onsdag 13 mars 2013

Omslagsserie (19): Hypnotisören/Joona Linna

Dags för en till omslagsserie
Denna gång en svensk deckarserie som ni alla bör känna till:

Svenska original omslagen. Tycker de är jättecoola. Passar med innehållet och gillar att bilden sträcker sig runt hela bokens fram och baksida. Skrämmande och stämningsfulla. 

  
Sen har vi det svenska filmomslaget som bara finns på första boken och kom i samband med filmatiseringen.  Gillar inte omslag som inte matchar resten men annars är omslaget i sig ganska snyggt. Sen har vi det svenska omslaget för den lättlästa varianten, som jag tycker är lite tråkigt och grått.

Engelska omslagen. Skitsnygga! Stilrena och snygga färger. =)

Ett till engelsk omslag. Snygga proffsiga bilder. 

Variant på engelska omslagen ovan. Riktigt kusliga. 
Gillar nog dem ännu mer än de innan. 

Ännu en variant på engelska omslagen. Känns lite spretiga i stilen.
Dock är de rätt stiliga ihop:Japanska omslagen, varje bok är uppdelad i två. Vilket tydligen japaner är tokiga i att göra. Skrämmande och coola. 

Norskt omslag. Ganska coolt och eget. Men efter denna variant gick de sen vidare med samma omslag som vi har. Så tyvärr finns bara denna varianten ensam...och ni vet ju vad jag gillar om sånt. Tummen ner!

Danska omslagen. Ettan och tvåan är riktigt stilrena och snygga. Gillar dem verkligen! Men sen kommer trean och bara förstör. 
Bytte de omslagsdesigner eller vad har de hittat på?

Nederländska. Snygga stilrena. 

Italienska omslagen. De verkar växla med att sno först de engelska omslaget och sen göra varianter på våra. Ganska snygga dock så blir godkänt från mig.

Polska omslag, ser ut som en tecknad serie eller 
en jättegammal film eller likande. Andra omslaget tycker jag är skitsnyggt. 

 Estniska omslagen. Hittade tyvärr ingen bättre upplösning på första omslaget  Som var stööört creepy. Ser ut som skräckfilmsomslag.


Tyska omslagen. Hade kunnat bli snyggt, men nej tycker inte de fick till det. 

Franska omslagen. Riktigt fula...

Sen lite ensamma omslag av första boken:

Ungerska omslaget. Otroligt b gjort. Färgvalen ser ut att ha gjorts på 90-talet och det ser ut att ha gjorts av någon som testar Photoshop för första gången och vill testa alla effekter på en gång. FULT! 
Sen har vi det kroatiska, bulgariska och det rumänska omslaget av första boken. Kroatiska var tråkig. bulgariska urful och de rumänska väldigt tråkigt stelt och fult! 

Frågan jag ställer mig efter alla fula omslag är hur sjutton de inte kan anställa bättre folk? Var så många gruvligt fula omslag att de känns som att de bara tog första lediga människan på kontoret som sedan fick slänga ihop något. Suck!

Men några guldkorn bland de första omslagen jag visade hittade vi ändå. De danska och engelska tex =). Sedan kommer jag alltid gilla de svenska bäst men många snygga varianter fanns ändå. Tänkt vilken skillnad de blir beroende på vem som får ansvaret för omslagen! Inte sant?

Vilka tyckte ni var snyggast?

6 kommentarer :

 1. De svenska är helt klart snyggast sen den engelska :)

  SvaraRadera
 2. Tycker de svenska och de japanska är snyggast! Sedan gillade jag även det rumänska, haha!

  SvaraRadera
 3. De franska omslagen är väldigt typiska för den här typen av böcker, andra svenska deckare som är översatta till franska går ofta i samma stil. I övrigt är franska omslag ganska tråkiga, eller främst ryggarna, för de är ofta vita.

  SvaraRadera
 4. Svenska och japanska! :)
  Vilken fin blogg du har, hittade precis hit! :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...