fredag 7 oktober 2011

Day 13 – Your favourite writer

Dag tretton "Min favoritförfattare", har några stycken favoriter men den första jag tänkte på var John Ajvide Lindqvist eftersom jag gillat allt jag läst av honom, tror att jag gillade "Människohamn" sämst men annars har jag alltid varit nöjd.

Läste "Låt den rätte komma in" först och tyckte den var hemskt bra och så härligt med en originell vampyrhistoria och svensk skräck de har jag inte läs mycket av, så det var underbart. När jag sen fick redan på att han skrivit en svensk zombiebok då var det ett måste! Så då läste jag "Hanteringen av odöda" som jag också älskade. Efter det läste jag "Pappersväggar" som de flesta novellsamlingar så föll inte alla noveller mig i smaken, men tänker jag tillbaka på samlingen tänker jag på novellerna jag älskade =) och glömmer de jag tyckte mindre om. Senaste boken jag läst av honom var "Lilla stjärna" som jag också tyckte hemskt mycket om ^^Men trots att jag älskar hans böcker så finns det två stycken som jag ännu inte läst:


"Tjärven" som bara kom som e-bok och ljudbok, VARFÖR!? :( Har ingen läsplatta, kommer inte köpa någon och läsa på datorn hatar jag... Någon gång kommer jag säkert läsa den, antingen genom att låna en läsplatta av någon eller troligare så kommer jag lyssna på den, men har varit mindre sugen på ljudböcker på senaste tiden. Men när det ändrar sig så står den först i kö! Så trist bara, en härlig zombiebok av min favoritförfattare men inte i någon format som jag gillar. =(

"Låt de gamla drömmarna dö" kommer det också dröja innan jag läser, har haft för dåliga erfarenheter av novellsamlingar att jag tröttnat helt på dem, tyvärr.


Vad tycker ni om Ajvides böcker?

Detta var ett inlägg i 30 dagars utmaningen.

8 kommentarer :

 1. Jag tyckte att Människohamn var så dålig att jag faktiskt inte läst nåt mer av honom. =)

  SvaraRadera
 2. Han är det bästa vi har- Så jag förlåter beredvilligt somliga texter som inte faller mig på läppen. Eftersom dufånar dig med eböcker så har du inte läset den här heller då?
  http://www.amazon.com/Itsy-Bitsy-ebook/dp/B005DXR53O

  Jag kan hålla med om att han såsade till Människohamn, tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst något av honom än. *skäms* Jag började lite med "Människohamn", men tyckte inte om den så mycket, så jag lade Ajvide Lindqvist helt på hyllan. Annars skulle jag kunna tänka mig att läsa "Hanteringen av odöda". Har hört att den ska vara läskig. Gillade filmen "Låt den rätte komma in" också, men kommer nog inte att läsa boken (gillar inte att läsa böckerna efter att ha sett filmen först; man blir så präglad!). Lite dåligt att Hollywood var tvungen att göra sin egen American version. :P Hon som spelar Eli ser ju inte ens läskig ut; hon liknar Tove Styrke.

  SvaraRadera
 4. Sofie: Åh attans, men den var inte så bra. Läs hans andra böcker!! Ge inte upp ;)

  Zombie: Oj hur har jag missat den? Har inte sett/läst eller hört om den alls >.< DUMMA JÄVLA EBÖCKER.. >.<

  Sofia:
  Dumma människohamn.. folk ska inte börja med den :P
  Testa "Hantering av odöda"! och strunta i att du sett filmen, boken är ändå så annorlunda och så mycket bättre så läs "Låt den rätte komma in" också! Det som gör historien så originell inte ens med i filmen!
  Nä håller med om att hon inte är så läskigt, har dock inte sett den Amerikanska varianten. Men älskar Chloë Grace Moretz , hon är skitcool =)

  SvaraRadera
 5. Jag älskar hans böcker, det är en av mina favoritförfattare också. Du borde *absolut* lyssna på Tjärven, den är grymt bra! (från en som egentligen inte gillar zombies, dessutom!) Jag rekommenderar ljudboken före e-boken, för den blir dessutom mycket läskigare av att herr Ajvide Lindqvist läser så, så bra. Jag lyssnade på den en varm majdag och frös i solen...

  SvaraRadera
 6. Du vet väl att Låt dom gamla drömmarna dö ger en liten förklaring om vad som händer efter slutet i Låt den rätte?!... Gillar du den är detta ett måste, trots resten av novellerna

  SvaraRadera
 7. Jo jag har hört det... så nyfiken är man ju!!! >.<

  SvaraRadera
 8. Jag instämmer med Eli! Lyssna på Tjärven, och lyssna även på hans andra böcker. Det är ju Ajvide själv som har läst in dem vilket gör att man får höra berättelsen så som han tänkt att de skall vara. Jag har lyssnat på fler böcker än jag läst av honom, de var beroendeframkallande ett tag. :)Jag lånade via Nacka kommun biblioteks internetsida, man måste vara uppkopplad då man lyssnar då boken streamas. Andra bibliotek har säkert samma system. :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...