fredag 21 oktober 2011

Autumn av David Moody

Titel: Autumn
Författare: David Moody
Förlag: Gollancz
Antal sidor: 256 sidor
Språk: Engelska
 

Serie: Bok 1 av 6

(utläst oktober 2011)


Beskrivning från Bokus:

In less than twenty-four hours a vicious and virulent viral epidemic destroys virtually all of the population. Billions are killed, within minutes. There are no symptoms and no warnings; within moments of infection each victim suffers a violent and agonising death. At the end of ten minutes, only a handful of survivors remain. By the end of the first day those survivors wish they were dead. By the end of the first week, as the dead get up and walk, they know they are in hell.


Kommentarer:

Detta var en utmaning av Jonny från Swedish Zombie i ett försök att få mer bokbloggar att läsa mer zombieböcker =). Efter en maildiskussion med honom om "Memoirs of the Walking Dead" som jag blev sugen på att läsa så erbjöd han mig att vara med i hans recensionsutmaning vilket jag självklart ville då min lista över lästa zombieböcker inte är något att skryta över.

Över till själva recensionen, jag gillade början och karaktärerna kändes äkta, det kändes även verkligt när han beskrev chocken över hur livet och allt som man var van vid kan försvinna och ändras på bara några timmar. Ett plus också för att det var korta kapitel och lagom stor text (kommer fortsätta tjata om detta i alla mina recensioner för jag gillar när det är lättläst :P).

Men tyvärr var den ändå lite smått seg. Det händer inte så mycket och jag väntar spänt på att Zombiesarna (hur man nu stavar det ;P) ska börja attackera och att blod ska spillas etc (jag gillar sånt :P). Men efter mer än halva boken har det ännu inte hänt, utan de odöda är bara skruttiga, ruttna gamla lik som går runt och krockar in i saker >.<. Nu förstår jag dig Jonny när du sa att det inte var en klassisk zombiebok.
När sen spänningen tar fart, någon gång efter halva boken är jag så ledsen över att jag tyckte att den var seg att jag tyvärr inte fastnar till hundra procent även om jag tycker den blir mer intressant därefter.

Så tyvärr var detta ingen zombiebok för mig, tror jag antingen gillar de med en komisk twist eller de klassiska med skräck, död och mycket spänning. Så jag får helt enkelt läsa mer zombieböcker tills jag hittar min favorit ^^.

En random grej är att jag tycker det är konstigt att inte ordet Zombies nämns. För om något sånt här (att folk dör av en smitta och att liken sedan börjar att röra på sig) skulle inträffa på riktigt så skulle ju hur många som helst skämta om att de var Zombies, eller hur?


Blev ingen hit för mig, för långsam start innan det blev läskigt och spännande.  Ville ha mer action. Så tyvärr ingen serie jag kommer följa men var ändå en intressant historia, så helt klart läsvärd!

Passar nog bättre för er som vill ha mindre blodspill ;)


Detta var alltså en bok jag fick från Swedish Zombie ^^ Tack igen ;) och tack David Moody för mitt fina signerade exemplar!

Recensioner från andra bloggar:
Swedish Zombie.

Andra omslag/utgåvor:Denna variant tycker jag är mycket snygg, snyggare än den jag själv har (men vet inte om jag tycker omslaget passar så bra med innehållet. Ännu snyggare blir det när man ser hela bokseriens omslag tillsammans:Min bok är inbunden, men finns också som häftad.
Resterande i serien med den omslaget som jag har ser ut så här:

Fina färger och gillar dem också men tycker den andra omslagsserien är fantasifullare :P

5 kommentarer :

 1. Intressant!
  Som många andra i genren så har Moody valt att skriva en serie av böcker. I hans fall så händer det en del under seriens gång. I fallet med Autumn-böckerna så ändrar sig de döda allteftersom tiden går. Från de nyvakna klumpedunsar du beskriver, till att bli mer och mer medvetna och till slut är de livsfarliga. Men det blir aldrig något köttsmaskande utan de har bara ihjäl folk. Den där förvanlingen som gradvis sker med de odöda medan veckorna går är ganska kuslig tycker jag. Men problemet med alla bokserier är att författaren måste få en läsare så intresserad att man börjar att följa serien. Till slut blir det en hopplös radda serier att följa. För tillfället önskar jag att ALLA slutar att starta serier och istället ger ut lite tjockare böcker som innehåller avslutade historier. T.ex tror jag att Autumn-serien som snart är avslutad skulle kunna bli en utmärkt tegelsten. Då får man också läsa allt på en gång och KANSKE skulle du gillat det bättre när det sedan satte fart och lättare uppskatta tanken med en långsammare utveckling. Förutom att du inte gillar tegelstenar då förstås =)

  SvaraRadera
 2. Jo jag håller med. Många bokserier borde bara var EN bok med mer innehåll och mindre mellansträcka eller vad man ska säga.

  Men jo tegelstenar är läskiga.. så kanske inte hade läst dem alls då.. klurigt det där :P

  SvaraRadera
 3. jo, fanns bara de sista böckerna när jag köpte dem också. men hellre de sista än inga alls. köper resten senare :P

  SvaraRadera
 4. Hmm. Hur är bokserien annars, är det episodiska volymer så man kan känna sig tillfreds med att bara läsa en bok, eller är det en enda lång berättelse över sex böcker. Ni har gjort mig nyfiken på Moody, fast nu verkar serien som börjar med "Hater" väga över då den bara är på tre böcker =/

  SvaraRadera
 5. Emma, man kan helt klart läsa en bok i taget, de är åtskilda i episoder. Men kör på Hater du, det är bra grejer! =P

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...