anthropology and a hundred other stories
Antal sidor: 207
Språk: Svenska
(utläst maj 14 2011, fast större delen år 2010)

Beskrivning från Adlibris:

Är kärleken möjlig? Hur ska män och kvinnor någonsin förstå varandra och hur fungerar egentligen en relation? Med varm humor och psykologisk skärpa lyckas Dan Rhodes komponera små berättelser som var och en har någonting att säga oss om kärleken.


Kommentarer:
Så intressant och annorlunda bok. En novellsamling med 101 stycken kortnoveller som alla handlar om kärlek på ett eller annat sätt och där alla novellerna består av endast 101 ord !
Berättelserna är väldig väldigt korta, men hinner få med så mycket trotts sina futtiga 101 ord. Dom är knasiga, konstiga, sorgliga, råa och de flesta hemskt roliga. Vet inte vad som gör att jag faller så för denna sorts humor.
Många av berättelserna skulle man kunna gråta till om de var hade varit av ”full längd” men då de är så korta blir allt bara så komiskt, jag älskar det! Nu är jag hemsk sugen på att läsa mer av honom.
För att visa lägger jag här upp en av novellerna, ”Skeppsbrott” som boken också fått sin titeln ifrån:
"Efter skeppsbrottet var jag förkrossad och grät i veckor. När jag hade sörjt färdigt insåg jag att min flickväns död inte skulle innebära slutet för mig. Jag träffade någon som var lika vacker och trevlig som hon och till slut bjöd jag med henne på solsemester. Min gamla flickvän spolades iland. Hon hade klamrat sig fast på en planka i fjorton månader och levt på fisk, regnvatten och sin kärlek till mig. Jag stod inför ett val. Min nya flickvän vann eftersom den gamla var utmärglad, smutsig och blöt och dessutom hade vattnet gjort henne skrynklig över hela kroppen."
Så hemskt men så kul, kanske har jag bara konstig humor?
En bok man gärna kan spara och läsa bara några i taget, kan tänka mig att de annars blir lite tjatiga. Då många går i samma tema.
2 kommentarer :

 1. Har just hittat din blogg och den är ju helt makalöst underbar!! Har suttit nu i typ 2 timmar och bara läst recensioner och lagt till favoriter på bokus och adlibris ^^

  Men det är en sak jag funderar på, hur får du tag på vissa böcker (denhär tex)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh söta du! Vad glad jag blir att höra det ^^ tack!

   De mesta köper jag på nätet, sv: adlibris/bokus eng: http://www.bookdepository.co.uk/eller http://www.amazon.co.uk/. Men också mycket är köpt på second hand.

   Denna köpte jag på Adlibris för ett par år sedan. Verkar vara svår att få tag på på svenska numera. Hittade den på second hand en gång med men enklast är nog att läsa den på engelska istället!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...