måndag 4 mars 2013

Filmrecension: Beautiful Creatures


Så nu har också jag fått se filmatiseringen så många av er har pratat om de senaste veckorna.

Jag hade hört mycket blandat kritik och främst negativt om att den inte följde boken så bra. Men då jag inte har läst boken så kan jag inte uttala mig något om det. Hur som helst var den mycket bättre än jag trodde. Hade nämligen überlåga förväntningar speciellt efter att ha läst Tessans väldigt arga recension om den :P.

Filmen hade sina positiva element och sina negativa. Vi börjar med..

De positiva:

- Skådespelarna, jag gillade alla! =)
- Härliga Ethan, han var så charmig och rolig. Först när jag hade sett bilder på honom tyckte jag han var ful, hehe, men sen vägde ändå personligheten upp, tur det!
- Kul att se något mer med Zoey Deutch som ska spela Rose! Har annars bara sett henne i tv-serien Ringer. Här hade hon en väääldigt annorlunda roll från hur Rose är, så ska bli kul att se om hon klarar det med ^^.
- Gillade miljöerna och kläderna.
- Gillade sydstatsdialekten. Tyckte de var lite charmigt ^^
- Sedan har jag VÄRLDENS girl-crush på Emmy Rossum som spelade urcoola karraktären Ridley. Kan man vara hetare/snyggare/vackrare eller? *dör lite*. Seriöst min kille får ju passa sig om hon kommer på besök till Sverige!


De negativa:

- Att filmen kändes lite hoppig, gissar att det är för att de tryckt ihop en hel tjock tegelsten till en film. Man fattade inte heelt hur allt hängde ihop, men det mesta iallafall.
- De urusla effekterna, kändes som en b TV-serie från 90-00 talet ;P. Pinsamt gjort!

Vilket fall som är jag väldigt nyfiken nu på vad jag skulle tycka om boken. Gillar idén men tror tyvärr jag kommer tycka boken är rätt seg då jag inte är så förtjust i tegelstenar av den här sorten. Så får se om jag kommer läsa den. Vet heller inte om jag vill läsa den på svenska eller engelska än, men lutar åt engelska iallafall. Tror jag lånar bok ett och gillar jag den köper jag nån fin box =).


Lite random funderingar: 

(Spoilervaring för er som inte läst boken/sett filmen)

- Glömmer alla att de varit tillsammans eller är det bara han? För Amma hade ju inte glömt. Men blir väl inte svårt att komma undan med om resten av staden minns dem som ett par?

- Varför skyddade sig inte Sarafine sig? Hon var ju också jättekraftfull...?

6 kommentarer :

 1. Hahaha, den där Tessan alltså, ni vet hon som var sketarg på filmen :P. Bra att du hade låga förväntningar, för då brukar man komma ut med ett leende på läpparna efter filmen istället. Önskade att jag också gjorde det :( Jag veeeeeet, Emmy är så JÄVLA HET att jag blir lesbisk! <3

  SvaraRadera
 2. Jag har inte heller läst boken ännu, men kommer inte att ha för höga förhoppningar när jag ser filmen någon gång snart.

  SvaraRadera
 3. Jag har ju läst boken men tror jag väntar med filmen tills den kommer på dvd. Och jag tänkte absolut hålla förväntningarna nere. :-)

  SvaraRadera
 4. Emmy Rossum är bara så jäkla fin! Jag hade också riktigt låga förväntningar på filmen men lyckades ändå bli lite besviken.
  Och vill du läsa på engelska så ligger ju boken i potattävlingsprispotten ;) -nudgenudgewinkwink-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo ja vet... borde ta tag i det men har för mycket i livet och i skolan just nu. Hinner bara inte med allt jag vill göra :(

   Radera
  2. Hatar när det är så :( Hoppas det löser upp sig snart!

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...