torsdag 28 mars 2013

Minirec x 3 : Böcker på vers!

A Bad Boy Can Be Good for a Girl by Tanya Lee Stone

Engelska, 223 sidor. Utläst 9 februari 2013

Minirecension:

En lättsam bok som gick fort att läsa. Boken består av tre olika historier, från tre olika tjejer men som alla faller för samma bad boy. En helt okey bok. Tänker lite på portkod 1321, fast en amerikaniserad variant och utan djup. Som ni märker är jag inte helt imponerad men helt okey tidsfördriv ändå. Saknar de mörka och mer djupa som Ellen och Lisa har i sina versböcker.

Blir irriterad på karaktärerna som gör samma dumma fel, samtidigt som jag vet att det inte alltid är så lätt..
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON], E-bok:[Bokus]

Chasing Brooklyn by Lisa Schroeder

Engelska, 413 sidor, Frisående companion till I Heart you, You haunt me. Utläst 23 februari 2013

Minirecension:

En historia där man får läsa från flickvännen (vars kille dött för ett år sedan) och killens bros PoV. Problemet är bara att jag blandar ihop berättarrösterna. Gillar mer Ellens stil där hon ändrar formen på texten så man ser skillnad tydligare. Märkte sen att Lisa gjort skillnad på rösterna hon med men var inte lika tydligt. Sen tycker jag hon växlar mellan rösterna lite för ofta. Kommer inte in i dem.

Både hon och Ellens har sina egna stiler och teman i sina böcker. Ellen har trasiga människor, droger och komplicerade familjeförhållanden. Lisa sorgliga dödsfall och spöken.

Det var en bra bok men är besviken, grips inte som jag hade hoppats och hade extra höga förväntningar på denna då jag hört så bra om den. Undrar om det är för min megalässvacka som hållit i sig hela året =( eller om det var för boken?

Random tankar:
- Om min pojkvän dog skulle jag nog också skriva brev till honom. Skulle kännas lite lättare då, som att man fortfarande fick prata med honom. Usch hemska tanke.

- Fattade inte förens i slutet att det var samma Jackson de pratade om som i förra boken, I Heart you, You haunt me. Trots att jag läste den kort innan denna. 
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Bokus][CDON], Inbunden:[Adlibris][Adlibris][Bokus][CDON]E-bok:[Bokus]

The One and Only Ivan by Katherine Applegate

Engelska, 300 sidor. Utläst 4 mars 2013

Minirecension:

En söt och känslosam historia med fina karaktärer som jag tycker mycket om och väldigt synd om. Tyckte först att den var lite för barnslig men sen känner man djupet.

Bryr mig så himla mycket om djur. Hatar att läsa om när de behandlas illa.

Detta är en annorlunda bok, samtidigt som den är barnslig så är den samtidigt inte det, svårkategoriserad.

Älskar att den är illustrerad med många fina bilder. Passar så bra in. Tycker också om att jag köpte den här inbundna utgåvan med det här superfina omslaget. De förhöjer känslan.

Detta är typ en versbok men känns inte som vers, utan mer som text med mycket pauser och mellanrum.

Tyvärr tycker jag dock att den var lite för långsam och utdragen. Hade kunnat vara bättre. Men en helt okey söt bok som berör.
På Engelska: Häftad:[Adlibris][Adlibris][Bokus][Bokus][CDON][CDON], Inbunden:[Adlibris][Bokus][CDON]Ljudbok:[Adlibris][CDON]
Som vanligt kan ni klicka på omslagsbilderna för att komma till Goodreads och läsa deras handling.


Vilken hade ni helst velat läsa?

6 kommentarer :

 1. Ånej, behandlas djur illa i The one and only Ivan? Aaawww, klarar inte av sånt. Gråter floder när jag ser djur som behandlas illa på tv och sånt.

  Annars hade jag gärna köpt den för omslaget är ju så gulligt så man dör lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja alltså det är ju inlåsta i små burar och är inte jättelyckliga direkt. Sen är de lite hårda mot elefanterna. =(

   Radera
 2. Sv: Det var en scen i The Host då de spelar fotboll och har jätte skoj, sen spelar Ian och Wanda det och Ian vinner lätt, jag vet inte men jag bara älskar den scenen för alla hade så kul. :)

  SvaraRadera
 3. SV: Nej jag gillar verkligen inte bytet men jag kan inte låta bli att läsa den för jag gillade ettan så mycket så måste veta vad som händer! Dock sjukt irriterande att de inte behöll samma höjd heller, alltså det skiljer bara ett par mm men det märks ju fortfarande..

  Jag hoppas jag gillar det också, jag är ju inte riktigt lika mycket för seriealbum som du men jag gillar ju böckerna så det är ju ett måste att läsa!
  Läs den så kan du ha ett häxtema samtidigt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir nog inte på några teman, men har blivit väldigt sugen (efter ha sett dig ha det) på att ha häxtema relativt snart iallfall ^^

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...