måndag 3 oktober 2011

Bokcirkel i Lund (Malmö)! Första träffen.

Igår vad jag på min första bokcirkel träff =) Jag har läst om att många är med i bokcirklar men har aldrig varit med i någon själv så under sommarlovet annonserade jag ut att jag ville starta en grupp i Lund.

Jag fick några svar och startade en liten grupp på facebook , där vi disskuterade fram vår första bok som blev Mio min Mio av Astrid Lindgren:

Igår hade vi sedan det första mötet, på Espresso House vid Stora Gråbrödersgatan. Oväntat nog tyckte vi alla väldigt lika om boken, jag hade väntat mig att de flesta skulle ha mest positivt att säga om den då jag läst att många andra bloggare gillade den men själv var jag väldigt besviken. För det första blev jag chockad av hur kort den är hade väntat mig 250 sidor typ :P och hade nog räknat med att den skulle vara lite mindre barnslig. Sedan störde jag mig otroligt mycket på alla upprepningar i boken, men mer om det när jag skriver recensionen om boken sen. Var iallafall ett trevligt första möte med allmänt bokprat och diskussioner om filmatiseringar och annat. Men ser fram emot att läsa något tyngre nästa gång så vi har mer att diskutera.

Böckerna som står på förslag till nästa gång är:


Kafka på stranden av Haruki Murakami, Niceville av Kathryn Stockett,
Kråkflickan av Jerker Eriksson och When God Was a Rabbit av Sarah Winman


Vilken bok tycker ni att vi ska välja? Är ni med i någon bokcirkel?

 Bor du i Lund och vill vara med?
skicka då ett mail eller kommentera här nedan med din facebook profil om du har någon ;)

1 kommentar :

  1. Jag har bara läst "Niceville" och "When God was a Rabbit" (recension kommer inom kort på min blogg) och av de två tycker jag att ni ska välja "Niceville". Den var en riktig bladvändare; inte för djup men mysig på något sätt.
    "When God was a Rabbit" gillade jag inte alls. Den var alldeles för rörig och osannolik.
    Kul med bokcirkel förresten! =)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...