måndag 18 mars 2013

Insurgent by Veronica Roth

Titel: Insurgent
Författare: Veronica Roth 
Förlag: Harper Collins USA
Antal sidor: 525
Språk: Engelska
Serie: Divergent-serien del 2!
Rec-ex: Nej.

(utläst 13 februari 2013)

Beskrivning från Goodreads:

LÄS INTE denna sammanfattning om ni inte redan har läst Divergent!

One choice can transform you—or it can destroy you. But every choice has consequences, and as unrest surges in the factions all around her, Tris Prior must continue trying to save those she loves—and herself—while grappling with haunting questions of grief and forgiveness, identity and loyalty, politics and love.


Tris's initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable—and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.
Inbunden: [Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON][CDON] Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], E-bok: [Bokus]

Kommentarer:

Först och främst något allmänt som egentligen inte bara är kopplat till Insurgent
Varför varför finns det ingen character guide till böcker utan spoilers!?.... Mitt minne suger så kommer inte ihåg namn och blir tokig på det. Speciellt då jag varje gång jag kollar upp något råkar jag spoila mig själv. Borde vara en kort character guide (och en sammanfattning för boken som var innan) innan den nya boken börjar. Så man kan kolla upp något eller någon utan att råka få reda på stora spoilers... Detta hände nämligen mig när jag skulle kolla upp en av karaktärerna i den här boken... suck!
Så nu har jag sparat en character guide på datorn som jag har nu innan bok 3 släpps så jag slipper spoila mig igen. Smart va? ^^

Hur som helst så tyckte jag tyvärr inte att denna bok var lika bra som ettan. Den var något av en transportbok. Däremot tycker jag att genom att ha läst denna så blir Divergent ännu bättre. Allt som jag störde mig på när jag läste den fick sina svar i denna. Så de gillar jag!

Kände lite som jag kände för Revolt, den var mycket bra men förväntningarna var så höga att den här boken, som var rätt annorlunda från första boken, inte riktigt når upp.

Det jag gillar så som i första boken är handlingen, världen och karaktärerna. Gillar även Tris och Fours relation, den känns äkta. De är inte bara kära och sen får problem och grälar för orealistiska eller fåniga saker (som bara lagts till för att inte kärleken ska vara enkel) utan grälen känns ändå legitima.

Slutet var väldigt spännande med en intressant cliffhanger, hade gissat en liknande variant på slutet länge, men det var fortfarande spännande. Ska bli väldigt kul att läsa fortsättningen. Har många frågor jag vill få svar på =).

Sammanfattning:

Riktigt bra bok men något av en transportsträcka. Första boken var snäppet bättre.

Recensioner från andra bloggar: 

I bokens värld, Maddies Bokblogg, Booklovin, Bookcircle, Bladvändaren, Bokgläntan, Boktycke, Romeo and Juliet, Read N See.

Random tankar:

- Jag blir arg på Four i den här boken. När han säger att han inte kan [ älska någon som förstör sig själv... ] Men bitch! [Hjälp henne istället! Svik henne inte när hon behöver dig som mest och inte är stark för en gångs skull..]

- Hemskt val när de skulle välja vilka av [de tre de skulle rädda. Varför inte rädda Merlene?]

- Blev först väldigt förvirrad när Lynn blev så arg på Merlene och Uriah. Jag trodde att hon gillade/var kär i Hector (vilket ju visade sig vara hennes borsa.... så där hade jag fel => Att ha dåligt minne suger :P).Trodde hon var svartis på dem för att hon var kär i Uriah med. Hängde inte alls med som ni märker. Men när man sen fick reda på att [hon var kär i Merlene var det mindre konstigt =). Dock sorgligt =/]

- Var är reaktionen från Uriah? Hans [kärlek dog juh!!]


- Varför skulle Christina få komma med till attacken? [Hon har ju blivit skjuten en gång? Eller gäller det kanske bara de som blev skjutna andra gången. Nej juste då var det inget skott utan en spruta. Det kanske bara var en tillfällig kontroll då eller]?

- Har alltid läst "factions" med r, alltsp "fraction"... märkte i de här boken att jag läst fel :P.

- Hade lite svårt för alla serum och alternativa händelser. Misstänker nämligen att allt är fejk hela tiden och kan inte helt fokusera när jag läser och missar då allt som verkligen händer.

- Min plan som jag trodde att Tobias hade var att han [skulle berätta för de som var factionless att de snart kommer attackeras. Att han kommer avslöja deras location så att de sedan kan ligga i bakhåll och anfalla].

- Tycker det är lite dumt av Tris att vara sur på Christina för att hon har trott att Tris är en kallblodig mördare utan en riktig anledning för att ha dödat [Will. Men sen tror hon själv direkt att sin egen bror kan ha svikit henne helt utan anledning?]

- Tycker även att det är dumt att hon skryter för Jeanine att de inte kan styra henne. Såklart kan de det. Det är bara att de hotar om att mörda någon hon bryr sig om eller liknande ju!

- Fattar inte riktigt hur Tobias [hölls till fånga. Kändes som att han bara gick runt fritt...]

Omslag/utgåvor:

 
1. Andra varianten på omslaget. Så himla himla fint det med. Älskar färgerna på denna och på Divergent. Häftad: [Adlibris][Bokus][CDON], Box-set: [Bokus], E-bok: [Bokus]
2. Själv fick jag min bok från den här boxen. Häftad: [Adlibris][Bokus][CDONInbundna: [Adlibris][Bokus][CDON]

6 kommentarer :

 1. Kan verkligen inte vänta med sista boken, all väntan tar död på mig!

  SvaraRadera
 2. Måste se till att läsa Divergent snart... Den ligger ju här hemma :)

  SvaraRadera
 3. Trots att jag har läst båda de här böckerna, och älskat dem, så känns det som att jag har glömt typ allt! Jag kommer inte ihåg någonting av det du nämner i spoilerdelen ;) haha. Måste nog läsa någon slags resumé innan jag ger mig på sista boken :)

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte, tvärtemot dig, att detta INTE var en typisk del två, dvs en transportsträcka. Jag tyckte nästan det hände ännu mer än i Divergent. Och, ja, när man nu äntligen får reda på mer om den värld det utspelar sig i så höjs Divergent ett snäpp också.

  SvaraRadera
 5. Den här vill jag läsa. Måste läsa Divergent först så klart :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...