torsdag 24 november 2011

Klappa händer små av Dan Rhodes

Titel: Klappa Händer Små
Författare: Dan Rhodes
Originaltitel: Little hands clapping
Förlag: Basil
Antal sidor: 224 sidor
Språk: Svenska

(utläst 6 november 2011)


Beskrivning från Bokus:

Någonstans i en liten stad i Tyskland finns ett bisarrt museum där en spindelätande gammal man och stadens doktor utgör de märkligaste av bundsförvanter. Samtidigt, i en by långt borta, förälskar sig den vackraste av flickor i den vackraste av pojkar,en bagare med brustet hjärta spelar valthorn och stadens mest ineffektiva poliskonstapel avslöjar, med viss hjälp av hunden
Hans, ett brott så groteskt att det kommer att skaka världen.


Kommentarer:

Den här boken var inte som jag tänkt mig, eller som jag förväntade mig men jag kom snabbt in i den och hade ett leende på läpparna medan jag läste. Får känslan av en blandning mellan Tim Burton och den underbara tv-serien Pushing Daisies vilket verkligen är ett gott betyg ^^ Den är mysigt samtidigt som den är sorglig. Början älskar jag enormt och var lite småkär, men sen när nyheten och originaliteten inte var lika stor föll den tyvärr en aning, fortfarande var den mycket bra men tyvärr inte lika underbar som början.

Boken innehåller en stor mängd morbid humor vilket är en kategori jag håller kärt. Men var samtidigt några delar som jag äcklades över och som blev lite för mycket (så som när doktorn har sex med ett lik...) men då boken bara några meningarna senare fick mig att skratta så räddades det hela av bokens underbar humor. Jag älskar hur Rhodes väver in sina små historier till resten av boken och jag är otroligt imponerad över hur han har skrivit något så vackert men samtidigt så gruvligt =).

Jag påminns verkligen av hans andra bok Skeppsbrott och känns som om han har tagit några av de knasiga historierna därifrån och gjort dem längre och eftersom den boken var en stor favorit är även detta en bok som föll mig i smaken.


Något jag dock blev lite besviken över var de lovade illustrationerna av Björn Öberg, trodde de skulle vara mycket mer. Men var bara typ två tre stycken, jättetråkigt. Men fina var de få som fanns iallafall =)

Från Björns hemsida!


Finns även en liten boktrailer om boken, kolla in den här:Detta var ett rec-ex från Basil förlag! =)

Mycket läsvärd bok! Var nära till betyget "Älskar" men nådde inte hela vägen. Även om många delar av boken är så bra att jag skulle vilja skriva ut dem och sätta upp dem på väggen. Så vacker och samtidigt hemskt. Missa inte denna bok!

Dan Rhodes är en ny favoritförfattare och mer böcker av honom kommer läsas!

Recensioner från andra bloggar:
Bokmilaskogen, Boktradition, Eli läser och skriver, Beroende av böcker, Bokomaten, It's a literary thing, Världen enligt Audrey Fenn.

Andra omslag/utgåvor:


Den första tycker jag verkligen är grymt snygg, galet kär i de omslaget, tror jag ska köpa det någon dag och läsa om den på engelska. Den andra är också snygg men inte lika snygg.

Tror även jag ska köpa den engelska varianten av Skeppsbrott med den designen =).

Andra språk:


Dansk och en finsk variant. Den danska gillar jag inte så mycket, ser ut som en barnbok men den finska tycker jag nästan är snyggare än originalomslaget som den bygger på. Gillar att de fick med spindeln som kryper på den gamle mannen också =).

4 kommentarer :

 1. Den här boken hade mycket men, som du säger, inte nog för full pott. Dock tror jag att författaren bara kan bli bättre så jag ser fram emot vad han kan tänkas skriva i framtiden.

  Och just den där scenen med doktorn och liket fick mig att tycka att det var lite f ö r mycket. Vilket i sig är lite lustigt, för jag klarar av att han äter dem, men inte att han ligger med dem. Hm...

  SvaraRadera
 2. Jag gillade inte heller den scenen. Men, men. Bra böcker ska ju beröra. :P Jag både skrattade högt och rös av avsky! Rhodes är en författare som klarar av att skapa starka känslor hos läsaren!

  SvaraRadera
 3. Jag börjar bli nyfiken på denna boken, för den verkar så bra. Är det något för mig tror du?^^

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...