lördag 30 mars 2013

Filmrecension: The Host

Var på förhandsvisningen av The Host i tisdags och såg filmen jag väntat på sen jag läste boken 2008. Stört kul att äntligen få ha sett den. Varje gång jag har sett trailerserna så har jag på riktigt fått gåshud och har varit så peppad att jag inte vet vad jag ska ta vägen.

Tyvärr tyckte jag inte den var lika bra som trailerserna men jag är nöjd, helt klart nöjd =). En bra film som har sina positiva och negativa delar. Men överlag är jag imponerad att de ändå fick ihop det rätt bra. Svårt med en bok som är så pass lång.


Positiva:
+ Snygg, gillar miljöerna och skådisarna.
+ Gillar skådisvalet för [Wandas nya kropp, inte som jag tänkt mig alls egentligen men tycker Emily Browning är stört söt. Dock såg hon jätte creepy ut med alienlinserna :P. ]
+ Älskar låten i trailern och i slutet av filmen, Radioactive av Imagine Dragons, den ger mig gåshud! Riktigt bra och passar filmen =)

Negativa:
- Gillade inte Melanies röst. Den var så gnällig. Kunde inte ta henne seriöst. Kändes fånigt, vilket är tråkigt för älskade alla deras konversationer i boken.
- Att filmen inte blev lika känslosam som boken. Den berörde mig inte alls på samma sätt. I boken levde jag verkligen med karaktärerna och grät med dem. Här lärde man inte känna dem.
- Hade velat se mer av det nya samhället, hur det hade förändrats. Tyckte det var galet intressant i boken.


Så ja helt okey film, är nöjd och vill se den igen, men boken kickar ju filmens rumpa med hästlängder, men de var ju också väntat ^^. Ska man våga sig på att läsa om boken tro....

Tur iallafall att det var länge sedan jag sist läste boken, för nu minns jag inte så många detaljer. Så nu slapp jag störa mig på saker som missats, förutom lite delar som har kortats ner och inte fått samma känsla nu när de var kortare. Som tex hur samhället var i början, vandringen och när hon torteras och fryses ut av gruppen. De delarna var mycket längre i boken, vilket inte är konstigt men lite stör man ju sig ändå.

Några mer som har sett och skrivit om filmen:

iheartmybooks, Unga böcker, IHeartBooks, Andréa i Boklandet, Nellas bokplanet, 23 minuter, Min bok och jag, Bokgläntan, Sagan om sagorna, Amelies boktips.
GP,  SvdSvt, NyhetsmorgonNöjesguiden, Onyanserat.

Har ni med sett den? Vad tyckte ni?
PS: Tack Forma Books för förhandsvisningen och goodiebagen =)!

19 kommentarer :

 1. OMFG, vill se NU!!!!^^ :)

  SvaraRadera
 2. Såg den igår :)
  Väldigt nöjd faktiskt. Även ifall jag håller med dig på de negativa delarna så är det alltid sådant man får vänta sig när det kommer till filmateriseringar och jag har lärt mig att vänja mig vid det nu :)
  Men mina favoritscener från boken var med och skådespelarna var verkligen underbara, vilket är huvudsaken tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är lite så, börjar bli bättre och bättre på det själv så jag blir mindre missnöjd =)
   Va bra ^^

   Radera
 3. Jag såg den på premiärdagen och är rätt besviken. Läste om boken för bara någon vecka sen och jag älskar den, men filmen är så annorlunda. Alla mina favoritscener var så mycket enklare/kortare i filmen och det var rätt många småsaker som jag störde mig på också :/ men kompisarna som jag gick och såg den med älskade den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är extra svårt att bli nöjd om man läst ut den så kort tid innan, då minns man ju så mycket mer...

   Radera
 4. Ska se den i kväll :) Fast har inte läst boken.

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om hennes röst! men annars så gillade jag den veerkligen, i was good! :)

  SvaraRadera
 6. Spännande se den, ska försöka göra det till veckan!:)

  SvaraRadera
 7. Jag såg filmen igår och blev lite besviken. Den var helt okej men inte alls lika bra som boken. Jag håller med om att handlingen inte berörde på samma sätt. Men jag tänka mig att det är en svår bok att få till bra på film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju tyvärr svårt, speciellt med en så lång bok!

   Radera
 8. Jag såg filmen i helgen. Var ju faktiskt riktigt bra, det hade jag inte väntat mig. Och nu när du säger att boken är bättre så måste jag ju läsa boken också! Säg mig, är den likt Twilight? För jag orkade bara läsa första boken ur Twilight innan jag tröttnade så jag hoppas The Host är ungefär en miljon gånger bättre hehe ;)

  SvaraRadera
 9. Jag var inte så intresserad av boken eftersom jag inte alls gillar Twilight. Men nu när jag sett filmen, som jag tyckte var riktigt bra, är jag sugen på att läsa boken också. Jag ser gärna filmen igen.

  SvaraRadera
 10. Jag har också velat se filmen sen jag läste boken första gången. Kul att äntligen ha gjort det :)
  Jag är ganksa nöjd, tycker filmen är riktigt bra. Men jag håller med dig, det är lite synd att känslorna och relationerna inte kommer fram på samma sätt som i boken och vissa händelser, som de du nämner kortades ner medan andra försvann. Men det blev ändå en bra filmatisering. jag kommer se filmen igen, och kommer förmodligen läsa om boken snart också.

  SvaraRadera
 11. Jag kan verkligen hålla med om allt du skrivit, både om filmen och boken :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...