tisdag 26 mars 2013

Spell Bound av Rachel Hawkins

Titel: Spell Bound 
Författare: Rachel Hawkins
Förlag: Hyperion
Antal sidor:  327 sidor 
Språk: Engelska
Serie: Ja del 3, sista delen i en trilogi.
Rec-ex: Nej.

(utläst 28 februari 2013)

Beskrivning från Goodreads:

Spolervarning för er som inte läst tidigare böcker!

Just as Sophie Mercer has come to accept her extraordinary magical powers as a demon, the Prodigium Council strips them away. Now Sophie is defenseless, alone, and at the mercy of her sworn enemies—the Brannicks, a family of warrior women who hunt down the Prodigium. Or at least that’s what Sophie thinks, until she makes a surprising discovery. The Brannicks know an epic war is coming, and they believe Sophie is the only one powerful enough to stop the world from ending. But without her magic, Sophie isn’t as confident.


Sophie’s bound for one hell of a ride—can she get her powers back before it’s too late?
Inbunden: [Adlibris][Bokus][CDON] Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], Ljusbok-CD: [Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON] 

Kommentarer:

Blir en kort recension, en bra bok och jättekul att få ha läst klart en serie som jag tycker mycket om. Men just denna var jag en aning besviken på då jag inte föll för den lika starkt som de andra.

Gillar att de börjar boken med en recap, var precis vad jag behövde då det nu var ganska exakt ett år sedan jag läste tvåan. Sånt borde alla böcker i serier ha då de släpps med så långt intervall emellan.

Vilket fall så saknar jag känslan som första boken har, vill ha det enkla High School känslan med en twist av magi, den boken var så mysig. Saknade det i andra boken med men av någon anledning gjorde det inget för jag sögs in i den så bra ändå. Här i tredje boken åker de till [skolan men är ju ändå inte samma sak. Enkelheten och vardagskänslan som jag gillar kommer ju inte med när de "kidnappas"/tvingas dit.] Vet inte varför men tyckte inte trean gav mig jättemycket. Gillar karaktärerna och älskar all sarkasm och alla skämt men var något som saknades. En bra serie men detta var tyvärr inte den bästa delen.

Lite citat:
“Whoa, I'm your girlfriend now?" 
Archer shrugged. "We've tried to kill each other, fought ghouls, and kissed a lot. I'm pretty sure we're married in some cultures.” 
“Jackass, jackass on the wall, where's the info on Hex Hall?”  
“Check out the magic crap.” He shot me a look. “Oh, is that what we’re supposed to be doing? Because I’ve just been drawing hearts and our initials in the dirt.”  


Sammanfattning:  

Bra bok men inte lika bra som ettan och tvåan!

Recensioner från andra bloggar: 

Boktycke, Booksarelives, Bladvandaren,Bookobsession (recension på hela serien)             
Är säkert massor av er som har läst men orkade inte leta så säg till så länkar jag till er recension!


Random tankar:

Så Sophie har egentligen rött hår?, de hade jag glömt.. Stör mig på att hon inte har det på framsidan!

- Fattar inte hur man kan vara Team Cal, han är ju så fåordig och så tråkig. Snäll visst men inte ett dugg spännande. [Hemskaste var att jag till och med hade glömt att han dog i slutet.. Gillar dock nu när jag blev påmind om det att Elodie kanske får honom sen ^^ ]. Så jepp jag är helt klart Team Archer!

- Gillade hela byta kropp grejen med Elodie. De var kul.

- Varför berättade de vad som händer om hon får tillbaka sina krafter? Bättre om hon inte hade vetat väl? Skrev detta medan jag läste boken, minns inte heller om man fick någon förklaring på det...

Omslag/utgåvor

Tråkigt omslag tycker jag. Ett tjejs ansikte, jepp de har vi sett förr... 
Häftad: [Adlibris][CDON]

Gillar omslagen jag har. Hela serien är så fin ihop =).

4 kommentarer :

 1. Håller med dig om att det var ett ganska tråkigt avslut på en bra serie. :( Man får hoppas på att spin-off serien blir bättre! :D

  (Jättekul att du länkade till min recension, Blev jätteglad!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hoppas den är bra =)

   Var så lite så! ^^

   Radera
 2. Denna serien påbörjade jag men glömde bort den helt:/

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...