söndag 13 november 2011

Zelda av Lina Neidestam

Titel: Zelda
Författare: Lina Neidestam
Förlag: Kartago Förlag

Antal sidor: 150 sidor
Språk: Svenska
 

Serie: Album nr 1 om Zelda.
(2an ska komma ut någon gång 2012)


(utläst 21 oktober 2011)


Beskrivning från Adlibris:

Hjältinnan Zelda är en idealistisk, bloggande åttiotalistsnärta som med dubbelmoral och ihåliga argument slåss mot de patriarkala väderkvarnarna. Till vardags pluggar hon på Komvux och drömmer om att komma in på journalisthögskolan, som bara tar in "urblåsta modebloggare som är bra på matte". Hon snyltar på sin kompis Tova och bråkar med sin av och på- pojkvän Sigge, som egentligen är alldeles för heteronormativ för hennes smak. Zelda reser till Frankrike och Mexiko för att skriva den stora generationsromanen, men väl där hemfaller hon istället åt starka drycker och den lokala manliga fägringen. Zelda drar till skogs för att leva ekovänligt, stillsamt och finna primalkvinnan inom sig själv, men spelar istället in youtube-klipp om hur man tillverkar kaveldunstamponger.

Provläs på Bokus hemsida!

Kommentarer:

Som många seriealbum av samlade stripar (eller novellsamlingar etc) så är den lite ojämn men många gånger skrattar jag högt och jag fick verkligen tvinga mig själv att spara den och inte läsa ut den direkt. Mysig att kura ner sig under ett täcke med och ligga och läsa i sängen. Fick mig på bra humör =).

Blev en mesigt kort recension tyvärr. Tänkte lägga upp lite bilder från albumet men hittade inga bra på nätet utan hittade bara bilder från 2an och blev inte bra när jag själv fotade :P

Men läs! Den är rolig! ;)

Intressant också att kolla på hur Lina utvecklas i sin tecknarstil. Kollar man på bilderna från hennes nya album Maran ser hur mycket bättre hon har blivit sedan Zelda. Så ska bli spännande med Zelda 2 sen.

Kolla in hennes blogg om ni vill veta mer!

Lite ojämn, men gillar den. Ser fram emot Zelda 2 som släpps i början av nästa året.


Recensioner från andra bloggar:
 Bokstävlarna, Kittlitt,  Sekventiellt, Sagan om sagorna.

1 kommentar :

  1. Älskar Zelda. :-) Har följt serien i tidningen Nemi ett tag nu men ska se till att köpa albumet.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...